Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 113 158
  • 731
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Аз сега трябва да ги махам края на годината и да слагам ретайнери и избелване общо щяло да струва към 500 лв толкова ли ви излезна ретайнерите са около 280 лв и 200 избелване със шина
Моите ритейнъри са включени в цената, за която се разбрахме....

# 136
  • Sofia
200-300 лв е горе-долу нормално. Често се включва в общата цена на лечението. В договора за лечение трябва да е описано, какво включва цената за лечението.

# 137
Здравейте, най-сетне попаднах на прекрасен специалист и исках да го препоръчам – д-р Александър Мутафчиев от клиника "Валор". Simple Smile
Не само че си разбира от работата, но беше и много мил и търпелив, и той и целият екип, и е изключително интелигентен човек.

Аз имам ужасен опит с ортодонтстващи стоматолози и ако знаех какво ме чака, щях да търся  специалист още в началото – излиза по-евтино даже ако не смятаме времето и нервите, с които също ми се наложи да платя.  Да не говорим за проблемите, които си създадох…
Съветвам всички най-малкото да направят консултация със способен лекар. Ако се окаже, че случаят не е толкова прост (както твърдеше моята „ортодонтка”) разни полукадърни  стоматолози могат да навредят, освен че няма да има кой-знае какъв резултат. Бъдете по-умни от мен! Simple Smile

# 138
  • София
Цените във Валор са умопомрачителни.

Коя е некадърната "ортодонтка"?

# 139
Вярно е, че не всеки може да извади от джоба си такива суми. Цените зависят от сериозността на случая обаче. Разбира се, с по-леките сигурно може да се справи и някой не толкова квалифициран. Проблемът е, че не се знае дали ще успее да прецени правилно може ли, или не може да се справи. И дали ще си прибере парите даже да знае, че не може.
Най-скъпо излиза като ти се наложи да плащаш два пъти, както на мен.

Некадърната ортодонтка е Юлия Николова от Благоевград. Иначе много любезна лелка, но аз ѝ платих не за да любезничи.  Обърна ми зъбите напред и сега съм като дървояден гризач.  Laughing
 Освен това много възпитано ми обясняваше, че всъщност не виждам очевидното, а само си го "въобразявам"  (като се замисля, няма как да съм сигурна, че тя е успяла да го забележи) Simple Smile  Остави струпване при  горните предни зъби и единия кучешки много по-напред от другия.
А на д-р Мутафчиев му трябваха точно 30 секунди, за да разбере какво не е наред! И въпреки това първо пита какво не харесвам, и ми каза, че не било задължително да гледам на аномалията като на проблем и че много хора приемали такива неща нормално (а  вярвайте ми, видът ми е доста интересен  Simple Smile) . Въобще, много внимаваше да не започна да се притеснявам от нещо, което не ми е правело впечатление преди. Страшно етичен човек!!!
Обясни ми подробно какви са възможностите за лечение и беше много мил.

Иначе цените във Валор ми се видяха подобни на тези при други кадърни ортодонти, и даже по-ниски понякога. Некадърни вече не търся.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 16:46 от NanaSM

# 140
  • Sofia
Да и на мен ми направи впечатление изключително високите цени - 3 до 5 пъти по-високи спрямо някои други добри ортодонти. Бих отишъл при такъв ортодонт само ако случая е изключително тежък и другите ортодонти не могат да се заангажират с успешен резултат. Много е неприятно когато попаднеш на лош ортодонт и след това от страх се налага да дадеш много пари за да ти се върне доверието.

# 141
Не можем сравняваме такъв специалист и други, просто "добри" ортодонти. Няма как цените да са еднакви.
Винаги е за предпочитане да се търсят най-добрите лекари.

Бих отишъл при такъв ортодонт само ако случая е изключително тежък и другите ортодонти не могат да се заангажират с успешен резултат.
Хммм, проблемът е, че всякакви ортодонтстващи стоматолози спокойно си се "заангажират" с успешен резултат, без значение дали случаят им е по силите или не. Преценката също изисква компетентност и ум. Тя най-вече.
А и дали един лекар ще си свърши работата зависи до голяма степен от това що за човек е.  Д-р Александър Мутафчиев ми направи впечатление на съвестен и почтен човек, освен че е симпатичен  Simple Smile

julian, кой е твоят ортодонт?

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 23:23 от NanaSM

# 142
Малко ми е странно, когато някой заяви, че определен ортодонт е "най-добрият", преди даже да е започнал лечение при него. При ортодонтското лечение с пълна сила важи поговорката, че пилците се броят наесен.
На мен лично той въобще не ми направи добро впечатление, и то не защото не мога си позволя 7-8000 за брекети.

# 143
Наистина не мога да кажа дали е най-добрият (нито съм го казвала), но проучих внимателно и него, и останалите ортодонти в клиниката преди да отида, и да, смятам, че е един от най-добрите.
Но си права, малко се поувлякох, защото  го харесах и беше много мил  Simple Smile
Все пак това дали даден човек ще ти допадне е въпрос на вкус  Simple Smile

Що се отнася до впечатленията ми от него, мисля, че са верни. Правила съм, например, консултация със Соня Льондева - беше много любезна (не "мила"), невероятно красива е, но не бих я препоръчала на никого, нито пък харесах отношението й или нея като човек. Държа се снизходително, нарече ме "пиле" (аз съм си цяла кокошка) Simple Smile , усмихваше се изкуствено и не ми каза нищо от това, което чух от д-р Мутафчиев . Не забеляза какво е затруднило приятелката й (оказа се, че се познават  Laughing ) нито нещо друго, освен струпването (само трябвало там да се премести нещо, всичко си било наред)  Simple Smile Не бих я нарекла с никоя от думите, които използвах за него.

Няма как да са ти предложили  цена 7-8000лв – доколкото помня, максималната е 6800 и, предполагам,  е за наистина тежките случаи, които поемат и с които малко ортодонти биха се справили.

# 144
  • София
Потвърждавам за клиника Валор - и у мен оставиха много добро впечатление. Да поясня, че не се лекувам при тях, а бях изпратена от моя ОД там за консултация с д-р Галин Гаврилов по специфичен проблем.

Получих не само много внимателно отношение, но и бърза диагностика и решение за справяне с проблема. Направи ми впечатление, че всичко, което прави, обяснява много подробно, като успява да предаде професионалните термини на достъпен за пациента език, така че да си наясно за всичко, което прави или предстои да бъде направено.

За резултат е още рано да се говори, така че все още не мога да кажа нищо за краен резултат.

julian, аз също смятам, че цените там са много високи, но се зачудих на това което каза, че са 3 до 5 пъти по-високи от тези на други добри ортодонти. В крайна сметка, ако някой е известен като добър ортодонт, защо ще се съгласява да работи за около 1500 лв? Такава цена би имала логика само при определени ситуации, които нямат общо с висок или особено пък с признат професионализъм.

# 145

Няма как да са ти предложили  цена 7-8000лв – доколкото помня, максималната е 6800 и, предполагам,  е за наистина тежките случаи, които поемат и с които малко ортодонти биха се справили.

Любезно те моля да не ми обясняваш каква цена не може да са ми предложили на мен, след като не си присъствала на разговора.  Peace

# 146
  • Варна
като ви чета ми се струва, че съм минала най-евтино, което някак си ме радва  Grinning защото за тях дадох 3 000, а за  ретайнерите общо 120 и то са временни и само за времето, когато спя Grinning

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 22:40 от Missy™

# 147
  • София, ж.к."Разсадника"
като ви чета ми се струва, че съм минала най-евтино, което някак си ме радва  Grinning защото за тях дадох 3 000, а за  ретайнерите общо 120 и то са временни и само за времето, когато спя Grinning
И аз в твоя отбор с някакви си 2200лв.  Peace Деймън. С всичко включено в цената.
Да си припомним  думичката меркантилност

# 148
  • София
hame, Missy, наистина много добри цени. Имате  ли вече резултат или сте в началото?

Mozzie, NanaSM сподели с какво й е допаднал д-р Мутафчийски, хубаво би било ти да споделиш какво точно не ти хареса у него, че да не се съгласиш да платиш 7-8000, които разбрахме, не са ти проблем. Тук сме, за да споделяме такава информация.

# 149
  • Sofia
Хммм, проблемът е, че всякакви ортодонтстващи стоматолози спокойно си се "заангажират" с успешен резултат, без значение дали случаят им е по силите или не. Преценката също изисква компетентност и ум. Тя най-вече.
А и дали един лекар ще си свърши работата зависи до голяма степен от това що за човек е.
Това е съвсем реален проблем и е въпрос на лична преценка. Напълно е възможно да попаднеш на някой шарлатанин. Аз лично бях на консултация при 2ма ортодонти, преди да избера трети. Първите двама не ми вдъхваха доверие. Първата консултация беше съвсем случайна и не бях подготвен нито за цени, нито за методологията на лечение. За втората консултация се подготвих доста старателно. Точно тази подготовка ми даде възможност да преценя, че при никакви обстоятелства няма да им се доверя и това ме накара да търся трети ортодонт.

Моя ортодонт, говореше убедително и напълно аргументирано. Всичко което ми предлагаше съвпадаше 1:1 с това, което бях проучил предварително и това което очаквах. Първите двама ме гледаха в очите и ме лъжеха, особено за цените на материалите (цени на брекети, дъги, цименти и т.н.), както и за времето на лечението. Първия ми даваше нереалистично малко време, а втория твърде много. В крайна сметка, когато си на 100% сигурен, че те лъжат за важни неща, то тогава как да им се довериш за лечението? Как да им вярваш изобщо?

По отношение на моя ортодонт - в ортодонтските среди е известен и отличен лекар, с висока квалификаця. Ще ти пиша на лично, за да не правя реклама, още повече, че лечението ми все още е в прогрес и финални оценки (плюсове и минуси) ще поставям най-накрая! Wink

Общи условия

Активация на акаунт