Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 28

• 87 261
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние вчера му направихме сефтето на Нова луна, хареса ни много храната.....но бяхме вътре заради климатика, малкото китайче овърша ресторанта. Mr. Green
Онзи до пощата, все там ходехме, преди два месеца последно - някаква мутра явно го е взела, с наргилето се разположил на централно място, приема посетители GrinningА яденето-объркаха ориза, върнахме го, в пилето по императорски ни един фъстък-след дълго взиране в чинията, сервитьорката заключи-Е, явно са свършили. Mr. Green

# 136
Ние сме поръчвали няколко пъти пица от Domino's до СВА - доволни сме и от пиците, и от бързината на доставяне.

За китайски ресторант - от известно време има едно много малко ресторантче в Люлин 4 / бл.417. Взимахме и от там 2-3 пъти и ми хареса как готвят. Но ние поръчваме едни и същи неща и може просто да сме уцелили.  Grinning

# 137
  • София

villystyle , човече, арим,
благодаря ви за отговорите!
Ние звъняхме дори на 112 да разберем дали нещо се знае, но бяха така неадекватни, че няма накъде повече. Попитаха ни дали Булгаргаз не гори, дали тревни площи има наоколо...Общо взето за нищо не стават.
От общината са разчистили, оборудвали и ремонтирали паркчето между блоковете при някогашната пицария Дон Домат. Дотук идеално. Там ни харесва и играем чудесно. Но защо е осеяно обилно с конски изпражнения!? И не само там, а и по улицата, която разделя 8 и 9 част. Забелязах някакви коне да си пасат безстопанствено и не обезопасени. Е, не, това вече излиза от всичките ми представи за ред, за ЕС!?!?!?. Да търся ли помощ в полиция, обищина, Фандъкова....?!?!?!
Frozy - честито!!! Много се радвам за теб! Успех с педиатъра.

# 138

Забелязах някакви коне да си пасат безстопанствено и не обезопасени. Е, не, това вече излиза от всичките ми представи за ред, за ЕС!?!?!?.
2-3 коня се разхождат и до празното пространство до Фантастико. А скоро посетиха и площадката, която е на гърба на пазара Simple Smile даже имаше "ароматни" следи от разходката на конете...  Sick

# 139
те онези до фантастико заедно с една козичка се стопанисват от няколко черни като дявола индивиди, живеещи в бараките зад 'пасището'

# 140
  • София
А срещу бараките (от вътрешната страна) има нещо като развъдник за кучета и смрадта е непоносима. Не искам да мисля за новодомците в кафявия блок (с офиса на Еконт) и по-скоро в частта, която сега се строи.

# 141
хах да наистина, да им имаш гледката и ароматите  smile3555

# 142
Да търся ли помощ в полиция, обищина, Фандъкова....?!?!?!

За последния месец звънях 2 пъти в полицията и веднъж писах до Общината. Засега нищо...  Tired

# 143
Аз съм много доволна от нашият педиатър. Малко е като Д-р Хаус като поведение. Казва се Людмил Атанасов от 12 ДКЦ. Не говори много, но казва каквото трябва. За 3 години нито веднъж не ни е изписал АБ. Лекува доста често само с вит.С и чайчета. Някой и друг билков сироп. Привърженик е на чистата храна и много държи на кърменето. Но е странна птица... трябва да се вземе предвид  Mr. Green

# 144
Момичета, има ли свестен нотариус в Люлин?
Трябва ми за прехвърляне на кола.

# 145
За кола няма особено значение, всеки ще свърши работа.
В Люлин май са само 2 - един в Люлин 9 и един в Силвър центъра.

# 146
  • София
Мигла благодаря!
Понеже сме още само на ниво бременни, кога и как се записва педиатър, как се уговаря първото посещение у дома?

Този в Люлин 9 е доста скъпичък. За автомобил за 2000-3000 лева взема над 100-150 лева за прехвърлянето, отделно чакаш от вън, като просяк.

Аз харесвам доктор Хаус, друг е въпроса като родя как ще ми понесе подобен доктор.

Къде се намира 12 ДКЦ?
Мисля, че преди време някой беше хвалил и педиатър в болница Люлин?

# 147
Мерси, този в Люлин 9 ще е, понеже се оказа близо.

12 ДКЦ е в Люлин 9 на ул. Търново, до 40-то СОУ.

# 148
  • София
Frozy, сестра ми е доволна от една педиатърка в блок на тротоара срещу Силвър центъра. Отпред е блок с един магазин за климатици, минава се отзад и там има друга сграда. Има си и голяма табела, че има педиатър.Иначе, моята лична е Цекова от болница Люлин.Много си я харесвам, тя е педиатър и има много дечица при нея.
Но са казвали, че не си вдига много много телефона в неработно време. Аз ги разбирам, че им е нужно лично време, но от друга страна понякога си има спешни моменти.
Също ми е правилно впетление, че идват бебета за консултация , когато приема и други хора. Зле е за всички-някои хора бързат да минат преди работа и като се изредят 3-4 бебета със записан час и край.
Аз сега съм при втора педиатърка. Първата идваше час-два преди работно време или оставаше след и тогава слагаше консултациите, други пациенти нямаше, а ако случайно дойде-ако не  е пред умирачка, не приема.
Тази втората прави консултации в 3 дни от седмицата, на обяд и приема в друг кабинет, с отделен вход.
Така бебетата не хващат разни неща от другите чакащи.

Иначе, записването за педиатър става някъде в края на бременността. Отивате при педиатъра и говорите с него, той ви дава телефон и казвате горе долу кога се очаква бебето. Като се роди бебето таткото, предния или 1-2 дни преди изписването и се разбирате кога да дойде педиатъра вкъщи. Може след изписването да минете през кабинета, но педиатрите предпочитат да дойд на място вкъщи, а и има повече смисъл. Може да е нужно с кола да го вземе някой, също и по принцип се плаща(мисля, че около 20-30лв), защото бебето все още не е по документи пациент на този педиатър. Записва се, след като педиатъра дойде, дават му се някои документи и после като си тръгне той си свършва работата по записване.
Нашата първа не ни е взимала пари за първичния преглед, но зависи от добрата вола на лекаря.
Иначе, като дойде преглежда бебето,  вие обяснявате ако е имало проблеми, нещо специфично. Може да се пита за кърменето, макар че повечето педиатри дават ужасно грешни съвети.
Успешното кърмене става като се прави на поискване(3 часа е пауза за деца на формула), кърми се през нощта(бебето не се залъгва с води, глюкози и други глупости), кърми се не 10/15 минути на гърда, а се чака бебето само да пусне, ако ще да е след час и половина.Не се дохранва при първата пречка, а се увеличава честотата на кърменето.
Казвам го, защото наистина педиатрите говорят глупости. Моята ми викаше да спазвам 3 часа пауза, по 10 минути на гърда и останалото го цедя и складирам(за кой-не знам, моето повръща и до днес от биберони), нощем да давам малко водичка, вместо да храня  Sick
Също като влязат в детската стая или спалнята казват дали е влажвн или сух въздуха, къде е подходящо да е леглото, да се надигне матрака...такива неща.

За циганите со Фантастико-познавах хората, които навремето живееха там.Играех с дъщеря им. Според мен и те са направили грешка, че са продали на цигани...колко му е някоя строителна фирма да го вземе и да им даде апартамент. И по селата е така-продав на цигани и после всички се вижд в чудо.

# 149
  • София
Знам ли и аз вече какъв педиатър искам - честно казано с кучето повече се чуваме по телефона с ветеринара, отколкото да ходя и съм много доволна.

Детенце ще ни е първо, не знам колко ще се шашкам или не. Гледам, че и моя личен има бебета пациенти, но не съм много очарована от него.

За мене става, но за детето си искам педиатър.

Коя е втората и доволна ли си от нея?

Грижите след първата година за бебо ще се паднат на майка ми, а тя живее срещу болница Люлин и за това клоня на там като вариант.
Ако им се наложи преглед ще им е близо да отидат.

Благодаря за подробните разяснения!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт