Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 037
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Stasiq почти на една възраст сме с теб,аз също се интересувам за лингвални брекети,но от всичко което прочетох с това разраняване на езика,трудното почистване и високата цена се чудя дали изобщо има смисъл..Единствения плюс е ,че не се виждат,но в крайна сметка най-важното е крайния резултат.Знам ,че може да се сложат лингвални на горната челюст и външни на долната,предполагам,че и цената ще е по приемлива  Rolling Eyes
И аз мислех за такъв вариант, но дори не знам възможно ли е? 😃 моите зъби не са криви отдолу, но пък пак може да се наложи брекети, за да има съвпадение на долни и горни зъби илии нещо такова.. Ти ходила ли си на консултация с ортодонт? Толкова много по-скъпо ли излизат тези лингвалните ?

Аз не съм с лингвални брекети, но от опита ми с нормалните, лингвалните си ги представям като кошмар.  ShockedПоне от гледна точка на хигиена и комфорт на езика, ако изобщо може да се говори за комфорт по време на брекети.  ooooh! Ако някой е с лингвални да каже наистина, и аз съм любопитна  newsm78

# 61
  • Sofia
Почистването на зъбите и брекетите според мен е най-голямата отговорност по време на лечението! Повечето хора тъй или иначе не знаят как да почистват зъбите си правилно. Когато се сложат брекети чисто и просто проблема се задълбочава. Правилното почистване на зъбите с брекетите изисква изграждане на навик пред огледалото и следене на резултата.

При лингвалните брекети, хигиената на зъбите се превръща в един малък ужас. Според зъболекаря ми, повечето хора преминали лечение със стандартни брекети, се връщат при него с множество краиеси. Не е нещо нехарактерно след това да се наложи лечение на 4, 5 зъба. Мога само да си представя последствията от лечение на зъби с лингвални брекети, освен ако хигиената не е перфектна.

Иронията в случая е, че хората посягащи към този тип брекети го правят с мисълта за добър вид на усмивката си и суета, а в крайна сметка е много вероятно, след лечението, зъбите и венците им да се окажат в окаяно състояние.

# 62
от къде мога да си купя ластици?
Това, което търсиш се нарича "Интраорални ластици". Такива продукти могат да се открият в специализираните магазини за ортодонтия.
Потърси в някои от следните линкове:
http://dentacom.com/ortodontski-instrumenti/
http://orthostar-bg.com/index.php?option=com_virtuemart&page … p;category_id=189
http://www.mipis.com/index.php?option=com_content&view=artic … 14&Itemid=142
http://dentacom.com/forestadent-germany/
http://www.akatzarova.com/cenova-lista/gac.html
Цената варира от 2 до 10лв. Силно желателно е да избереш ластици със същия диаметър и сила (би трябвало да е показано на опаковката). Тези, които ортодонта ми е дал да ползвам са:Ormco Z-pak Moose с параметри: размер 4F (4/16") и сила: 6 Oz (extra heavy) - SECTION 8 PAGE 4 от pdf файла.
Т.е. трябва да поискаш от продавача еквивалентен по размер и сила интраорални ластици, в случай, че не предлага точно твоя бранд.
Колко време трябва да носиш тези ластици понеже и аз съм със същите и ми е интересно Simple Smile)

# 63
  • Sofia
Предполагам колкото е нужно Simple Smile От 2 месеца ги нося, само през ноща. Помагат да се събере пространство. До колкото разбирам всеки месец ще се сменят местата/куките на които се захващат. Един вид напред-назад, докато зъбките се приберат както трябва Simple Smile
Лично на мен нито ме дразнят, нито бързам да ги махам. Изглежда, че с тях местенето е по-бързо, така че, съм ОК Simple Smile

# 64
Предполагам колкото е нужно Simple Smile От 2 месеца ги нося, само през ноща. Помагат да се събере пространство. До колкото разбирам всеки месец ще се сменят местата/куките на които се захващат. Един вид напред-назад, докато зъбките се приберат както трябва Simple Smile
Лично на мен нито ме дразнят, нито бързам да ги махам. Изглежда, че с тях местенето е по-бързо, така че, съм ОК Simple Smile
Аз ги нося денонощно от месец и половина,  главно за захапката, но и на мен не ми пречат. Много добър резултат съм била постигнала и съм доволна,че има ефект от постоянното им носене.
Обаче съм с едни и същи дъга вече трети месец, защо така..?

# 65
  • Sofia
Може би следващата дъга би била твърде дебела и твърда. От една страна по-дебелата дъга прави местенето на брекетите по X оста по-бавно, а от друга може би усилието което би оказвала на зъбите би било твърде голямо. Аз съм горе-долу в подобно положение - не ми е сменяна дъгата от доста време. Мисля, че трябва да ми бъде поставена още една преди финала.

# 66
  • София
И аз от доста време нося едни и същи дъги, стоманени са. Правят по някоя чупка тук-там на долната, защото някои зъби трябва да излязат нагоре, а други да се приберат надолу. Засега съм доволна от резултата

# 67
И аз от доста време нося едни и същи дъги, стоманени са. Правят по някоя чупка тук-там на долната, защото някои зъби трябва да излязат нагоре, а други да се приберат надолу. Засега съм доволна от резултата

оо и аз съм доволна особено след ластиците нещата изглеждат доста добре 😊

# 68
А сега едно въпеосче - откривате ли следи от лепило около някой от брекетите? Аз на няколко зъба имам останки от лепило... Не е фрапиращо, но все пак...
Аз съм със сапфирени, искаше ми се наистина да са възможно най-малко забележими. Притеснявах се да не останат следи от лепило, защото съм виждала снимки именно на естетични с разлято лепило около тях, но при слагането ортодонтката много внимателно почисти всичко, без дори да ѝ спомена за притесненията си. Иначе усещах леки грапавини по зъбите (изчезнаха с времето), но не са се виждали изобщо.

# 69
  • София
На мен миналата седмица ми сложиха едно надграждане на задните горни зъби, за да не допирам двете челюсти. Много е дискомфортно, значи!!! Grinning Трябва да го нося, докато се подредят от едната страна зъбите, защото единят е доста крив и точно в неговия брекет удрям с долните зъби. Надявам се бързо да го махнат това нещо, защотооооооо... Grinning

# 70
На мен миналата седмица ми сложиха едно надграждане на задните горни зъби, за да не допирам двете челюсти. Много е дискомфортно, значи!!! Grinning Трябва да го нося, докато се подредят от едната страна зъбите, защото единят е доста крив и точно в неговия брекет удрям с долните зъби. Надявам се бързо да го махнат това нещо, защотооооооо... Grinning
[/quote
И на мен ми сложиха 😄 кофти е, но нали е за добро 😉

# 71
  • София
Усмивчици, да ви попитам - някоя от вас имала ли е разминаване в средната линия на челщстите и подобрило ли се е това положение след носене на брекети? Аз имам разминаване - средата на горната челюст не съвпада със средата на долната. Казаха ми, че това накрая се оправя с ластиците, но все пак, моля ако някой коригирал подобно нещо да сподели.

# 72
  bouquet
август или септември ги свалям Peace

Здравей, аз също септември сигурно ще ги свалям. Имаш ли снимка преди и след, изпрати ми ако имаш аз също мога да ти пратя.Ти доволна ли си от резултата, защото аз все още се надявам да се оправят нещата. newsm78

# 73
  • Sofia
Аз имам разминаване - средата на горната челюст не съвпада със средата на долната. Казаха ми, че това накрая се оправя с ластиците.
Помня, че имаше оплакване от някой, че още в началото на лечението се появил подобен проблем и изразяваше същото безпокойство. При мен, през цялото лечение не е имало разместване, но предполагам, че именно с ластици един такъв проблем би трябвало да е възможно да се отстрани. Най-честа причина за подобно разместване е липса на един зъб от едната страна или липса на два зъба (по един от двете страни на челюстта), но от различен тип (т.е. различна големина). Ако нямаш подобен проблем, предполагам ще е травиално да се коригира.

# 74
Здравейте, най-после и аз да се похваля с новите брекети! Simple Smile Вчера си ги сложих - моите са прозрачни с бяла лента и честно казано мислих, че ще изглеждат доста по-грозно. Всъщност почти не се забелязват. Нямам някаква силна болка, усещам само леко напрежение, храня се съвсем нормално. Аз бях много наплашена, че ще ме боли зверски, ще мога да ям само пюрета и т.н. - ами няма такова нещо.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт