Зоополиция

• 27 832
  • 599
  •   1
Отговори
# 135
  • На земята, която е всъщност звезда.
Индия щото е цъфнала и вързала.

А коя страна е цъфнала и вързала и от която трябва да взимаме пример? Да видим дали те имат зоополиция... Thinking

# 136
Хубаво, че са направили зоополиция, отделен въпрос е до колко ще е ефективна тя. Трябва да се направят още много приюти, където да се събират бездомните кучета и котки, и най-вече хората да спрат да гледат на евтаназията като на някакъв ужасен акт, все пак в останалите държави, точно това правят с животните, които не са били осиновени или върнати на собствениците им.

# 137
  • Варна
За мен ставаш безотговорен, ако заради твоите дарения се поддържа популация от помияри, които застрашават деца пряко или непряко, чрез зарази и паразити.
И как точно се поддържа популацията, при положение, че всяко животно, попаднало в клиника се кастрира ЗАДЪЛЖИТЕЛНО? като почнете да говорите наизуст... Поне се поинтересувайте малко по темата и после развивайте малоумни тези, че с даренията се увеличава популацията. Увеличава се трънки!

# 138
Много добро решение и доста смела крачка от страна на правителството. Само дано не се изложат с тази сложна, дълго чакана и необходима задача.

# 139
  • София
Индия щото е цъфнала и вързала.
Ама, че нищоказващо изказване.
"Със своя пример /Ганди/ вдъхновява политически лидери, като например Мартин Лутър Кинг, Нелсън Мандела и Аун Сан Су Чи. За него Алберт Айнщайн казва:
„ На бъдещите поколения ще бъде трудно да повярват, че някога такъв човек, от плът и кръв, е ходил по земята""
Или тя и Германия цъфнала и вързала.

# 140
И аз съм ЗА създаването на зоополиция и искрено се надявам да е по-добра от обикновената и да не се окаже още един метод за източване на парите на данъкоплатците.

# 141
Хубаво, че са направили зоополиция, отделен въпрос е до колко ще е ефективна тя. Трябва да се направят още много приюти, където да се събират бездомните кучета и котки, и най-вече хората да спрат да гледат на евтаназията като на някакъв ужасен акт, все пак в останалите държави, точно това правят с животните, които не са били осиновени или върнати на собствениците им.
Зависи от животното в ''останалите държави'' - бебета и млади такива,дружелюбни..живеят в приюти до осиновяването им.Дори и по-възрастните без застрашаващи ги болести очакват осиновител.Рядко се пристъпва към евтаназия и тя е в случаите,където друг начин няма или животинката е над 10-15 години.
Приютите в повечето случаи има държавна субсидия,но тя не стига за всичко и получават и много дарения.В магазините през една -две седмици има събирателна акция,при която си поканен да купиш храна за животни и да я оставиш на представителите.По този начин с 1-2 евро от 100-150 човека се осигурява издръжката на приюта за седмица и повече.
Аз гледам на евтаназията на здрави и непрестарели животни като на един вид  ''отърваване'' и избягване на отговорност за безотговорността на някого.Затова за мен е грешно.
Защото е същото,като с изоставените деца - избягване на отговорност и толериране на безотговорността.

Много съм ''За'' зоополиция - най-вече за преследване на безотговорността.Наясно съм,че няма как да преследват,някой блъснал животинка с кола.Обаче да налагаш глоби на някого,който се опитва да си изхвърли кучето или поколението му,създадено от същата тази безотговорност или някой,застрелял животинка,запалил я и т.н...- с 10 ръце съм.Аз тук виждам смисъла.

# 142
И аз се радвам за зоополицията. Крайно време беше.

да права си!

# 143
    Чудесно е да има истинска зоополиция, но според мен у нас е поредната реформа на хартия. Двама за цяла област е "сериозен" ресурс. Представям си как един униформен обикаля от единия до другия край на областта и колко средства за гориво ще са нужни затова.
     Защо въобще темата се е отплеснала към даване на средства за бездомни животни? Зоополицията няма да отглежда животни, нито ще осигурява средства за прибирането им в приюти, само ще разследва мъчителите.

# 144
За мен ставаш безотговорен, ако заради твоите дарения се поддържа популация от помияри, които застрашават деца пряко или непряко, чрез зарази и паразити.

За мен ставаш безотговорен, ако поддържаш популацията на такива като тебе, които застрашават развитието на цялата държава! Жалко, че всеки има право да стане родител....ако имаше някакво ограничение лудите и глупавите да не се размножават щеше да бъде рай! Ама трябва да има и такива "хора" за цвят.

# 145
Ако е зоополиция, каквато трябва да бъде...съм ок, но като знам, че пак само ще се наливат някакви пари, които просто ще бъдат някъде прибирани и крадени...Съгласна съм, че който е жесток към животните е жесток и към хората.

# 146

За мен ставаш безотговорен, ако поддържаш популацията на такива като тебе, които застрашават развитието на цялата държава! Жалко, че всеки има право да стане родител....ако имаше някакво ограничение лудите и глупавите да не се размножават щеше да бъде рай! Ама трябва да има и такива "хора" за цвят.

не се изказвай така крайно, с твоя метър не можеш да мериш всичко на този свят, естествено е да има хора с различно мнение от твоето

# 147

newsm10 newsm10

# 148
  • София
Скрит текст:
А защо не помагаш на някое дете от дом, вместо на котката под балкона  Thinking Thinking Thinking Проблемът с бездомните животни не трябва да се решава с насилие, но първо трябва да се реши проблемът с хората, пък после да се пристъпва към този с животните  ooooh! ooooh! ooooh!
Най-жалкото е, че точно такива като теб, задаващи въпроса "ама защо помагате на животно, като видиш ли има деца в нужда", не са стъпвали в дом за деца нито пък са помагали на когото и да било.
Ти колко често отделяш средства за болни деца и колко често посещаваш домове за деца? Хайде сега отговори честно.

Не понасям нахалници, мислещи си, че е редно да се разпореждат с чужди средства и време.

Аз лично не познавам човек, съпричастен с болката на животните, който да не помага на хора в нужда. Познавам обаче доста, които питат горното "защо" и никога не са си правили труда да подадат ръка на абсолютно никого.

Съгласна съм!
Да бъдеш състрадателен и милостив- означава да помагаш на хора и животни в беда. Ако си затвориш очите пред болката на страдащо животно, то ти си нищо повече освен един злобен, егоистичен и ограничен "човек".

Заяви човекът, написал:
Скрит текст:
Смятам, че специално внимание трябва да се обърне на циганските каруци с коне. Конете са недохранени, бият ги...въобще, защо не се забранят тези каруци в града?
А да ти е хрумвало, че на циганите тези каруци често са им единственото средство да не умират от глад?

Не ме интересуват циганите и тяхното единствено средство за глад! Това, че са мързеливи паразити не означава, че трябва да измъчват животните! По-добре да спасим конете отколкото циганорите!
Скрит текст:
да попитам пак нещо , преди време домашно куче ме нападна, след това нападна и друг човек и собственика го умъртви, казус кой е виновен и т.н. да ми разясните колко  вида полицаи  трябваше да има

Ако имаше зоополиция, кучето щеше да бъде отнето от собственика още при първото провинение. Щеше да се отчете това дали може отново да се интегрира в семейна среда и нямаше да се стига до второ нападение...

Ех, как не сме се сетили, да го дадат тоя дзвер на някое семейство с дечица, да го обичкат и няма да хапе повече.

Ако не си запозната има училища за кучета. Там кучето се учи на добро поведение и дисциплина, а стопанинът се учи как да възпитава и да коригира кучето.
Нашето куче ходи на такова училище и мога да кажа, че е по-умно от доста хора....така като гледам/чета.
Скрит текст:
Защото парфюмите не хапят хората по улиците  ooooh! ooooh! ooooh!
А, значи да си купя парфюм за 200 лева е ОК, обаче да преведа 10 за лечение на болно животно е безобразие . Това ли искаш да ми кажеш? Да знам да събирам за кремчета и ресторанти вече, щом е по-благородно и по-нормално.

Всеки разбира отговорите така, както си иска.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Да дадеш 200 лева за парфюм е по-добре от това да храниш гладните кучета на улицата. А тия 10 лева може да се дадат пак благотворително за болно дете  ooooh! ooooh! ooooh!

Ако трябва да помогна на човек като теб със сигурност бих предпочела да изхвърля парите в кофата за смет!
Скрит текст:

Каква "любов" струи... И абсолютно лицемерие.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 16:00 от milenaka

# 149
  • София

не се изказвай така крайно, с твоя метър не можеш да мериш всичко на този свят, естествено е да има хора с различно мнение от твоето

Може, може  Mr. Green Mr. Green Направо нобелова награда заслужава  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт