Зоополиция

• 27 811
  • 599
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ха, ха, ха  So far so goooog  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 151
Каква любов струи... И абсолютно лицемерие.
Къде видя лицемерие?

Ако не правиш разлика между човек в нужда и човек, който иска да живее на социални помощи, за да не работи, проблемът е изцяло в твоя телевизор, съжалявам.

# 152
Зависи от животното в ''останалите държави'' - бебета и млади такива,дружелюбни..живеят в приюти до осиновяването им.Дори и по-възрастните без застрашаващи ги болести очакват осиновител.Рядко се пристъпва към евтаназия и тя е в случаите,където друг начин няма или животинката е над 10-15 години.
Приютите в повечето случаи има държавна субсидия,но тя не стига за всичко и получават и много дарения.В магазините през една -две седмици има събирателна акция,при която си поканен да купиш храна за животни и да я оставиш на представителите.По този начин с 1-2 евро от 100-150 човека се осигурява издръжката на приюта за седмица и повече.
Аз гледам на евтаназията на здрави и непрестарели животни като на един вид  ''отърваване'' и избягване на отговорност за безотговорността на някого.Затова за мен е грешно.
Защото е същото,като с изоставените деца - избягване на отговорност и толериране на безотговорността.

Не виждам как ще се сравняват изоставени деца с изоставени животни. Децата един ден ще се грижат сами за себе си, докато животните не са способни на това.
В САЩ и Великобритания статистиките показват, че много от животните биват приспани. След като няма повече място и условия, какво друго могат да направят ?

# 153
и аз съм на това мнение,че в другите страни се действа по този начин-приспиват ги , без да се тръби много, а тук самоданданията е голяма , има ли в други европейски страни такава картинка, кучета и котета да вървят до теб по главната улица

# 154
  • Варна
Няма, но няма и такива: 1. обесени кучета по крайпътните дървета. 2. Куче с отсечени крака, ей така за кефа. 3. Залети с бензин и запалени котки. 4. Изхвърлени новородени, завързани в чувал, директно в казана за боклук - живи!!! Да продължавам ли?

# 155
  • София
Каква любов струи... И абсолютно лицемерие.
Къде видя лицемерие?

Ако не правиш разлика между човек в нужда и човек, който иска да живее на социални помощи, за да не работи, проблемът е изцяло в твоя телевизор, съжалявам.

Виждам, че съм пропуснала кавичките при "любов", ще редактирам. И "лицемерие" е слаба дума за мнението ми за позицията на SoFarSoGood, но ще се задоволя с нея.

# 156
Няма, но няма и такива: 1. обесени кучета по крайпътните дървета. 2. Куче с отсечени крака, ей така за кефа. 3. Залети с бензин и запалени котки. 4. Изхвърлени новородени, завързани в чувал, директно в казана за боклук - живи!!! Да продължавам ли?

няма такива защото не са на улицата за това, не че оправдавам тези злодеяния, но ситуацията сега ми приличам да се слага скъп фон дьо-тен на гнойна пъпка, вместо да се лекува

# 157
Ненавиждам всякаква проява на жестокост и зверства над животни.  
Всякакви  прояви на жестоко отношение към животните да се третират като престъпление и да се наказват със затвор и глоба. Необходима е тази зоополиция, но се съмнявам в хубавата ни родина нещо да се върши както трябва. Добро начинание беше и общинската полиция, но реално не виждам никакво полза от тях. Не виждам и съществена полза и от обикновените полицаи .....но дано да съм лош пророк.
Човекът е най-големия звяр създаден от природата.
Скрит текст:

# 158

Не ми е приятно да го казвам, но и такива случай има. Може би не точно същите, но идентични - наръгани, бити или дори затваряни в шкаф. Миналата година имаше случай с животни, които дори са били варени живи в незаконна кланица. Става въпрос за Великобритания.

# 159
  • Варна
А осъдени има ли? То изтрещял народ навсякъде се среща, но смея да се надявам, че поне не остава ненаказан.

# 160
А осъдени има ли? То изтрещял народ навсякъде се среща, но смея да се надявам, че поне не остава ненаказан.

Абе като изтрещи някой, що не вземе една мотика и да копае, ами  си го изкарва на по-слабите и беззащитни.
Трябва не само хората, но и животните да се опазват.

# 161
За мен ставаш безотговорен, ако заради твоите дарения се поддържа популация от помияри, които застрашават деца пряко или непряко, чрез зарази и паразити.

За мен ставаш безотговорен, ако поддържаш популацията на такива като тебе, които застрашават развитието на цялата държава! Жалко, че всеки има право да стане родител....ако имаше някакво ограничение лудите и глупавите да не се размножават щеше да бъде рай! Ама трябва да има и такива "хора" за цвят.
И какви са тия като мене? Такива, които не искат децата им да са заплашени от кучешка тения? Не искат да са нахапани? Ех, какъв рай ще настане, ако майките млъкнат, да има рахат и свобода за въшливите помияри...а най-добре да не раждаме и деца, а само помияри да се въдят, ей така ще се оправи страната.

# 162
И какви са тия като мене?

Такива, които не искат децата им да са заплашени от кучешка тения? Не искат да са нахапани? Ех, какъв рай ще настане, ако майките млъкнат, да има рахат и свобода за въшливите помияри...а най-добре да не раждаме и деца, а само помияри да се въдят, ей така ще се оправи страната.
Очевидно доста озлобени към живота. 

Такива като теб бъркат борбата срещу насилието с желание да съществуват бездомни животни. Никой не иска бездомни животни, разликата е, че някои от нас не смятат масовото им избиване за потенциално решение на проблема. Сега схвана ли?

# 163
Каква "любов" струи... И абсолютно лицемерие.
Ами, лицемерие! Обикновено безмозъчие.

# 164

Най-вероятно има, честно казано нямам представа. Глобите са до 20 хиляди паунда, а в затвора може да се лежи до максимум 51 седмици, животното може да бъде отнето или на човек да му се забрани да отглежда животни. Също така лице под 16 годишна възраст не може да закупи животно само, ако му бъде продадено такова горните наказания важат за лицето, което е извършило продажбата.

Общи условия

Активация на акаунт