"Горките ни деца, не случиха на майки!"

• 20 594
  • 334
  •   1
Отговори
# 225
И аз тва се чудя  Mr. Green Въобще не се вписвам много в стереотипа на Мамасита за единствено дете(дъщеря)  Laughing

# 226
Чудя се колко от отраслите с животни деца са били ... единствени момиченца на мама.

Какво значение има това?

Замисли се. С две диви момчета може да нямаш енергия да обслужваш и животни, а е ясно, че по-скоро майката ще го прави.

Освен това момиченцата по принцип са грижовни.

А домашните животни не са точно животни, повечето ги гледат, все едно са личности и почти хора.

Еовин, не съм казала, че е стереотип, но има голяма вероятност.

# 227
Не схващам защо е задължително да отгледжаш животни, за да ги обичаш.

# 228
  • София
А защо едно дете задължително трябва да се учи да обича животни? Мисля, че е задължително да не им вреди, но защо трябва задължително да ги обича?

SoFarSoGood
, твоето дете или деца на каква отговорност са се научили чрез животните, на която не могат да бъдат научени иначе, без животни, а по друг начин?

Това да става всяка сутрин и да знае, че кучето трябва да се разходи, нахрани, измие и възпитава, а не да чака мама да му тика манджа в устата и да дебелее пред компютъра!
Дотам ли ти стига опитът, до тези две алтернативи - или разхожда кучето, или дебелее пред компютъра? Други варианти няма, така ли? Примерно става, оправя си стаята, сяда да учи, отива да спортува...Ти как действаш с твоето дете или деца?

Повечето деца са тотално разглезени и лишени от чувство за отговорност и разчитат за всикчко на мама и тати! Това не е правилно!
Естествено, че разглезването не е правилно. Отново - твърдиш ли , че единственият начин едно дете да не бъде разглезено, е чрез грижа за животно?
 Децата израснали с животни са просто по-добри!
Което означава, че според теб, децата, израснали без животни, са по-лоши. И може би се мислиш за по-добра?

Няколко човека написахме, че сме израснали с животни, и сега не искаме да чуем за такива в домовете си. Това как се вписва в твърденията ти?

# 229
Не схващам защо е задължително да отгледжаш животни, за да ги обичаш.

Аз не мисля, че кучкарството например е истинска любов към животните. За мен е почти психиатрична диагноза. Ти за да ги гледаш тия кучета с опакована храна и екстри, ако знаеш колко животни и екосистеми са затрили...колко петрол са копали, абе изобщо, това да изпитваш емоция към животните не значи, че разбираш света екологично.

# 230
Аз съм само момиче, но никога не съм гледала котките на майка ми.
Мъжът ми са 3 деца (2 момичета и 1 момче), само той е имал домашни животни и той си ги е гледал. Сестрите му и до днес не си падат по животни. Аз също.

Може и да сме изключения, но не съм забелязала зависимост м/у броя деца и домашния любимец.

Аз не мисля, че кучкарството например е истинска любов към животните...

Да не говорим колко ненормални има, които ги оставят да гладуват, не ги извеждат навън или малтретират по друг начин.

# 231
Децата израснали с животни са просто по-добри!

По-добри в какво ?!

# 232
# 233
Всъщност това се случва при много малък % от децата...
Според мен става въпрос за характер. Ако един човек е отговорен - със или без животно, той си е такъв. Ако не е, и 10 животни да му вземеш, пак ти ще си ги гледаш.

# 234
Защо се използва терапевтични кучета за деца, които имат психологически, социални, емоционални или когнитивни проблеми?

# 235

Тази статия сякаш е писана от ученичка. Децата могат да станат отговорни и самоуверени и без домашен любимец.

# 236
Всеки със своите разбирания. За мен е добре детето да има домашен любимец и не се впечатлявам от това колко мебели е изяло и коя стена е нагризало, това са някакви смешни "проблеми".

# 237
Защо се използва терапевтични кучета за деца, които имат психологически, социални, емоционални или когнитивни проблеми?

Използва се всичко от заобикалящия свят, не само животни.
Иначе и слепите хора ползват кучета. Но правя разлика м/у куче водач и домашна играчка.

# 238
Ами точно така, всеки със своите разбирания, за теб подобни проблеми са смешни, за други не са !

# 239
Преди всичко, това децата да са добри и отговорни, зависи от родителите. Познавам много хора, които никога не са имали домашен любимец, които са и добри и отговорни, както и такива, които са имали и са тотални щети.

Общи условия

Активация на акаунт