Слънце пече, много е добре! С януарче на море! (56)

• 78 759
  • 500
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Какче, да ви е жив и здрав рожденикът и само да ви радва!
Тути, това е ужасно, дано да размислят!
При нас няма кой знае какво ново. Бяхме на вълна кандидатстване за първи клас с каката, но вече си отдъхнахме - няма да остане без основно образование Simple Smile Боян често е непоносим с козирожкия си инат, но пък и често е прекалено добър и отстъпчив /до глупост/. Редовно е контузен, омазан или блее в една точка, сестра му го манипулира здраво...Баща му пък направи голямата глупост да му подари таблет и направо се плаша как за нула време се зариби.
Аз пак съм в болничен заради кръста /схванах се в Гърция и едвам се прибрах/, още не мога да измисля какво да правя с децата лятото (на бабите не мога да разчитам) и сериозно обмислям да си взема неплатен отпуск за гледане на малко дете.

# 346
мрм, къде записахте каката?

и аз бях зле с кръста близо 2 месеца. сега още ме приболява, но се търпи, само не мога да спортувам много-много, ама въртя велоергометъра и си налягам парцалите Simple Smile))

аз съм на диета пак и този път трябва да съм мноооого сериозна и стриктна, защото ми откриха инсулинова резистентност и ако не взем амерки вървя към диабет Sad та, 30 кила трябва да си отидат и пътят е еднопосочен!

# 347
  • София
Елч, каката успя да вземе изпита за първи клас и си остава в Горна баня. Днес я пратих на лагер за първи път и само я мисля. Боян пък изобщо не си го представям някъде без мен, въпреки че и от неговата група имаше деца и не го пуснах.

# 348
Привет момичета!
Тути,  дано променят решението, а ако не - то поне ти иди да видиш вашите и майка си!

Когато се събрахме тук ви споделях за приемането на Маринка в езиковата гимназия в Ловеч....кога минаха тези години...Тази година беше абитуриентка, големи емоции, вълнения, притеснения..незабравимо.
Сами е едно голямо момче вече. Много ми помага и ми е едно любопитно и вечно задаващо въпроси дете.Забавно е много, но и той има моменти на неслушане.

Елч - ще се справиш, доказвала си го.

Липсвате ми момичета и се радвам, когато видя, че сте писали.

# 349
Еее, Емили, кога мина това време!
А сега накъде ще поема?
Искаме да видим и тоалетааа! Simple Smile))

а Сами изчисти ли говоренето?

# 350
Елч, ще кандидатства, каквото си беше наумила - архитектура. Стискайте палци през юли.  Hug

Много бих искала да ви я покажа на бала, обаче не мога да кача снимка тук.

Сами има още малко проблеми с някои звуци. Ходихме при логопед, ще работи с него. Много е добре иначе, справя се с всички задачи, защото ние с нашите притеснения доста бяхме изсилили проблема.

# 351
Емили, кои звуци го затрудняват? Дара още върти "р"-то и се чудя дали да не ги засиля направо двамата с Нико към някой логопед.

мислех, че са минали изпитите на Маринката, затова питах Simple Smile хайде, стискаме всички палци! Simple Smile

а я кажете какво ще правите това лято? почивки, нещо?

# 352
Елч, и при Сами "р" е единия проблем. Макар логопедката да казва, че в определени моменти се чува "р" и че има време да се изчисти, ние настояхме да работи с него. Иначе "ц", както и в - ф с-ш  в определени думи. Иначе като букви от азбуката ги казва правилно.

При нас е голяма тъпотия с логопедите.В градината няма. Драпахме, разговори, срещи, обаждания  - не може да се осигури, няма пари за такава щатна бройка. В същото време учителите споделят, че доста деца от градината имат нужда от логопед.
В началното училище, където всъщност водим Сами,  работят с него едва 1 път седмично и ни казват, че ако го запишем там предучилищна ще работят по 3 пъти седмично. Да, ама за нас не е удобно, защото в училище той ще има 3 месеца лятна ваканция и няма кой да го гледа.
И ето как децата биват дискриминирани - ако е в училище ще има логопед, ако е в детска градина - няма.
Бесни бяхме седмици наред. Но уви - нищо няма да се промени.

# 353
Еми, а не можете ли да го водите два пъти в седмицата или няма часове? То и тук няма във всяко училище и детска градина. В на Калоян градината нямаше логопед, когато той тръгна. През април назначиха, но много бързо свършиха местата и не успях да го вредя там.

Ние още нищо не сме планували. Принципно искахме да стигнем до морето с децата, ама не знам дали ще успеем. Иначе в неделята ги водихме на басейн. Тази събота и неделя пак ще ги водим.

# 354
Амнезия,  няма как да го водим два пъти, тя логопедката едвам се съгласи и на един път, защото не си плащаме. ММ работи в Общината и явно обаче не й е удобно да си иска пари.  Иначе, ако всеки път за 20-25 мин.работа й даваме по 20 лв., съм сигурна, че ще намира време и по четири пъти в седмицата... Wink

А ето, щом казваш, че след като са назначили логопед и местата са свършили, има си нужда, но не - за всичко се намира пари в тази държава, а за най - важното - децата, няма бюджет за логопеди.

# 355
и в на Дара детската градина няма логопед, даже още по-добро - имаха една учителка по заместване, която на всяка майка казваше, че детето й има логопедичен проблем...а случайно тя е логопедка и работи на частно с децата, наблизо е и нека всяка майка си прецени дали би дала 20 лв. затова детето й да се оправи. много се забавлявах с евтините й номера. Simple Smile)))

# 356
Хоп цоп!

Утре вечерта потегляме към България с кола. За първи път ще ни е, дано няма проблеми  Praynig

Живи здрави ще оставим младежите в БГ до септември. После ще си ги съберем.

Ние сме що годе добре, като за нас  Mr. Green Калинчо пипна някаква коварна бактерия, лекувахме го, сърце бъбреци са ок вече.
Иначе и двамата са калени в боя, целите в рани.
Стягам багаж, от който 30 процента са шоколади  Joy

# 357
Зайка, слагайте ги в хладилната чанта. Тук е много горещо, не може да се транспортира шоколад.

Емили, честито на Маринка. Да е здрава и успешна.

# 358
Зайка,  благодаря че ми писа, не съм разбрала. Cry Тути,  Hug извини ме мила и безкрайно много съжалявам...

Дейзи,  благодаря ти! bouquet

# 359
Много малко са 20-25 мин. Калоян го държат 40-45 мин. за 21лв. Иначе , ако беше в градината щеше да ни излезне без пари. Нещо от рода на 10 лв за месец и то за занимания по 2-3 в седмицата, но не знам каква продължителност. Надявам се в училището наесен да се доредим до логопеда

Общи условия

Активация на акаунт