"Горките ни деца, не случиха на майки!"

• 20 588
  • 334
  •   1
Отговори
# 240
  • София
А защо едно дете задължително трябва да се учи да обича животни? Мисля, че е задължително да не им вреди, но защо трябва задължително да ги обича?

SoFarSoGood
, твоето дете или деца на каква отговорност са се научили чрез животните, на която не могат да бъдат научени иначе, без животни, а по друг начин?

Това да става всяка сутрин и да знае, че кучето трябва да се разходи, нахрани, измие и възпитава, а не да чака мама да му тика манджа в устата и да дебелее пред компютъра!
Дотам ли ти стига опитът, до тези две алтернативи - или разхожда кучето, или дебелее пред компютъра? Други варианти няма, така ли? Примерно става, оправя си стаята, сяда да учи, отива да спортува...Ти как действаш с твоето дете или деца?

Повечето деца са тотално разглезени и лишени от чувство за отговорност и разчитат за всикчко на мама и тати! Това не е правилно!
Естествено, че разглезването не е правилно. Отново - твърдиш ли , че единственият начин едно дете да не бъде разглезено, е чрез грижа за животно?
 Децата израснали с животни са просто по-добри!
Което означава, че според теб, децата, израснали без животни, са по-лоши. И може би се мислиш за по-добра?

Няколко човека написахме, че сме израснали с животни, и сега не искаме да чуем за такива в домовете си. Това как се вписва в твърденията ти?

Да се цитирам, че явно постът ми е много дребен и SoFarSoGood не го е видяла.
SoFarSoGood, към горните въпроси добавям и още един: Колко е голямо детето ти и какви са задълженията му към животните във вас?

# 241
Може би има корелация. Децата, на които им позволяват животни, може би поначало са по-уравновесени и с потенциал да са отговорни. На другите майката като чуе дори за рибки, може да се хване за главата.

Терапевтичните животни са друго нещо, никой не очаква от дете с аутизъм да рине котешка тоалетна, а само да гали котката.

Иначе познавам животнолюбци и кучкари...не бих ги нарекла отговорни хора.

# 242
Да, както писах, котката има терапевтичен ефект върху проблемното ми дете. Но грижата за котката си е изцяло моя. Така че следва аз да преценя дали мога да отделя време и грижи за нея, без да лишавам от време и грижи двете си деца.

# 243
  • София
Може би има корелация. Децата, на които им позволяват животни, може би поначало са по-уравновесени и с потенциал да са отговорни. На другите майката като чуе дори за рибки, може да се хване за главата.

А да бе. Около мен е пълно със семейства, които взеха куче за детето и сега си го гледат родителите. Даже има и такива семейства, с които кучето е от преди да се родят, но децата пак не му обръщат внимание.

Аз съм склонна на компромиси, затова - куче не можем, котка ММ е алергичен, рибки не искат вече, та взехме папагала.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 16:26 от L'Agent

# 244
И какво ви харесва в това да държите една птица в клетка?

# 245

Е, а какво им харесва на хората да държат дръвче в хола или цвете на прозореца  Thinking

Отчаяният зов на подсъзнанието, че откъсването от природата и нейните закони оставя у човек една празнота и пустота, която няма как да бъде запълнена по естествен начин.

# 246
  • при късмета
Щом можеш да си извадиш изводи и да се вържеш на толкова евтин популизам, твоя воля. Само не го декламирай като някакво абсолютно и неотменно правило, което трябва да важи за другите.

Аз и назад попитах, някой да ми даде смислен отговор на въпроса "Защо едно дете да е по-отговорно и състрадателно, само и единствено при наличие на домашен любимец?"
Това е абсолютно невярно и подбни статийки са популизъм за наивници

# 247
Щом можеш да си извадиш изводи и да се вържеш на толкова евтин популизам, твоя воля. Само не го декламирай като някакво абсолютно и неотменно правило, което трябва да важи за другите.

Аз и назад попитах, някой да ми даде смислен отговор на въпроса "Защо едно дете да е по-отговорно и състрадателно, само и единствено при наличие на домашен любимец?"

Така говориш, защото нямате домашен любимец. Почти не познавам дете, което да не иска домашен любимец.

# 248

На мен, лично, не ми допада.
Затова не бих гледала птичка така.
На съседите ара-та, например, не стои в клетка. Пуснат е в апартамента. Водят го и в цеха, където също не е в клетка.  Simple Smile
Имаме един познат от Истанбул- гледа десетина големи папагала. И понеже искат доста чистене, си ги гледа в сградата с офисите си, понеже там и без друго си има чистачка. Жена му вкъщи не ще да им чисти, а то си е доста работа с толкова пернато население.
Неговите не са в клетки също.

Различни са вижданията на хората за нормално отношение към животните така, както е различно и отношението им към животните и природата по принцип.
За мен е нормално животното да е възможно най- близо до естествената си среда. И ако не мога да му я подсигуря, не искам да отглеждам такова.
Нормално е съжителството на хора с животни и на хората с природата по принцип. Аз не мога да живея на място, в което съм далеч от естествената природа. Приемам нещата по този начин и живея така, че да съм в хармония със себе си.
Децата, като по- естествени от възрастните и още неотдалечени от природата, искат също да съжителстват възможно най- близо до нея и с нея. Така си обяснявам и желанието на почти всички деца да имат домашен любимец, за което говори и SoFarSoGood. За мен това желание е естествено и ако имам обективна възможност бих го /и го/ удовлетворила. Не мога да гледам на него просто като на каприз. Защото не е. То няма нищо общо с "Искам да съм цар" /някъде в темата имаше точно такова сравнение/.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 14:54 от Judy

# 249
  • при късмета

Така говориш, защото нямате домашен любимец. Почти не познавам дете, което да не иска домашен любимец.
Имаме животни вкъщи, писах вече. Не позна.
И не отговаряш изобщо на въпроса ми, камо ли смислено

# 250

Терапевтичните животни са друго нещо, никой не очаква от дете с аутизъм да рине котешка тоалетна, а само да гали котката.

Иначе познавам животнолюбци и кучкари...не бих ги нарекла отговорни хора.

Да не мислиш, че ще позволя детето ми да ръчка котешката тоалетна или да събира кучешкото ако? Животните ни са ваксинирани, обезпаразитени, но тоалетната им не е нейно задължение. Стига ми да разхожда кучето и да му дава храна, когато са сами вкъщи. И да ги гали, разбира се, защото кучето обича да я Галата (тъп телефон! да я галят, разбира се). Котката е по-независима.

Аз и плащам да разхожда кучето. Но не и давам дневни иначе, та така си получава дажбата.

# 251
Като дете съм обслужвала котешката тоалетна. Не помня да ми е тежало. Приемах го като едно от домашните ми ангажименти, каквито има всеки член от семейството.

# 252
  • София
Папагалът ни почти не стои в клетката. Писах и назад - доста свободно го гледаме. Ходи по нас, посреща ни, изпраща ни и т.н. Сега лятото непрекъснато трябва да внимаваме за врати и прозорци.

# 253
  • София
По въпроса за затварянето на животните, нашият заек също не стои в клетка, разхожда се в хола, стаята и на терасата Simple Smile Котакът е ясен Simple Smile

# 254
  • out of space
Тоалетната на котката се чисти от всички в семейството. Отнема около 10 секунди.

Общи условия

Активация на акаунт