Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 110 528
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте отново,

аз да попитам, на някой вадили ли са му 3 здрави зъба наведнъж?? Тия немци са луди, искат да ми ги махнат на един път, отгоре двата 5ти зъба и отдлу 7ми кътен зъб, него ми го правиха преид няколко години, той беше доста съсипиан, но успяха да го изградят и сега, за да не направи проблем по време на бректетите, ще ми го махнат и него. Ама 3 наведнъж ми се вижда голям мазохизъм...

Здравей,

Аз вадих 2 ретинирани, полегнали мъдреци накуп. Пих обезболяващо веднъж и не съм имала никакви проблеми. Мисля, че ако зъболекарите са добри, ще е безпроблемно. Разбира се, ти познаваш тялото си по-добре.
P.S. Давам за пример 2 зъба, а не 3, защото проблемни, непоникнали, огромни мъдреци изискват сериозни интервенции.

# 376
Благодаря ви Simple Smile
Да аз имам известни болки, но въобще не ме протесняват, вероятно защото преди когато носех една шина, с която ми изкривиха захапката също ме е боляло и беше много по-некомфортно, защото фъфлех.
Относно почистването, след всяко хранене го правя и със сигурност храната я отстранявам, но ме притеснява плаката, която е невидима, дали успявам да я махна с толко нежно четкане  Joy

Здрасти  Simple Smile

Аз ще съм от по-позитивните. С брекети съм от месец и половина (новак) и вече виждам разлика, но честно казано от болката, за която четох нямаше и помен. Може би ще има такава с различните процедури и все пак човек не може да стои в постоянен страх.
Относно восъка - ОД много добре сряза дъгата на прегледа и нищо не ми драска. А това, че брекетите са грубички, ами ... и лигавицата ти ще загрубее леко, така че едва ли ще ти прави впечатление. Това, разбира се, е само мое мнение и преживяване.  Peace

# 377
При мен също вече няма болка,само при ежемесечните посещения за смяна на дъгата или затягане-има дискомфорт и изтръпване за 1-2 дни  Simple Smile А за восъка в самото начало като ги сложихме докато привикна станаха рани.След това като заздравяха повече не съм имала  Peace

# 378
Благодаря ви Simple Smile
Да аз имам известни болки, но въобще не ме протесняват, вероятно защото преди когато носех една шина, с която ми изкривиха захапката също ме е боляло и беше много по-некомфортно, защото фъфлех.
Относно почистването, след всяко хранене го правя и със сигурност храната я отстранявам, но ме притеснява плаката, която е невидима, дали успявам да я махна с толко нежно четкане  Joy

Здрасти  Simple Smile

Аз ще съм от по-позитивните. С брекети съм от месец и половина (новак) и вече виждам разлика, но
честно казано от болката, за която четох нямаше и помен. Може би ще има такава с различните процедури и все пак човек не може да стои в постоянен страх.
Относно восъка - ОД много добре сряза дъгата на прегледа и нищо не ми драска. А това, че брекетите са грубички, ами ... и лигавицата ти ще загрубее леко, така че едва ли ще ти прави впечатление. Това, разбира се, е само мое мнение и преживяване.  Peace

Ами аз не съм си купила восък, с брекетите съм от петък и нямам никакви рани, не ме дразнят никъде за сега  Laughing

# 379
Здравейте, записвам се да следя темата. Моля да ми препоръчате добър ортодонт и човешка цена за брекети.

# 380
Здравейте, записвам се да следя темата. Моля да ми препоръчате добър ортодонт и човешка цена за брекети.

Здравей, за кой град питаш и каква цена ти е приемлива?

# 381
През какъв интервал от време средно сменяте интерденталните си четки?

# 382
С две ръце препоръчвам д-р Бранимир Кърмаков. Аз съм с обикновенни брекети,цената им е 450 лв на челюст,40 лв смяна на дъга. Намира се на ул. 6-ти Септември точно при малките 5 кюшета. Ако искате ще напиша номер за връзка Simple Smile

За него обаче не видях да е ортодонт. Може ли малко повече информация.

# 383

Става въпрос за София. Вече ми предложиха цени от 900 до 5 000 лв. Въобще не мога да се ориентирам кой е добър ортодонт и кой не.

# 384

Veroniqueme, сподели още впечатления от Галина Димова, моля (а и всеки който има такива).
[/quote]

5-ти месец карам при нея, препоръчвам я, внимателна е и коректна. И резултати има, бавно, за да е трайно. Питай нещо по-конкретно   Simple Smile

# 385
Аз за София съм чувала много добри неща за д-р Петрунов.

Става въпрос за София. Вече ми предложиха цени от 900 до 5 000 лв. Въобще не мога да се ориентирам кой е добър ортодонт и кой не.

# 386

А може ли малко повече информация за въпросния лекар. Къде се намира кабинтът?

# 387
Само искам да изразя възхищението си от работата на моят ортодонт д-р Георги Хунджев.
Вече съм 6ти месец при него с метални брекети (2500лв) и зъбите ми са почти на 90% подредени.
Зъбите ми бяха адски струпани и на 2те челюсти. Просто се преплитаха един в друг.
Най ме беше страх да не ми вадят здрави зъби. Лекарят каза ,че ще опитаме да не вадим и да видим какво ще стане и то стана. Адски съм доволен от този лекар. Много мил , внимателен и интелигентен човек!

# 388
Само искам да изразя възхищението си от работата на моят ортодонт д-р Георги Хунджев.
Вече съм 6ти месец при него с метални брекети (2500лв) и зъбите ми са почти на 90% подредени.
Зъбите ми бяха адски струпани и на 2те челюсти. Просто се преплитаха един в друг.
Най ме беше страх да не ми вадят здрави зъби. Лекарят каза ,че ще опитаме да не вадим и да видим какво ще стане и то стана. Адски съм доволен от този лекар. Много мил , внимателен и интелигентен човек!

Този доктор Хунджев обаче работи в Пловдив. На мен ми трябва в София.

# 389

Току-що говорих с този доктор Петрунов. Оказа че той не е ортодонт и отказа. Препрати ме при д-р Баева. Записах си час при нея за другата седмица. Ще споделя какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт