Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 113 156
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Доколкото знам, се прави някакво полиране на зъбите.

А нас ни казаха, че не се прави веднага, но така и после не сме правили  newsm78

# 256
  • Sofia
Пробвам някаква реминерализираща паста, но се надявам че така или иначе ще изчезнат след време.  Praynig
Всеки зъболекар, който предлага избелване разполага и с минерализиращи пасти, които се нанасят в кабинета.
Нямам представа за ефективността им, нито дали трябва да се правят няколко процедури.
За съжаление белите петна са признак за деминерализация на емайла, което освен, че не е супер красиво, но и носи риск от кариес.
Най-добре е да се конултираш със зъболекар, защото обикновенното полиране няма как да помогне, особено ако дефекта не е повърхностен.

Супер важно е да се поддържат зъбите в отлична форма, докато носите брекетите, тъй като се почистват по-трудно и носи риск от кариеси и бели петна.

# 257
Малко ми е неудобно да ви занимавам с такива неща след написаното по-горе, но все пак да питам:
Ако на някого са му сваляли брекети, може ли да ми каже дали направиха нещо след това?
Ходих при друга ортодонтка да ги махне(моята вече не работи) , питах сестрата дали така не се отнема и част от зъба, и тя каза: "Спокойно, сега докторката ще ги намаже с нещо". Е, не го направи.  Thinking
Събрах малко смесени впечатления. Сдобих се и с бели петна, но това си е моя заслуга.
Имате ли опит с това? Пробвам някаква реминерализираща паста, но се надявам че така или иначе ще изчезнат след време.  Praynig

Здравейте, брекетите се разлепят със специални клещи. Ако лепилото остане върху брекета, зъба се полира с гумичка и четка. В случай че лепилото остане върху зъба, се ползват пилители които не отнемат от емайла и след това да се полира с гума и четка.  Белите петна са в следствие на лоша хигиена и представляват деминерализиран емайл. Има продукти за реминерализация на емайла за клинична и такива за домашна употреба. Тези за домашната употреба трябва да се ползват системно и много продължително време.

# 258
Благодаря за информацията.

Всъщност ми е малко трудно да огледам и не съм сигурна какво виждам, така че наистина е най-разумно да се разходя до стоматолог.
Още повече, че може да ми се привижда това, от което ме беше страх след толкова време с брекети. Повърхността е неравна, седми зъби са,  може да е останало лепило.
------
Доколкото знам, се прави някакво полиране на зъбите.
Mozzie, да, точно, правиха ми го, само дето не сетих да го броя за отделна част  ooooh!

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 03:08 от NanaSM

# 259
При положение, че често падат самички поединично, и "не се чупи зъб", самото сваляне не е нещо особено.
Сваляли са ми преди около 12 г., при 3-годишно носене на брекети, и си спомням, че отне около 40-50 мин. с полирането. После са гладички  Hug

# 260
Благодаря ти много, Magnifique! Simple Smile
Аз съм се понаплашила и затова питам.
Иначе на мен ми остави малко лепило, тя си каза, че й е трудно,понеже е стояло дълго, само не знам кое какво е.
 Моите ги носих близо 5г. и съм чувала, че над 1,5г (май) е малко рисковано, та се панирах!  Simple Smile
Благодаря още веднъж!  Hug

# 261
Пет години?!

# 262
Здравейте, някой да носи брекети поставяни от д-р Малина Димитрова от Русе?
Студио д-р Димитрови ?

Ориентирала съм се към брекети DAMON CLear.
Знаете ли ориентировъчна цена за две челюсти?

# 263
Здравейте!
Аз от два дни съм с брекет на горен кучешки зъб,досега нямах понеже го чакахме да му се отвори място.Е,сложи ми,но ми сложи долу на зъбите и гипс,за да ми повдигне захапката,че иначе опират в брекета  ooooh! Много ме боли вече втори ден,днес не издържах и пих един Аулин.Сега съм добре,но ОД ми затегна и дъгата и си беше болка  Confused  Към края на месеца пак ще ходя да видим как се движи кучешкия зъб и след това слагам и долу.
Вие били ли сте с гипс,свиква ли се?Имам чувството,че няма да свикна и постоянно си усещам челюстта напрегната  Laughing Макар че ясно,че все ще свикна,то и като сложих брекетите беше трудно в началото
Аз имам на горните четвърти, само че моята ортодонтка им казва по друг начин. Не е приятно наистина, защото челюстите стоят постоянно напрегнати. Даже се бях притеснила, защото имах постоянна болка и си мислех че нещо с операциите на мъдреците не е наред. Но се оказа точно това, от напрежението на челюстта. Свиква се. Моите падат от време на време, пак ми ги слага на следващия преглед Simple Smile

И аз вече посвикнах,но все пак си е друго с тях.Ще видим сега в началото на октомври как се движат нещата.Иначе кучешкият зъб не знам дали се е преместил,аз все пак всеки ден го гледам и е ясно,че няма как за две седмици да стане,но постоянно усещам нещо не точно като изтръпване,ами все едно венците ме сърбят  Laughing

# 264
Изтривам за да не се стресне някой  Simple Smile
Сметнах, че съм ги носила 4г. и почти 6 месеца.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 22:44 от NanaSM

# 265
  • Варна
Изтривам за да не се стресне някой  Simple Smile
Сметнах, че съм ги носила 4г. и почти 6 месеца.

Пак е стряскащо. Дори и най-тежките случаи се лекуват за около 3 години newsm78
Какъв беше проблемът при теб?

# 266
А някой даноси Damon clear?  Може да ми пише и на лични

# 267
Здравейте! Другата седмица имам час за поставяне на брекети и много се вълнувам, но има някои неща, които ме притесняват..
Имам два кариеса (които ще оправя веднага като ми се освободи време), които са странични, на долните кътници са и ортодонтът ми нищо не каза за тях.. а аз забравих да го попитам.. и на двете челюсти ли се слагат едновременно брекети, или първо горе и след известно време долу? (Четох на някои места нещо такова от разни хора)..
Ии другото нещо е, което ми е по-скоро странно, е че всичко става в един ден.. отливка, снимка, поставяне.. това нормално/възможно ли е?

# 268
  • София
Shtrudel, налични кариеси задължително се оправят преди поставяне на брекети.
По принцип ортодонта в зависимост от конкретния случай преценява дали да сложи брекетите едновременно и на двете челюсти. Все пак най-често първо се слагат горните и после долните.

Категорично не е нормално в един ден да се направи отливка, снимка и да се поставят брекетите. Първо се взема отливка, изработва се модел по нея, правят се снимки и по тях ортодонта прави анализ за това как да проведе лечението. Това отнема известно време и няма как да стане в един ден.

# 269
Дали е нормално - по-скоро не, тъй като съм чувала само за една клиника, в която го правят (явно и ти ще се лекуваш там); дали е възможно - явно да.

Кариесите трябва да се оправят преди започване на лечението.

Общи условия

Активация на акаунт