Зоополиция

• 27 837
  • 599
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз искам да попитам когато някой нарочно насъска кучетата си срещу мен (отивах да си взема детето от градина и просто минавах, без нищо да направя), или когато кучетата (домашни и бездомни) осерат градинката под прозореца ми и аз даже да не смея да отворя, защото ми мирише, дали да се обадя на зоополицията и дали тя ще ми съдейства? Или зоополицията пази правата само на животните, а хората с изпоядени лица от питбули, наплашени от агресивни помияри или пък с мръсни обувки от кучешки изпражнения да пият една студена вода?

# 196
Наместо с патос пробвай с четене.
Зоополицията ще следи и за насилие над животни и за агресивно поведение на животни към други или хора.
В Бургас има зооинспектори, назначени към Общината. Там отдавна са открили топлата вода. Дори онази вечер по новините на Нова интервюираха един такъв зооинспектор, който същия ден беше се отзовал на сигнал за агресивно куче, нападащо хора в краен квартал на града.
Въпросът е в друго- у нас няма, или поне не достатъчно места, където болни и/или агресивни животни да бъдат откарани.

Само беглото преглеждане на два-три епизода от поредицата за зоополицаите в различни щатски градове, ще ви даде представа как всъщност трябва да изглежда тази служба и това с какви пари се борави, за да работи зоополицията. И за успокоение, че евтаназията на агресивни животни там е абсолютна практика.

# 197
  • София
Прекалено е да искаме Зоополиция като тази в САЩ на такъв ранен етап, но трябва да се радваме поне това което ни предлагат и с времето да се надяваме на развитие. За да можем да се доближим до това което е зоополицията по света трябва страната да изгради мрежа от държавни или финансирани от фондации места в които да се провежда лечение, обучение  и подпомагане и след време се урежда осиновяване на тези животни, или в най-лошия случай държавата да има договорни отношение с различни частни клиник.  В САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка тези места се наричат Спасителни центрове в тях работят колкото специалисти - ветеринари, полицаи, инспектори, помощници, възпитатели, толкова и доброволци. Помагат при всякакви ситуации - от хора които са се обградили с хиляди животни в дома си, до хора  които са нападанити от някое животно, т.е наличието на зоополиция няма да подпомогне само животните и собствениците им.

Sugar baby - Лайната на кучетата, нито общината, нито зоополицията може да оправи, тези неща зависят от културата на собствениците, но наличието на тази нова институция и контролирането на собствениците с времето ще изкорени този навик. Бавен, дълъг, труден и тромав процес ще бъде, но трябва да сме търпеливи, за резултат. В началото когато почнаха всякакви инициативи за почистване имаше доста малко доброволци, а останалите продължаваха с хвърлянето, но само 3-4 години по-късно вече се включват доста повече хора, а и се забелязва, че като цяло не се цапа толкова. 

линк към един епизод на зоополиця, за да видите за какво става на въпрос - https://www.youtube.com/watch?v=oocaChdmqzo мисля, че видеото много добре ще защити искането за създаването на такава институция и тук.

# 198
  • out of space
Зоополицията ще разледва и ще се заема с животни в риск, полицаите ще се обучават в Холандия. Животните в риск ще бъдат предоставени на екоорганизациите, които щедро се финансират от години.

Отново имах страхотна бизнес идея, но пак някой ме е изпреварил  Laughing

# 199
Много хубаво,но защо ли си мисля,че това ще е поредната пародия.Първо трябва да се започне от хората.Така ,както се набиват в главите ни други простотии,да бъде набито в главата на българинът,че животното е живо същество и с него трябва да се отнасяме ,като с такова.Първо да де разберезче домашният любимец не е мода! В Бг всеки се разкарва с марково куче,отглежда скъпи влечуги или екзотични бозайници...а носи обувки за 10лв.Тук,където съм аз на пет помиарчета виждаш едно породисто куче.Хората взимат животното,защото го обичат и искат да се грижат за него,а не за да се фукат.Циганите...там не знам как ,ще стане.Най-много бездомни животни има благодарение на тях.Храненето на кучета и котки пред блоковете.Абсолютно трябва се забрани! Едно е да дариш пари за приют или за болно животно,друго е да си изхвърлиш манджата пред разваляне,за да нахраниш животинките.Те трябва да са на друго място,не пред блока.Казвате виновни са хората,не животните.Именно! За това спрете да храните глутницата пред блока,защото утре,когато нападнат минаващото дете,вие ще сте виновни,не кучетата!Зоополиция не може да има ефективно,до като манталитетът на хората не се промени.

# 200
Такива теми могат да преебат диетата на всеки човек. Ей ме на, влизам, почвам да чета и ми се приядоха пуканки Laughing Добре, че няма какво да преебавам Laughing

Сега малко по-тематично. Радвам се за създаването на Зоополицията. Засега не бързам да си правя заключения колко ще е ефективна. Времето ще покаже.

Добре че каза пуканки, тъкмо се чудех какво да дъвча и щях да сдъвча Лоана, но пуканките поне вкус имат.

И аз се радвам за Зоополицията и се надявам да проработи.

# 201
Много се радвам, че се раздвижиха нещата. Крайно време беше.
Нямам нищо против зоополицаите да пазят както животните от малтретиране, така и хората от агресивни животни (независимо каква е причината за агресията им). Точно това мисля, че трябва да е в основата на тоя орган. И ако съм свидетел на някаква жестокост, не да ходя и да се разправям аз сама с кретена, а насреща ми да е "Нищо не може никой да ми направи", а да го задържа да прави глупости, докато се отзове полиция. Няколко десетки наложени глоби и поне малко от малко да се замислят извергите. Rolling Eyes

# 202
Не може да не споделя, за двамата кретени, тръгнали с внучето, с пушки да стрелят по табели и гълъби зад и пред блока, на детска площадка, до детска кухня. Викнах полиция, и макар въпросните да се изпокриха и да си скриха пушките, полицията дойде. Казаха, другия път да не вдигам скандали, а да им звъня директно да ги хванат на място.  Crazy Нарушаваха няколко закона едновременно. Само ме питаха, нали не ни викате за някакви гълъби. Не бе, то нормално да си стрелят, където има живеещи и деца, с и без гълъби и котки.

# 203
  Ще трябва да изземат и осигурят половината коне на роми. С изпъкналите ребра, белези по врата, краката, открити рани, напъплени от мухи. Половината роми ще трябва да бъдат осъдени, ние да ги храним в пандиза, и отгоре някой ще нареди (както на полицаите) да не се занимават с ромите и те така.

# 204
Да споделя за Бургас кучета се разхождат пред общината,такива от приюта

# 205
  • София
Хора няма как да стане за ден, седмица, месец или дори година, трябват поне 4-5 години, за да може да се стикова всичко, за да може да се изгради и организира система. Човек за една година частен бизнес с едно малко магазинче не може да организира камо ли да се направи нещо толкова голямо.

# 206
Н'еам нерви да изчета всички страници, защото съм сигурна, че малко нови неща ще намеря.

Въвеждането на подобно звено е прекрасно и ми се ще да е подкрепено и обществено контролирано - имам предвид да се изисква от него да изпълнява, отредените му задължения. Ако работи нормално, би довело до намаляване на развъждането на домашни животни (надявам се), а ако се съчетае и с регламентиране на развъдната дейност ще е още по-добре. Надявам се да доведе и до по-строг контрол над собствениците, което ще намали насилието над животни, а също така и ще контролира агресивните (собственици и питомци).

Една потребителка - Иванула, не беше много очарована от Зоополициата, но ще си взима куче  newsm78. Разбирам, че детето и е преживяло травма и взимането на куче може би ще помогне, но неразбирам, защо не и допада зоополицията. Нима, ако над нейното животно е упражнено насилие, тя не би искала справедливост, или то е просто "терапия", която ако се окаже неработеща ще се озове на улицата?

Лоана, не успях да прочета, стигнах до втория ред.

# 207
Я цитирай, къде съм писала, че не съм очарована от Зоополицията. Laughing
Освен, че ще си взимаме куче, имаме още 3 животинки вкъщи, не от вчера.

# 208
Мързи ме, някъде в първите ти постове е. Ако се наложи, ще видя последните ти публикации.

# 209
То от мързел така става, току се изляска някой чел недочел. Hug
Що те мързи, а мен днес не ме мързи, ще направя опит да ти обясня. Мен по-скоро ме притеснява дали ще съблюдават действително проблеми да гонят, или ще се занимават с на баба Минка котката. Против агресията във всякакъв вид съм, а не против зоополицията. Против храненето под балконите съм, а не против зоополицията. Т.е. за мен зоополицаи трябва да глобяват бабички, които събират котки и кучета под балконите си.Т.е. зоополиция е нужна, приветствам, и бих искала и това да върши. Против съм да се неглежират стопани с агресивни кучета. Т.е. зоополицията строго следва да наказва за невързано куче, за куче без намордник сред хората от голяма порода, за несъбрани лайна също, и такива звена следва да има, а не само по селата кой си завързал и кой не кучето. Мога още да пояснявам, ако се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт