Колко от вас си броят рестото което ви връщат ?

• 13 649
  • 161
  •   1
Отговори
Съжалявам ако има такава тема но ми стана интересно колко от вас като отидат до магазина пазарят си и после броят ли си дали им са върнали точно.... защото лично аз прибирам парите без да броя ... Вие как сте  Thinking

# 1
Следя докато ми връщат на момента. Не съм се сещала след това да броя пак.  Simple Smile

# 2
  • Prague Czech Republic
Само когато трябва да ми връщат повече пари, тогава си броя рестото!  Peace Peace

# 3
Не. Но в брой плащам много рядко и обикновено става дума за неща, които са съвсем дребни суми, така че няма как да не забележа, ако е по-малко. В другите 99% от случаите съм с карта.

# 4
Какво толкова се брои на едно ресто - обикновено рестото е няколко банкноти и няколко монети. Един поглед ми е достатъчен да знам колко ми връщат.

# 5
Рестото не броя, следя в момента какво ми връщат.
Но напоследък си проверявам щателно касовите бележки, особено ако съм купила повече неща. Случва се я нещо да ми маркират погрешно, я промоцията да се окаже изтекла, я нещо друго...

# 6
Аз! И си вземам всичко до последната стотинка! И една не оставям на касата- урок, който си взех след като една сутрин не успях да купя хляб на децата си, разхождайки банкнота от 100 лева в няколко магазина от големи е вериги. /слагам го в скрит текст, че не е много по темата/
Скрит текст:
В джоба си имах стотинки, но не достигаха за заветния самун, а никой нито ми предложи, нито пък, когато аз предложих да се върна с недостигащите ми пет стотинки. Накрая изрових от колата монети и купих въпросния хляб.
Така както нито на мен ми дължат нещо даром, така и аз не дължа на никоя касиерка дори и стотинка. Особено, когато започва да маркира стоките, преди предишният клиент да е свършил с прибирането на покупките си, или след маркирането започва да ме замеря с продуктите ми.
Така пък имах разправия с едно семейство с пазар, побиращ се в 6 големи пазарски плика, е ли млякото Верея е моето или тяхното. Оказа се моето, но мъжът се нервеше, че ме може да рови в торбата, прибрал ли си е кутията вече и като дърпа ли, дърпа. Ако касиерката го беше изчакала да си прибере багареиите, нямаше да има драми.

Вчера един младеж в Изи Пей ми цитира някаква сума за плащане, която ми се видя много окръглена. Питам го аз, колко точно .... мииии с 21 стинки по-малко, ама нямал да ми върне, та за това така ...

# 7
  • Телиш/Плевен
Ресто и аз не броя, но касовите бележки винаги ги проверявам, че са ставали грешки с маркирането.

# 8
Какво толкова се брои на едно ресто - обикновено рестото е няколко банкноти и няколко монети. Един поглед ми е достатъчен да знам колко ми връщат.

Peace Тъкмо щях да напиша същото, един поглед е достатъчен  Peace

Обикновено още докато пазарувам, автоматично си смятам общата сума. И проверявам касовите бележки само ако има някаква разлика между това, което съм сметнала аз, и това, което е трябвало да платя.

# 9
Броя си рестото почти винаги.
Откакто в кварталния магазин се опитаха да ме метнат с 20 стотинки внимавам. Щом те се опитват да ме лъжат, а всеки ден пазарувам от тях, какво остава за другите магазини?
И касовата бележка си гледам особено в Кауфланд.

# 10
Броя си рестото почти винаги.
Откакто в кварталния магазин се опитаха да ме метнат с 20 стотинки внимавам. Щом те се опитват да ме лъжат, а всеки ден пазарувам от тях, какво остава за другите магазини?
И касовата бележка си гледам особено в Кауфланд.

По горе писах че предимно че ресто не броя... но определено вляза ли във Кауфланд смятам от до

# 11
Следя си докато ми връщат. Проверявам касовите бележки преди да напусна магазина в който съм пазарувала. Неприятно ми е, когато в малки магазинчета или сергии се опитат да ме метнат с рестото или още докато ми мерят стоката.

# 12
Рядко плащам в кеш, така че не броя. И в БГ не броях, но съм забелязвала грешки (повечето са били да ми върнат повече). Тук, само на пазара гледам, защото китайците "бъркат" понякога Simple Smile.

# 13
  • София
Понякога съм толкова разсеяна или нещо съвсем различно ми човърка акъла, че дори не се и сещам да си погледна рестото. Прибирам в портфейла и край. Днес обаче влязох в една бензиностанция и сметката ми беше малко под 5 лв. Дадох 20 лв, а продавачката ми върна до 10 лв. Само повдигнах вежди въпросително (тя дори продължаваше да държи в ръка моята банкнота) и без намек от извинение извади още 10 лв и ми ги връчи.
Признавам си обаче, че почти никога не взимам ресто, което е от жълти стотинки.

Даун, аз вече следя изкъсо плащанията си с карта, защото веднъж във Фантастико крайната сума ми беше минала два пъти като плащане. Демек вместо 60 лв, 2х60. После една камара време разправии.

# 14
  • София
Аз също смятам рестото преди да ми е върнато и докато го прибирам проверявам дали е точно. Прибирам си касовата бележка винаги. Винаги се опитвам да дам максимално точна сума или така, че да ми върнат лесно. Проблеми не съм имала. И аз си прибирам рестото до стотинка.

Общи условия

Активация на акаунт