Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 110 606
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Аз също имам в чантата си четка и паста за зъби+малката четка и винаги след ядене/в повечето случаи,когато съм на работа/отивам и си мия зъбите.Вече,ако си навън и няма как или къде да ги измиеш не е толкова фатално,но веднага като се прибера ги измивам и то по-обстойно.Иначе в началото е нормално да боли,аз така като ги сложих първият ден изобщо нищо не усещах и си казвах:Голям кеф,то не било толкова зле  Laughing Обаче на следващия ден като започнаха едни болки и изтръпване  Tired Веднага след затягане като ме боли гледам да се храня със супи и си взимам нещо студено за пиене ,много успокоява  Peace

# 301
  • София
Аз имам един въпрос за кариесите по време на лечение с брекети. Могат ли да се правят пломби?

# 302
  • Sofia
Може. Но ако кариеса е между зъбите или около брекетите, то най-вероятно ще е нужно ОД да свали дъгата и дори брекет(и) в случай, че са в непосредствено място до кариеса. Просто е неприятно, че ще се разкарваш межу ОД, зъболекар и след това пак до ОД.

Ако въпроса е ДАЛИ е ОК да оставиш нелекувани кариеси по време на лечението с брекети и да ги лекуваш когато видиш зор, то отговора е НЕ, защото така вероятността да се новообразуват още кариеси е МНОГО по-голяма, заради намалената хигиена от самото носене на брекетите.

Силно желателно е да се оправят кариесите преди лечението, а ако се появят нови, то да се лекуват веднага и да се вземат мерки да не се получават нови.

# 303
Здравейте! Някой да препоръча къде да сложа брекети във Варна? Не искам метални, много са грозни. Каква е цената?
Чувала съм, че много работят ма разсрочено плащане. Мисля като родя декември и да сложа Wink

# 304
  • TX
Здравейте! Някой да препоръча къде да сложа брекети във Варна? Не искам метални, много са грозни. Каква е цената?
Чувала съм, че много работят ма разсрочено плащане. Мисля като родя декември и да сложа Wink
тази тема ще ти е полезна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422243.0

# 305
Здравейте, мили хора! Наскоро ми поставиха брекети и на долна челюст + фотополимерна "подложка" от едната страна. Опитах се да намеря такъв случай в предишните теми, но не успях, та въпросът ми е дали, ако пожелая да се изпили (поради постоянно прехапване, жестоки рани и дискомфорт в челюстта) това би навредило по някакъв начин на лечението ми? Доколкото разбрах е поставена, за да не се счупи брекет, но ако на моя отговорност искам да бъде махната, ще забави\усложни ли лечението? Благодаря!  Peace

# 306
Здравейте. Имам въпрос. Красимира Гайдарова има ли офис в плевен и лекува ли там? Предполагам се занимава с 25 годишни магарета като мен. И ако е така, може ли някой да спомене нещо за нея? Тя ли е най-удачния вариант за плевен? Търся си ортодонт за брекети там. И ако има някой лекувал/щ се при нея, би ли ми писал и цени и отношение към пациентите.
Благодаря.

# 307
Здравейте на всички, искам да ви покажа моите резултати преди и след лечението ми с брекети и да ви окуража да не се колебаете да слагате - след лечението ви ще сте благодарни  Hug  
Моите ми ги сложиха във Варна от д-р Славкова, която работи в дентален център "Доктор Читалова". Носих ги около 4 години, понеже зъбите ми бяха наистина ужасни. Цялото ми лечение струваше 4000лв. Наистина този период не беше от любимите ми, но сега се радвам да прекрасна усмивка !  Grinning  (Извинявам се, ако съм стреснала някого със снимките). Успехи на всички !   bouquet

# 308
  • София
Ехаааа, каква голяма разлика! Браво за търпението. А защо си с брекети на долната челюст на втората снимка? Прави ми впечатление и че дъгата е извита точно така, както беше на моята долна челюст, вече е почти права, но има още малко работа по нея.

# 309
  • TX
Ivka Mar Ivanova  Браво на теб и ортодонта ти   bouquet твоят случай е направо за конкурса "Усмивка на годината" !

# 310
Здравейте, някой чувал ли е нещо за доктор Вергил Боянов, кабинета му е в Бъкстон в София? В момента е пуснал цени от 1600 лв за метални и 1800 лв за керамични брекети. Нещото, което ме притеснява е, че няма много информация за него като ортодонт, а и като го попитах как ще се плаща ми каза - Няма проблем, както вие удобно. Сложи ми ластици в устата да ми се разшири захапката и ми записа нов час, а аз дори не му бях отговорила категорично, че искам да работя с него ?!  newsm78 newsm78

# 311
Благодаря ви много ! След снимката още известно време носих долните си брекети, понеже зъбите се изправиха, но имах още проблем със захапката (трябваше да се направи контакт с горните и долните, понеже не захапвах напълно). Затова в момента нося шини докато спя, за да ги задържа на място и да дооправя захапката.  Hug

# 312
Здравейте, някой чувал ли е нещо за доктор Вергил Боянов, кабинета му е в Бъкстон в София? В момента е пуснал цени от 1600 лв за метални и 1800 лв за керамични брекети. Нещото, което ме притеснява е, че няма много информация за него като ортодонт, а и като го попитах как ще се плаща ми каза - Няма проблем, както вие удобно. Сложи ми ластици в устата да ми се разшири захапката и ми записа нов час, а аз дори не му бях отговорила категорично, че искам да работя с него ?!  newsm78 newsm78

Съмнително ниски за София цени, освен това, доколкото виждам, специалността му е "Обща стоматология".

# 313
  • Sofia

Цитат
Липса на елементарна хигиена като начало. Самоук "ортодонт", супер комерсиален.Това не е медик, а търговец, респективно мошеник

Поразгледай коментарите за него. Ако няма опит като ортодонт и не се е обучавал за такъв то аз не бих рискувал.

И не е проблема в парите - ако лечението, което трябва да ти се направи не е продължително и сложно, то може и да е ОК. Например, ако имаш 1 или 2 зъбчета леко изкривени и искаш да ги прибереш в редичката, то лечението може и да е под 6 месеца и сумата от 1600-1800 даже да е висока.

Отиди поне на още 2-3 консултации при ОД и им поизкай мнението, както за продължителност на лечението, сложност и цени. Не е за подценяване и това дали ще ти се вадят зъби или не.

# 314

Цитат
Липса на елементарна хигиена като начало. Самоук "ортодонт", супер комерсиален.Това не е медик, а търговец, респективно мошеник

Поразгледай коментарите за него. Ако няма опит като ортодонт и не се е обучавал за такъв то аз не бих рискувал.

И не е проблема в парите - ако лечението, което трябва да ти се направи не е продължително и сложно, то може и да е ОК. Например, ако имаш 1 или 2 зъбчета леко изкривени и искаш да ги прибереш в редичката, то лечението може и да е под 6 месеца и сумата от 1600-1800 даже да е висока.

Отиди поне на още 2-3 консултации при ОД и им поизкай мнението, както за продължителност на лечението, сложност и цени. Не е за подценяване и това дали ще ти се вадят зъби или не.
Да, четох този коментар. Като цяло зъбите са ми добре, единствения кусур е че горните са леко издадени напред. Но дори и да не е тежък случай искам професионалист, а не после да съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт