Зоополиция

• 27 838
  • 599
  •   1
Отговори
# 210
Да ти кажа, другото ми  дете се напикава и заеква от страх, от домашно куче, ще ви спестя историята. Една от причините да взимаме сега куче е лечение на детето ми заради урода обичащ много кучета. Монетата има две страни. Tired

Взимаш куче не защото искаш, а заради проблем. Ако кучето, което вземеш се изпикае два пъти в хола ти какво?

# 211
Това е писано в отговор на нещо-каза, че те мързи, явно не си прочела.
Какво общо има изпикаването със зоополицията и с факта, че има стопани, които отглеждат агресивни животни?
Точно преди 10 минути чистих на животните, но това какво общо има с темата?

Хайде, мързел, ще ти обясня-написах горното в отговор на друго мнение. Смятам, че зоополицията трябва да съблюдава за хора, които агресират животни. Агресивно куче не се води без повод и намордник. При наличие на повод и намордник на агресивно куче, моето и още 3 деца нямаше да са нахапани. А сега-хем са нахапани и са с последствия, хем кучето е още по-агресивно, хем стопанина е поощрен, защото е ненаказан. Кучето е доказано агресивно и тук зоополиция следва да се намеси много сериозно.
А дали е пикало това куче у тях и дали са му чистили-не знам.

Имам три животни у нас. Вземаме куче по ред причини, само една от които е лечение на детето. Не виждам това да е грешно или лошо. Основно притенснеие ми е как ще се справяме с кофти-стопаните, които сякаш са повече от нормалните, и как ще се спасяваме-аз и кучето, когато сме на разходка, от агресивни други кучета.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 15:27 от иванула

# 212
Съжалявам ако не съм те разбрала. Постът ти ми се стори против зоополицията. Стори ми се, че каза, че не е необходимо да се прави нещо за защита на животните.
Може и да не съм разбрала правилно. Ако е така - извинявай.

# 213
Т.е. основно притеснение ми е, дали тази зоополиция ще яхне сериозно проблема, или ще сваля котката на баба ти Минка от дървото и чат-пат ще приклещи някой селянин, че си е вързал кучето в двора с въже.

# 214
Връзването на въже си е сериозен проблем. Аз искам тази полиция да се занимава с развъждането на кучета, както казах, трябва да има строги правила и кучета, които не са за развъждане, би трябвало да се кастрират.
Трябва да следи за нормално и хуманно отношение към жиеотни и да се намесва, ако някое животно е агресивно.

# 215
Връзването на въже е образно казано. Не визирам да го върже, за да го мъчи , а просто да е на въже, а не на синджир. Много кучета са вързани на синджир по дворове, гледат се на двора, не се допускат вътре в домовете.
Трябва, казваш.
Да видим. Имам си притеснения и не са неоснователни. Защото уж имаме природозащитни организации, но там как се работи, въобще не желая да отварям дума. Не е в полза на хората и животните, категорично. Всичко е заради едни пари, то се вижда как има улични популации, и сто организации в защита.

# 216
За мен, гледането на куче по този начин е насилие. То е същото.като да завържеш жена за леглото, дете или мъж. Не ми се вписва в представата за гледане на животно.

# 217
Аз имам специално разрешително от общината да храня пред блока котки. Зоодобороволец, длъжна съм да пазя чисто и да съдействам като дойдат да ги кастрират. Не съм бабичка и не ги събирам, тях си ги има, аз се грижа да не умрат от глад днес, Иванула, а колко ти си против си е твоя работа.

# 218
Аз знам, че си е моя работа, че съм против.  Tired
Не е нужно ти да ми го казваш. Днес долу пред блока-три кучета. Маркирани. Храни ги една от кафенето. 20 минути лаят и не пускат да минем, защото си пазят териротията.
Не можем да се приберем. Определено се притеснявам, когато излизам с куче, как ще ни се нахвърлят.
3 кастрирани кучета. Какво ме грее днес мен, че са кастрирани с помощта на тази от кафенето дори, която ги храни? Едно умря тази зима, а не бе тежка зима. Не ми се мисли при тежка зима какво им е на тези кучета, така хуманно държани пред входа.
Много хуманно, няма що, днес е лято, топло е. Зиме вият  от студ, едно тази зима умря пред входа ни, три дена стоя вкочанено.

И да попитам-при толкова организации, доброволци и пари, защо имаме кучета по улиците, мъчени животни, впрегнати коне по магистралата и т.н.?

# 219
Не ми приличаш на човек, който може да отглежда куче. Явно вече сте го взели, та е късно за съвети:-(.

# 220
Хубава новина, но ще стане българска му работа. Много ефект няма да има  Sad

# 221
Не ми приличаш на човек, който може да отглежда куче. Явно вече сте го взели, та е късно за съвети:-(.

Не сме го взели още, новородено е, не може веднага да се вземе. То ще ни е второ куче по принцип, преди 15 години умря предишното.
Защо ме смяташ за "негодна" да отглеждам у дома куче? Защото не одобрявам наличието на бездомни животни ли? По една случайност имам роднина, работещ с природозащитна организация и знам много неща от кухнята.  Tired Неща, които не са в полза на животните, съответно и на хората. До там сме го докарали, хората да започват саморазправа по места. На скоро в пресата пак имаше оповестен случай с отрова, разпръсната от някой, на който му е писнало да чака поредната организация да си свърши работата. Утре може и ние да минем от там.

# 222
Едно умря тази зима, а не бе тежка зима. Не ми се мисли при тежка зима какво им е на тези кучета, така хуманно държани пред входа.
Много хуманно, няма що, днес е лято, топло е. Зиме вият  от студ, едно тази зима умря пред входа ни, три дена стоя вкочанено.

И да попитам-при толкова организации, доброволци и пари, защо имаме кучета по улиците, мъчени животни, впрегнати коне по магистралата и т.н.?

Не им е мястото на улицата, не ги държи никой пред входа, да не би да са вързани? Да го беше изхвърлила като ти пречи. Толкова организации и институции са доброволчески, е те за това е полицията. Да не се хвърлят, да няма на улицата, ако е болно да се прибере и лекува и да му се търси дом. А явно кучетата са виновни и че умират. Ами тази жена дето ги храни, ако не ги храни ще са по-злобни и ще нападат. Ще умират, а то явно и това ти пречи. Да имаше смисъл в това което говориш, ама уви.

# 223

Не сме го взели още, новородено е, не може веднага да се вземе. То ще ни е второ куче по принцип, преди 15 години умря предишното.
Защо ме смяташ за "негодна" да отглеждам у дома куче? Защото не одобрявам наличието на бездомни животни ли? По една случайност имам роднина, работещ с природозащитна организация и знам много неща от кухнята.  Tired Неща, които не са в полза на животните, съответно и на хората. До там сме го докарали, хората да започват саморазправа по места. На скоро в пресата пак имаше оповестен случай с отрова, разпръсната от някой, на който му е писнало да чака поредната организация да си свърши работата. Утре може и ние да минем от там.

Не знам, просто усещане. дано не съм права и кученцето да не завърши живота си на улицата.

# 224
Иванула, прощавай... какви са другите животинки, които имаш вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт