Зоополиция

• 27 849
  • 599
  •   1
Отговори
# 225
Не ми приличаш на човек, който може да отглежда куче. Явно вече сте го взели, та е късно за съвети:-(.

Не сме го взели още, новородено е, не може веднага да се вземе. То ще ни е второ куче по принцип, преди 15 години умря предишното.
Защо ме смяташ за "негодна" да отглеждам у дома куче? Защото не одобрявам наличието на бездомни животни ли? По една случайност имам роднина, работещ с природозащитна организация и знам много неща от кухнята.  Tired Неща, които не са в полза на животните, съответно и на хората. До там сме го докарали, хората да започват саморазправа по места. На скоро в пресата пак имаше оповестен случай с отрова, разпръсната от някой, на който му е писнало да чака поредната организация да си свърши работата. Утре може и ние да минем от там.

Не знам, просто усещане. дано не съм права и кученцето да не завърши живота си на улицата.

Всички животинки си ги изглеждаме до края им, спокойно. Каквото вземе-гледаме го адекватно.
Защо ме търсиш? -морско свинче, заек и порче.
Преди това имахме котка 12 години, умря на 13-тата, по същото време догледахме и при нас умря и кучето.
ПП. Държа да кажа, че куче съм гледала в чужбина, и когато тук се наложи 3 години да догледаме старата кучка, защото беше и болна и финансово само ние можехме да поемем, бях в потрес именно от факта, че едвам излизахме, едва я опазвах, нахвърляха и се. Tired

ППП. Боже, чак сега осмислям това. Аз съм против животните да са изхвърлени на улицата, против съм да има бездомни, как така моите ще завършат точно на улицата?

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 20:24 от иванула

# 226
Едно умря тази зима, а не бе тежка зима. Не ми се мисли при тежка зима какво им е на тези кучета, така хуманно държани пред входа.

Не зная какво имаш предвид под тежка зима, но температурите през Януари бяха паднали до около минус 20 градуса.

# 227
Вие не сте наред...Кое по-точно защитавате и поощрявате?! Наличието на бездомни животни ? Честно ли?

# 228
Никой нищо не защитава. Поредната тема за типичната бгмамка - да покаже колко е социално активна, а не стояща вкъщи, чакаща на основните доходи от съпруга си.

# 229
  • София
Един от чаровете на Гърция са многото улични котки. Тук не съм забелязала да има много бездомни котки, май кучетата преобладават. На мен не ми пречат, никога не са ме нападали, нито мен, нито кучето ми. Не знам, вие къде живеете и с какво ги провокирате, че ви се нахвърлят. Не смятам, че стерилна среда без нито едно бездомно животно, е нещо много хубаво и някакъв идеал, към който трябва да се стремим.  Grinning

# 230
Не знам, вие къде живеете и с какво ги провокирате, че ви се нахвърлят.

Ядем им от храната и им правим грозни муцуни. Или сме облечени не по вкуса им.

# 231
Любопитно ми е как ще се справи Зоополицията, след като до сега всички институции вдигаха рамене, че проблем с животно не е от техния ресор, включително и от 112 не знаеха кого да изпратят на даден сигнал.
Хич не съм убедена, че един редови полицай изведнъж ще стане по-компетентен и разбиращ проблемите на гладния кон.
Не знам какъв е законът, но мисля, че и сега има наказания за малтретиране на животни, за нападение на животни на хора и т.н.
Е, работи ли? Не!
Значи каква е ползата от специална Зоополоция?

# 232
С нищо не ги провокираме, те просто си пазят територията и ръмжат и лаят като преминаваш. Това им е в природата, събрани на глутница. Случва се и без провокация. Заплашени-лаят по друг начин. Нападнати, също действат по друг начин. По едно време се гонеха взаимно две глутници, пак беше борба за територия всъщност. Територия, на която имаш основен ресурс-храна. Приличаха ми на банди, които преразпределят. Лятно време, през деня се крият по сенките на входа, под балконите, и са по-лениви, дремат. Нощем се активизират и е лай и вой до небето, гонят се (сами себе си, хора преминаващи в 4 часа едва ли има, че да ги провокират. Тази нощ специално, в 4 беше тирадата, продължи до 4.30 почти. Лятото им е добре, да кажем (а и още няма жеги сега). Но зимата не е добре, колкото и да са с дебела козина. Тогава са пак нахранени, но стават леко агресивни. Ако лете само лаят, то зимата те заобикалят.

ПП. не е по темата, може и на лични, събирам информация от опитни кучкари какво да е поведението ни с кучето навън, попаднали на агресивни бездомни. Че и домашни, агресивни и с нехаещ стопанин. Реакции, поведение, всичко би ми било от полза така, че да излизаме невредими от ситуацията.

# 233
Зоополицията няма как да се справи с безпризорните кучета, по простата причина, че не може да ги подведе под отговорност. Тя има за цел да се справя с недобросъвестни собственици, или хора, които извършват насилие.

Проблемът с уличните ще си стои, докато не се предвидят мерки, които и да се спазват. Ако кастрацията на кучетата се правеше съвестно и ако имаше строги правила за развъждане на кучета и глоби за изхвърляне, до сега да беше решен.
Много организации правят доста и намират дом на много животни, но то се губи някак, защото в същото време се раждат още сто.

Иванула, не съм те разбрала. Понякога комуникацията не е лесна. И аз усещам, че искам да кажа едно, а пък като прочета поста си звучи различно. Не пиша дълго и като спестя 1/3 от това което мисля и ...

Иванула, не знам колко съм опитна, но първо - какво ще е кучето (пропуснала съм). Ако ви нападне куче е по-добре да не е на повод кучето, така има шанс да избяга и се чувства по-сигурно. Носи бутилка с вода и полей агресивното куче (действа при куче със стопанин, който може да използва секундите да си хване песа). Социализирай го колкото може повече. Моето предишно куче нямаше проблем с другите, защото беше супер дружелюбна и някак спираше агресията им сама. Носила съм бисквити, но това работи само ако твоето куче не е ревниво (сегашното ми се зъби и налита ако "почерпя" друго куче).

Няма рецепта за съжаление, а и ако си с кучето и детето няма да е лесно да се намесиш, а и е доста опасно, но пък оцеляват и кучета и стопани и в БГ.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 08:53 от Down Under

# 234
Това ми е ясно, не съм малко дете, а и както писах, знам някои неща.
Разбира се, че зоополицията ще работи с хората, няма как да е с кучетата. Разговорът тръгна все пак от хората, които:
1. са недобросъвестни стопани - под всякаква форма-дали си тормози кучето/котката, дали ги неглежира , не ги храни, затваря ги, изхеърля ги (искам солени глоби за изхвърлено животно, ама много искам, нали?), хранещи под балконите (по този начин, личните ми наблюдения са, че не се помага за решаване на проблем, а се подклажда такъв)
2. хора, които изтезават животни - небезизвестното тричане, биенето на коне по централни софийски (и не само) улици, стрелянето по животни и т.н.
Истината е, че и в момента има механизъм за борба с тези явления. Просто не работи, по ред причини. Решим ли го, извадим ли на преден план наказания и солени глоби, и уличните ще намалеят и няма да има такива глутници (глутниците вече са агресивните, по две кучета пред блок опасност няма). Ако зоополицията замени сегашните механизми и си върши работата, след известно време резултат ще има. Ако. Пак казвам, аз съм гледала основно куче извън страната, а после тук догледахме старата кучка на родителите на мъжа ми, че не смогваха да я обгрижват. Не бе изхвърлено кучето. Но бях понякога в невъзможност да я опазя-нападани сме, а тя стара, болна, но и голяма, не мога да я вдигна на ръце и да избягаме. Tired Това не е нормално.

# 235
Отговорих в първия абзац на Церемония

# 236
Истината е, че и в момента има механизъм за борба с тези явления. Просто не работи, по ред причини.

Точно затова сме скептично настроени към новата институция.  Такива като нас с иванула, които не се умиляват от бездомни кучета и улични котки, а подхождат разумно, са много по-добри стопани.

# 237
Новото 20 на Трещерица, зоополицията, която все още я няма, е виновна за уличните кучета, ще ги развъжда, затова не трябва да я има.  Naughty Прикрити социопати, зад невинни дечица, как ги хапели и ядяли. Аз да дам клип, как един такъв, мята пиратки на пале, палето нищо не му прави, дори му се радва.Иначе развява плакати как ги хапели уличните кучета, е те в тоя ред на мисли. Сега са разпорили куче, живо, наричат го "кастрация". Е явно такива подкрепяте, ама защо се прикривате не се разбра.

# 238
Боже, колко вярно го разбра.  Има доста случаи за ухапани, че и до смърт, от домни и бездомни кучета. Това ли подкрепяте? 

# 239
Аделинда, кастрацията е една от мерките и ролята на зоополицията би следвало да е да следи, тали се правят хуманно. Аз обожавам кучета и всякакви други животни, но не мисля, че е редно да има бездомни. Жал ми е за тях, много са със заболявания, наранявания и са подложени на ужасни условия. Не ми се струва нормално, а и понякога стават агресивни. Не вярвам да има човек, който обича животните да иска да има изоставени и бездомни.

Общи условия

Активация на акаунт