Колко от вас си броят рестото което ви връщат ?

• 13 654
  • 161
  •   1
Отговори
# 15
Аз! И си вземам всичко до последната стотинка! И една не оставям на касата- урок, който си взех след като една сутрин не успях да купя хляб на децата си, разхождайки банкнота от 100 лева в няколко магазина от големи е вериги. /слагам го в скрит текст, че не е много по темата/
Скрит текст:
В джоба си имах стотинки, но не достигаха за заветния самун, а никой нито ми предложи, нито пък, когато аз предложих да се върна с недостигащите ми пет стотинки. Накрая изрових от колата монети и купих въпросния хляб.
Така както нито на мен ми дължат нещо даром, така и аз не дължа на никоя касиерка дори и стотинка. Особено, когато започва да маркира стоките, преди предишният клиент да е свършил с прибирането на покупките си, или след маркирането започва да ме замеря с продуктите ми.
Така пък имах разправия с едно семейство с пазар, побиращ се в 6 големи пазарски плика, е ли млякото Верея е моето или тяхното. Оказа се моето, но мъжът се нервеше, че ме може да рови в торбата, прибрал ли си е кутията вече и като дърпа ли, дърпа. Ако касиерката го беше изчакала да си прибере багареиите, нямаше да има драми.

Вчера един младеж в Изи Пей ми цитира някаква сума за плащане, която ми се видя много окръглена. Питам го аз, колко точно .... мииии с 21 стинки по-малко, ама нямал да ми върне, та за това така ...
Рестото си го броя и въпреки всичко нагла касиерка ме убеждаваше, че съм дала 10 лв., а не 20, та изгорях.
Правя чутовни скандали, когато ми закръглят сумата и ми върнат по-малко. Това е нещото, което ме вади извън равновесие, особено, когато някой преценява колко бакшиш му се полага (по заведения) или че жълтите стотинки не са важни и въобще не ги връща (в магазините).

# 16
  • София
Херц, тази наистина е била нагла, при положение, че е длъжна да ти държи настрана банкнотата, която си дала, докато не се разплатите окончателно.

# 17
Херц, тази наистина е била нагла, при положение, че е длъжна да ти държи настрана банкнотата, която си дала, докато не се разплатите окончателно.

Затръшка се, че никога не прибирала банкнотата преди да върне, ама ей на, сега като за сефте...камерите не работели, абе нагласена история - в квартален магазин

# 18
Аз щях да поискам да засече касата.

# 19

Отказа. Смяната й свършвала по-късно и сега нямало кой да се занимава с това.

# 20
Офф, вярно е била рядко нагло същество.

# 21
Тонка, не мога да се занимавам, обикновено ме информират, ако има нещо необичайно. Правя засичане веднъж годишно.
Случи ми се два пути да ми теглят от сметката и в двата случая банката реагира. Бяха дребни суми под 1000, но ми ги възстановиха до цент.

# 22
Броя си рестото винаги, е не с точност горе-долу на око, нямате си на представа колко пъти са се опитвали да ми връщат по-малки и то в големи вериги магазини, също си гледам и касовата бележка след много покупки...много често нещо го цъкат 2 пъти..., а и някои цени не отговарят на обявените в магазина /т.е. струва повече отколкото пише в магазина.../...

# 23
  • където ми харесва

Случвало ми се е същото нещо, само че при сметка от 10лв, аз дадох банкнота от 50, касиерката си я прибра, ресто отказа да ми върне, каза, че съм й дала 10лв.
И от там, същата одисея-не иска да засича касата, камерите не можела тя да ги връща назад. Казах да извика управителя, тя каза, че го няма. И след като заплаших, че ще извикам полиция, тя извади две банкноти от 20лв, метна ми ги в лицето и ме изгони от магазина, кълнейки ме ooooh!
За неин ужас, не се отказвам от такова поведение. На другия ден, пак отидох (да не си помисли някой, че съм заядлива, това е единствения магазин, близо до блока ми и често пазарувам там), беше друга на касата, помолих я да викне управителя, дойде човека, обясних ситуацията от предния ден, той върна камерите, видя, че грешката е в служителката му, обади й се да дойде в магазина, да се  извини.
Тя дойде, още от вратата каза, че напуска, защото "С такива кухи лейки кат таа, ни моа са занимавам цел живот. За едни читириси леа ма напраи луда" bowuu
Та, от тогава, оставям банкнотата в чинийката пред мен и чакам да ми върнат ресто.

# 24
Ако трябва да съм честна броя си рестото винаги.

И аз като Касита винаги оставях жълти стотинки бакшиш 2,5,10ст., но откакто един път не ми стигнаха и буквално си претърсих портмонето да намеря едни 5ст не оставям.  Peace

Аз също съм попадала на нагли касиерки, веднъж опитат ли да ме излъжат, това е краят вече не пазарувам от въпросният магазин. Също най-любимо ми е да ми продадат развалена стока или с изтекъл срок и след това да ми откажат да я върнат, но това е друга тема.

# 25
  • София
Когато плащам кеш не броя рестото. Много пъти те го броят пред мен (когато връшат от 20, 50 и пр.), тогава - твърде често, съм ги хващал, че ми връщат в повече и не се усещат. Всеки път им връщам сумата в повече, а те първончално се стряскат да не би да ги обвинявам, че ми липсват пари.
Ох, бедни ми български народе   Cry Sad

# 26

Случвало ми се е същото нещо, само че при сметка от 10лв, аз дадох банкнота от 50, касиерката си я прибра, ресто отказа да ми върне, каза, че съм й дала 10лв.
И от там, същата одисея-не иска да засича касата, камерите не можела тя да ги връща назад. Казах да извика управителя, тя каза, че го няма. И след като заплаших, че ще извикам полиция, тя извади две банкноти от 20лв, метна ми ги в лицето и ме изгони от магазина, кълнейки ме ooooh!
За неин ужас, не се отказвам от такова поведение. На другия ден, пак отидох (да не си помисли някой, че съм заядлива, това е единствения магазин, близо до блока ми и често пазарувам там), беше друга на касата, помолих я да викне управителя, дойде човека, обясних ситуацията от предния ден, той върна камерите, видя, че грешката е в служителката му, обади й се да дойде в магазина, да се  извини.
Тя дойде, още от вратата каза, че напуска, защото "С такива кухи лейки кат таа, ни моа са занимавам цел живот. За едни читириси леа ма напраи луда" bowuu
Та, от тогава, оставям банкнотата в чинийката пред мен и чакам да ми върнат ресто.

Аз също много внимавам вече, и в следващ такъв случай ще настоявам моментално да се засече касата, без да ме интересува кой с какво и кога може да се занимава. Отчитам като моя грешка това, че не бях по-настоятелна.

# 27
  • София
Просто го прибирам. Това е една от ''драмите'' в живота ми - ужасно разсеяна съм. На няколко пъти са ме минавали, но пусто, така и не мога да свикна да преглеждам ресто, касови бележки и т.н. При това майка ми е бивш главен счетоводител, срам  Embarassed

# 28
на мен на няколко пъти ми се случи нещо много "сладко" което ме кара да вярвам че наистина има добри хора на тоя свят не че случката е кой знае кво но все пак ми стопли душата ...
Значи бях настинала и отидох да си зема чаша топла вода (да си разтволя тайлол )и момичето ми вика 10 ст аз и оставям 20 и и викам не ми връщай няма смисъл и тя там вика чакай де ... ама аз не та не и тръгнах и на другия ден пак отивам за вода викам и колко ти дължа вика нищо дето вчера ми остави .. викам не можже така тя вика може може ...
Другия случай е че си кохувам цигари от едно павилионче близо до нас бързах и накарах приятеля ми да ми вземе цигари и така след ден два отивам от същия павилион да си взема нещо и момичето което беше вика нали онова русото момче дето е сте заедно че оня ден ми даде повече пари (колко повече 0.50 ст) чи момичето ми ги връща ....
Е не е кой знае кво ама на мен пък ми се стопли душата от такива хора

# 29
  • София
Взимам каквото ми дават и пускам в джоба, никога не броя.

Общи условия

Активация на акаунт