Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 113 159
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
На мен ортодонта ми нарочно изкриви дъгата по определен начин и сега единия ми преден зъб стана с 1-2мм. по-дълъг от другия... Това защо се прави на някой случвало ли му се е ?

Преди ортодонтското лечение, зъбите са били криви и са се изтрили по различен начин ( двата съседни ).
Сега ортодонта подрежда зъбите по нивото на венеца, така че да са симетрични. След приключване на ортодонтското лечение има два варианта, за да се изравнят зъбите. Първия е да се скъси по-дългия, а втория е да се изгради по-късия, така както е бил преди изтриването. Кой от двата варианта ще се прави трябва да се уточни предварително.  По-красиво е да бъдат изградени изтритите ръбове, но това е мое мнение.

# 211
  • Sofia
По-красиво е да бъдат изградени изтритите ръбове, но това е мое мнение.
Аз съм точно на противоположното мнение. Ако изтриването не е твърде много, т.е. не е опасно близко до дентина, то е по-добре да се намали по-високия, тъй като изграждането може да доведе с времето до разлики в цвета между това на полимера и на емайла. Т.е. емайла може да се оцвети, а полимера не.
Разбира се, ако изртиването е твърде много, то тогава по здравословни причини е по-добре да се изгради. Особено за дъвкателните зъби. Те не се виждат особено, а са важни.

# 212
Здравейте!  Simple Smile
Включвам се в темата и директно задавам въпрос- бихте ли изказали мнение за д-р Димитрова, Юниордент, и знаете ли къде бих могла да намеря нейния тел.номер? Въпросът е, че искам да запиша час и директно да отида, тъй като пътуването с градски транспорт ми излиза поне час.  Peace
Предварително благодаря.

# 213
Аз се лекувам при нея, засега впечатленията ми са добри. Мисля, че в момента е в отпуск обаче.
Тук е работното време: http://www.juniordent.com/orthodonty.html
Телефонът е 02 9355 9363.

# 214
Mozzie,
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор!   bouquet
Уж изчаках до септември, за да се върне, ако е в отпуск, но явно не съм улучила точното време.  Laughing
Знае ли се кога да я очакваме или да поизчакам седмица-две и да се обадя?

# 215
Със сигурност след 15.09 ще е на работа, а предполагам и поне седмица преди това. Аз също трябва да ходя, но се разбрахме да е след 15-ти, защото точно преди началото на учебната година има наплив от родители с ученици.

# 216
Отново благодаря, ще поизчакам тогава. Simple Smile

# 217
  • София
Имам въпрос за д-р Ирена Хасара, има ли някой тук, който се лекува при нея?  Simple Smile

# 218
Здравейте!  Hug От два дни съм с брекети и изобщо не мога да се храня освен пасирана храна ooooh!, од ми сложи някакво надграждане на два зъба и изобщо не мога да си доближа челюстите. Сложи ми брекети и на двете челюсти и разни пружинки защото положението при мен е доста зле .. много криви зъби и кръстосана захапка. Преди около два месеца ходих при един ОД който искаше да ми вади два здрави зъба и не бях съгласна. Реших да съм при д-р Хунджев и той засега каза че няма да ми вади здрави зъби- само в мноого краен случай. И имам доста въпроси:
Как се слага восъка? Не мога да го сложа не иска да застане. newsm78
За колко време горе долу свикнахте да се храните нормално?
И след колко време ще има някаква разлика в зъбите?
Чух и за някакъв си зъбен душ ? Какво мислите върши ли добра работа?

# 219
  • София
Здравейте!  Hug От два дни съм с брекети и изобщо не мога да се храня освен пасирана храна ooooh!, од ми сложи някакво надграждане на два зъба и изобщо не мога да си доближа челюстите. Сложи ми брекети и на двете челюсти и разни пружинки защото положението при мен е доста зле .. много криви зъби и кръстосана захапка. Преди около два месеца ходих при един ОД който искаше да ми вади два здрави зъба и не бях съгласна. Реших да съм при д-р Хунджев и той засега каза че няма да ми вади здрави зъби- само в мноого краен случай. И имам доста въпроси:

Свикнах с храненето за 2-3 дни след поставянето. Първата разлика я забелязах след 2 седмици, а зъбен душ и т.н. джаджи не съм ползвала. Мия се с нормална четка, интердентални четчици, за да бъркам насам-натам, конец и вода за уста.

# 220
Здравейте!  Hug От два дни съм с брекети и изобщо не мога да се храня освен пасирана храна ooooh!, од ми сложи някакво надграждане на два зъба и изобщо не мога да си доближа челюстите. Сложи ми брекети и на двете челюсти и разни пружинки защото положението при мен е доста зле .. много криви зъби и кръстосана захапка. Преди около два месеца ходих при един ОД който искаше да ми вади два здрави зъба и не бях съгласна. Реших да съм при д-р Хунджев и той засега каза че няма да ми вади здрави зъби- само в мноого краен случай. И имам доста въпроси:

С храненето свикнах за 3-4 дена, но не бих го нарекла "нормално" и три месеца след това. Восъкът просто го стискам с пръстите и го притискам до брекета и той се залепва. Първата разлика забелязах след месец. Ползвам четка за зъби, конец и вода за уста. Успех!

# 221
И на мен са ми слагали такова "надграждане", но не беше прекалено високо и пак си дъвчех криво-ляво. Ако е очаквал съвсем да не можеш да дъвчеш. сигурно е казал нещо по въпроса?
В началото като сложиха брекетите понаболяваше и затова ми беше малко неудобно, но мина някъде за около седмица. През повечето време не съм имала проблеми с храненето, но сигурно всеки случай е различен.
И аз не успявах да си залепя восъка от раз Simple Smile Може да има значение колко восък взимаш…моя все го пестях.
------
Понеже се усетих, че съм  написала глупост... Аз се мъчех да наместя малко парче и трябваше да отлепвам и презалепвам, което няма нищо общо... Rolling Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=y8UTW2gUQMQ Както каза Veroniqueme.
Гледай пръстът да е сух. Можеш да пробваш да подсушиш с нещо там, където ще го лепиш.
https://www.youtube.com/watch?v=R5v0GboRadE

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 10:22 от NanaSM

# 222
Здравейте!  Hug От два дни съм с брекети и изобщо не мога да се храня освен пасирана храна ooooh!, од ми сложи някакво надграждане на два зъба и изобщо не мога да си доближа челюстите...

И аз имам надграждане и брекети и на горни, и долни вече. В началото е малко странно това надграждане, по-скоро неприятно е, отколкото да не мога да ям - гладът според мен е много по-силен.  Laughing При слагането на горните ядях малко по-меки неща, но после не съм се ограничавала. Ще свикнеш след 1-2 седмици и ще започнеш да се храниш нормално.  Peace

# 223
Аз лично не мисля, че 2800лв за ортодонтско лечение са малко! Напротив, смятам, че са предостатъчно. 2000лв за труд и около 800лв за материали (според цените на доставчиците и вносителите).

Julian ти на кой ортодонт се спря. И аз споделям твоето мнение.Аз търся нещо за около тази сума,като твоита, но за сега под 3500 не съм намирала. Пиши ми, ако искаш на лично да не е реклама! Благодаря предварително.
Поздрави!

# 224
  • Карлово
В темата никой не крие при кого  се лекува. Напротив, точно с отзиви мисля, че е полезна информацията, която обменяме. Благодарение на този точно форум аз намерих ОД за дъщеря ми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт