Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 28

• 86 313
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
д-р Любка Иванова е само алерголог. Преглежда и деца. Педиатърът там е д-р Ваня Груева.
Сега работи само като алерголог, но първата й специалност е педиатрия и години наред работеше като педиатър.

# 91
buni , ясно. Не знаех. Водихме дъщеря ми в първия й работен ден в този кабинет, преди две години. Тогава се допитваше до  д-р Груева и съм останала с впечатлението, че е добър алерголог и няма опит като педиатър. Погрешно представа съм добила явно.

# 92
  • София
Момичета, дали знаете къде може да се изпрати писмо/имейл, в който да подсетя общината за някои градинки и междублокови пространства.
В Люлин 7 има страшно много пространство и стари детски площадки, които ако се обновят ще станат страхотни...но явно никой не се сеща.
Не знам ако все пак някой или повече хора им подосаждат, дали няма да се сетят  Rolling Eyes
Сега сме в Изток, но си ходя редовно в Люлин. В Изток няма къде да се обърнеш, площадките са много малки.Тук таме има нещо ново, но като цяло също са стари.
А в Люлин толкова много място, толкова много идеи могат да се осъществят.

# 93
# 94
  • София
Да не те обезсърчавам, но това няма да стане с мейл. Аз за асфалтиране на улица (водеща цял един квартал до метрото) не се справих с жалби, сигнали, писма до няколко институции. Успяха BTV и то след още 4 години Grinning.  За поставяне на колчета на тротоара от Царица Йоана към Люлин Център реагираха на втората жалба. Но колчетата бяха махнати и в отговор на третата жалба ми казаха, че  нямат бюджет, за да слагат нон-стоп колчета...В момента там е разорана нива.
Едва ли не се сещат просто да обновят площадките; пари трябват за тази работа...Може би отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология” да е насочено питането.
http://www.lyulin.bg/struktura/administratsiya/otdel-inzhenerna- … ozelenyavane.html

# 95
  • София
Ама какво постоянно обновяване, повечето в междублоковите пространства не са пипнати откак са направени преди поне 30 години, много съм съгласна, че е така в Люлин 7. Добре че ентусиасти чат-пат боядисват катерушките. За сметка на това зад блока ни се пръкна чалгатрополис, който вдига джангър по всяко време на денонощието с най-мазните чалги на света  #2gunfire, явно за това няма никакви проблеми с разрешенията от общината.

# 96
A след подмяната на тръбите на топлата вода, вече е като Кербала в междублоковите пространства и надали ще се оправи някога.  Crazy А толкова ме радваха зелените площи и дървета.

# 97
Мда, одобено площадката до магазин Европа в 4-та част  Sad толкова хубава голяма площадка, сега на нищо не прилича.

Последните 2 години бяхме в Благоевград - е може да е всякакъв кмета им, но не мога да ви кажа колко много площадки направиха от общината (включително ремонтираха стари площадки), хубави, с оградки и врати да не влизат кучета, пързалки, люлки, пясъчници, дървени катерушки, кошчета, пейки, с изолиращите квадрати на земята, даже с чешмички на някои места. Само около нашата квартира (хем бяхме в краен квартал) имаше поне 8 на разстояние 5-10 минути пеша. Велоалеи направиха, фитнес уреди сложиха по градинките. Вярно, има и доста идиоти, дето чупят, ама все пак има къде да играят децата! Даже един ден звънях в общината, че имаше гнездо на оси под едната пързалка - е след 2 дни изпратиха човек да го махне, и след това ми се обадиха да ми се отчетат. Щях да падна!

# 98
  • София
Аз съм си играла на тези площадки, единствено преди няколко години в площадката при сладкарницата нещо бяха боядисали.
Явно съм мечтателка..ама си я представям тази площадка обновена, сладкарницата да я вземе вече някой по-сносен човек, да я обнови...там да има хубава и приятна сладкарница.
Та тази площадка, пред блок 718, до него...градинката до КФС...надолу също има една голяма площадка зад един магазин в трафопост. 
Големи пространства, които могат да станат много красиви и за радост на децата.
Аз съм през 2-3 дни там и ми се иска да се направи нещо, защото си е моят квартал.
Живеехме до пролетта в Младост, точно до парка 100години София. Ами имаше си съоръжения, сложили там  разни интересни катерушки.Беше сравнително запазено. Ходила съм и в парка Св.Троица, също е направено приятно.
Не знам защо неглижират така Люлин, лично аз много се ядосвам  Crossing Arms

# 99
  • София
Е, точно тази зад магазина в трафопоста може да мине за най-модерна в Люлин 7. Контингента, който виси на масичките до магазина обаче е уникален  Mr. Green Трагично е положението, до преди около 2 години всичко беше що-годе новичко и здраво, тази година гледам вече едната пързалка е тотално изкъртена, люлките са счупени, къщичката също. Всичко е изподраскано, мъдрят се надписи от сорта на "1-ви Б са педали"  Shocked За съжаление не е само до поддръжка, а и до култура и възпитание за да се запази приличния вид на нещо вече направено.

# 100
  • София
Майка ми живее в блока, който е срещу този магазин, каза, че собственика на магазина си е взел пейките и там някаква пързалка  Laughing Бил отворил кафе в един от входовете до площадката и някакви живущи го ядосали с мрънкане, че се събирали много деца и вдигали шум.Та ядосал се и си демонтирал нещата, иначе имал намерение да стопанисва площадката.
Не знам дали е истина де, така е чула тя  Laughing

# 101
Здравейте,
Ама какво постоянно обновяване, повечето в междублоковите пространства не са пипнати откак са направени преди поне 30 години, много съм съгласна, че е така в Люлин 7. Добре че ентусиасти чат-пат боядисват катерушките. За сметка на това зад блока ни се пръкна чалгатрополис, който вдига джангър по всяко време на денонощието с най-мазните чалги на света  #2gunfire, явно за това няма никакви проблеми с разрешенията от общината.

Ха, май знам за какво говориш  Blush Много ми харесва мястото, където живее. Близо е до банки, супермаркети, метро, тролей, гледка към Витоша и Западен парт и т.н., обаче "интелигентността" на някой хора адски ме забавлява. Не може да те мързи да си изхвърлиш боклука и за по-лесно да го метнеш през прозореца  newsm78

# 102
Толкова ли слаба беше клиентелата на Зиг Заг и Мания, че ги затвориха и двете.

# 103
Вие какво разбирате под това 'да се постегне"? За междублоковите пространства можете да кандидатствате по Зелена София. Отпускат достатъчно пари за пейки, настилка, озеленяване. Около нас 3 входа кандидатстваха - сложиха нови пейки навсякъде, озелениха, оправиха настилката около единият блок, а другия понеже беше по-сложен случая даже багер викаха да заравнява. Ако искате да е хубаво в градинките - кандидатствайте по тази програма. За реновирането на самите детски площадки няма да отпуснат пари по програмата, но ако е само за едното боядисване можете да съберете входовете наоколо за 2-3 кутии боя. Иначе от общината поддръжката на площадките го разбират като 'напълнихме ви пясъчника'. Звъняла съм (с мейл не става), повече от това дори най-нахалният няма да получи.

# 104
  • Varna, Bulgaria
Пак го изгубих, да му се невиди... ooooh!
Някой да има контакт с Тити? newsm78
Маникюриска е в салона (името на салона забравих) до денонощното за цигари и кафе в бл. 001 / Люлин 1

Общи условия

Активация на акаунт