Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 110 529
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Здравейте,от скоро съм с ластици/2 бр./болката продължава няколко дни.Като ги махна и спира да ме боли.Интересува ме винаги ли боли така с ластиците и колко време се носят?Знам,че е индивидуално,но ще се радвам някой да сподели.Нося моите брекети вече година и месец и ми се наредиха зъбите.Заслужаваше си всичко до тук.

# 361
cara mia, боли в началото, трябва да мине скоро. После се усеща дърпане, но не е болка. Мисля, че се носят поне няколко месеца(може би 6), но може да зависи от случая. Дано да отговори и някой с по-пресен опит.

julian, аз също нямам пълния текст. Не е едно проучване, а преглед на 25(ако не се лъжа) отделни изпитвания - трябва да са включени доста видове самолигиращи брекети.
"For SL brackets, no conclusive benefits could be proven, while their use was associated with longer treatment durations." "Не са доказани никакви безспорни предимства, a същевременно с тях продължителността на лечението е по-голяма." (средно с 2 месеца) Това е смисълът (някога бях преводач за кратко; лош преводач.)

Даже при деймън брекетите ( по-точно деймън 2), за които се твърди, че скъсяват лечението, според едно проучване като цяло няма разлика в продължителността, а разликата при среднотежките струпвания е наречена "малка" от ортодонт в някакво медицинско списание, и може да се дължи на дъгите.

Дано почистването да е по-лесно.

Цитат
Някакъв неочакван проблем или си харесваш текущото състояние, след предишното лечение?
След предишното лечение имам нужда от ново -предните зъби са много напред и вече имам проблеми с тях, които ще се задълбочават, кътниците са различно износени и си местя долната челюст назад заради начина, по който опират, освен че изглежда  зле.

Уморена съм след толкова години с брекети, но основната причина е това, което стана тук.
Затова държа да изясня нещо.

Между другото, видях се с ортодонта ти. Изключително мил и много симпатичен човек. Много го харесах.

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 23:15 от NanaSM

# 362
Какво е това нещо, станало във форум, което може да те откаже да си лекуваш зъбите?  Rolling Eyes

# 363
Превод:
Мисля, че съм навредила на добър специалист и добър човек с нещата, които казах, и че предизвиках реакцията ти и други неща, които бяха казани.
Всичко написано тук е публично, и форумът е много четен.

Знам какво е някой просто да изтърси нещо за теб и се чувствам зле.

Ако помниш, беше обяснявано как някъде цените са не знам колко пъти по-високи. Може да е очевидно, че не е вярно, и всякакви обяснения да са абсурдни.
Просто  се чувствам отговорна и ми е гадно.

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 20:50 от NanaSM

# 364
Нищо не разбрах, но както и да е.

# 365
Здравейте, на моята току що навършила 16 години дъщеря ще слагаме брикети след продължително и частино-успешно лечение с шини.
Една ОД-ка каза "махаме долни мъдреци", друга - "нищо няма да се вади, мъдреците НЕ са ортодонтски проблем, а хирургически при определени обстоятелства". На снимката се виждат всичките 4 мъдреца, още непоникнали, които са позиционирани нормално - вертикално нагоре/надолу и на този етап нямат контакт и не пречат на другите зъби.
Аз съм в двоумение. Предпочитам, разбира се, да не се правят операции по  премахването им, но...

Veroniqueme, сподели още впечатления от Галина Димова, моля (а и всеки който има такива).

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 14:01 от sailergirl

# 366
Искам да се похваля, че от едната страна захапката ми се е позатворила и за пръв път в живота си мога да дъвча почти нормално. Много съм доволна.

# 367
  • София
Добро утро, имам малко особен въпрос. Излезе ми херпес, а имам час в сряда, дали да го отменя?

# 368
Добро утро, имам малко особен въпрос. Излезе ми херпес, а имам час в сряда, дали да го отменя?

Не мисля, че е проблем, те си работят с ръкавици. Единствено може на теб да ти е некомфортно, като си отваряш устата да ти опъва.

# 369
Здравейте отново,

аз да попитам, на някой вадили ли са му 3 здрави зъба наведнъж?? Тия немци са луди, искат да ми ги махнат на един път, отгоре двата 5ти зъба и отдлу 7ми кътен зъб, него ми го правиха преид няколко години, той беше доста съсипиан, но успяха да го изградят и сега, за да не направи проблем по време на бректетите, ще ми го махнат и него. Ама 3 наведнъж ми се вижда голям мазохизъм...

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 13:58 от philipa_

# 370
Пети и четвърти зъби не са нищо особено за вадене (освен ако не са с криви корени), но аз лично не бих позволила, защото трябва да се сложи упойка на няколко места наведнъж.

# 371
Здравейте,искам да ви се похваля, че в петък сложих брекети (само отгоре за сега, по-нататък долните) и съм много доволна, даже ми харесват и въобще не ме е срам. Също така съм изненадана защото не ме боли (поне за сега, може и да не са ме натегнали много отначало) а очаквах адски мъки по думите на някои хора ..... Само не мога да свикна още с почистването...Все чистя и все си мисля, че не е достатъчно. Предписаха ми комплекта на GUM, но според мен това е излишно, да дам 7 лв за една четка, която в средата е с по-къси косъмчета. Като цяло не разбрах много дали може да мия върху брекетите или само отгоре и отдолу на тях. Иначе не мисля, че е проблем ако си ползвам друга вода за уста и паста, а не на GUM, вие как мислите ( то и няма как да  купувам все една и съща серия в продължение на 2 години, докъто трае лечението...?!)

# 372
  • Карлово
 Sandrita8801,
Честити бреки. Можеш да ползваш каквато си искаш паста и вода за уста.
Мисля, че започват болките, когато започнат да се местят зъбите, при тебе явно още не са тръгнали.

# 373
И мен в началото не ме болеше и много се учудвах,но след ден-два се започна  Laughing Така че очаквай  Mr. Green
И съвет от мен,който ми го дадоха тук като аз ги сложих-недей да чакаш да ти се появат рани в устата,а по-рано слагай восък върху брекетите.Аз изчаках и след това бях цялата в рани и слагах постоянно восък докато заздравеят.
Иначе не е казано,че трябва конкретно тази марка да купиш.Аз като ги слагах ОД ми каза само,че на около 2 месеца трябва да сменям четката и често казано купувам каквато намеря.Миеш си стандартно,не точно върху тях,по-скоро кривиш четката и минаваш отгоре и отдолу.Не знам дали го обясних добре  Grinning А с малката/интерденталната/четка вече по-основно си ги минаваш от всички страни.Вода за уста купувах няколко пъти по-скъпа,последният път имаше намалена някаква непозната малка за около 5лв-ами същата работа си ми върши и съм много доволна.По-скоро мисля,че има значение да ги почистваш добре зъбите и да ги миеш след всяко хранене,не толкова  на коя марка ще бъдат продуктите  Peace

# 374
Благодаря ви Simple Smile
Да аз имам известни болки, но въобще не ме протесняват, вероятно защото преди когато носех една шина, с която ми изкривиха захапката също ме е боляло и беше много по-некомфортно, защото фъфлех.
Относно почистването, след всяко хранене го правя и със сигурност храната я отстранявам, но ме притеснява плаката, която е невидима, дали успявам да я махна с толко нежно четкане  Joy

Общи условия

Активация на акаунт