Зоополиция

• 27 812
  • 599
  •   1
Отговори
# 165
Ей сега в някоя друга тема един човек пак стигна до идеята, че сме равни на животните.

Надявам се като шофира, да не вземе да направи рязка маневра заради зайче и да рани и затрие няколко човека. Един от най-ценните уроци по каране: никога не си променяй посоката заради животно. Е, ако не е слон или носорог. Но всичко, излязло на платното, си е решило съдбата.

# 166
  • София
Аз бях сред подписалите петицията за създаване на зоополиция. Радвам се, че вече има такава и дано да си върши работата.

# 167
Аз бях сред подписалите петицията за създаване на зоополиция. Радвам се, че вече има такава и дано да си върши работата.

Цяло твое изречение в целия форум, с което не само да се съглася, ами и да аплодирам.  newsm78 Thinking Mr. Green Peace Hug

# 168
  • Варна
Най-вероятно има, честно казано нямам представа. Глобите са до 20 хиляди паунда, а в затвора може да се лежи до максимум 51 седмици, животното може да бъде отнето или на човек да му се забрани да отглежда животни. Също така лице под 16 годишна възраст не може да закупи животно само, ако му бъде продадено такова горните наказания важат за лицето, което е извършило продажбата.
А тук освен да го пишат по вестниците друго няма какво да се случи... Ето това трябва да се промени.

Никой не иска бездомни животни, разликата е, че някои от нас не смятат масовото им избиване за потенциално решение на проблема.
newsm10
няма как да е решение на проблема! Няма как, докато продължават да бъдат изхвърляни животни на улицата! А кой ги изхвърля е ясно - не падат от Марс. Но друго си е то да затвориш едното око и да наместиш мерника, вместо да помислиш и да стигнеш до корена на проблема. А той е един - безотговорните стопани!

# 169
В Пловдив се оказа, че е решение. Както казах, убиваш 2, за да не умрат 20. Не е от изхвърляне на породисти, а от съществуващи популации на помияри. Аз породист бездомник не съм виждала.

# 170
В Пловдив се оказа, че е решение. Както казах, убиваш 2, за да не умрат 20. Не е от изхвърляне на породисти, а от съществуващи популации на помияри. Аз породист бездомник не съм виждала.

Има изхвърлени такива, по-бързо намират кой да ги вземе, да ги гледа.

# 171
  • София
Ей сега в някоя друга тема един човек пак стигна до идеята, че сме равни на животните.

Надявам се като шофира, да не вземе да направи рязка маневра заради зайче и да рани и затрие няколко човека. Един от най-ценните уроци по каране: никога не си променяй посоката заради животно. Е, ако не е слон или носорог. Но всичко, излязло на платното, си е решило съдбата.

Точно защото не сме равни, трябва да ги пазим. Равните нямат нужда от покровителство.
И от животно до животно, има разлика. Змийче и кутре не е едно и също.

# 172
Пазиш ги, доколкото е разумно. Не може да се забиеш в дърво заради куче и да си убиеш децата.

# 173
Пазиш ги, доколкото е разумно. Не може да се забиеш в дърво заради куче и да си убиеш децата.

Заради човек можеш ли?

# 174
Я, и в двете животински теми сте стигнали едновременно до екзистенциалния въпрос аз повече ли съм от лъва и по-малко ли - от заека, особено при транспортни произшествия.  Laughing

Направо ще ви постна старата дискусия отпреди две години, да ви спестя време:

Скрит текст:
Имаш две деца. Ще се хвърлиш ли пред влак, за да спасиш живота на зайче?

Ами най-вероятно ще го направя. Както бих реагирала и ако там стои човек. Или ако имаш деца, вече не трябва да те е грижа за другите?

Не е умирал нито един твой близък, нали?

Наистина се надявам, че не мислиш сериозно това, което пишеш. Някак има разлика между това да те е грижа за другите и да си готов да умреш за всекиго, за когото те е грижа. Да не говорим, че би била много по-полезна и на децата си, и на хората и животните, с които ще ги среща живота, ако не си дала живота си, за да спасиш заек.

Умирали са - и хора, и животни, които са ми били много близки. А дали ще дам живота си, за да спася заек или човек, не виждам голяма разлика.

# 175
  • n/a
Nickkie, драго ми е да те видя във фейвърит тема  Laughing

Не знам коя е другата фауна-тема, но тук са се
сбрали стари муцуни - калени от тема в тема, с
все същите тези и хипотези. Необяснимо е да се
проявява скромността, като се принизява родът
човешки. Равенство, та равенство ... с животни-
те. Би следвало да сме донякъде равни, когато
айде, да не са хлебарките, ама поне кучетата
да помислят я за нашето благополучие, я за на-
шето щастие. После доброволно да се метнат в
някоя далеко-източна кланица в името на чо-
вешко нечие добруване. Брутално? Не, просто
симетрично (по-точно огледално).
Не, не е нормално да се подминава насилие. Да-
же е нормално това да се санкционира. Обаче -
да се пръкват словосъчетания "права на живот-
ните" Е брутално. Правата са другото лице на
отговорностите (или задълженията, както ви е
угодно). Не мога да вменя на пустите му лясто-
вици отговорността да ми пазят съня, не мога.
Който може - да заповяда, ще съм му много, ис-
крено много благодарна  Laughing

# 176
  • София
Я, и в двете животински теми сте стигнали едновременно до екзистенциалния въпрос аз повече ли съм от лъва и по-малко ли - от заека, особено при транспортни произшествия.  Laughing

Скрит текст:

Ами най-вероятно ще го направя. Както бих реагирала и ако там стои човек. Или ако имаш деца, вече не трябва да те е грижа за другите?

Наистина се надявам, че не мислиш сериозно това, което пишеш. Някак има разлика между това да те е грижа за другите и да си готов да умреш за всекиго, за когото те е грижа. Да не говорим, че би била много по-полезна и на децата си, и на хората и животните, с които ще ги среща живота, ако не си дала живота си, за да спасиш заек.

Умирали са - и хора, и животни, които са ми били много близки. А дали ще дам живота си, за да спася заек или човек, не виждам голяма разлика.

Като гледам, тази дискусия пасва идеално в темата "Горките ни деца, не случиха на майки".

# 177
За мен е невероятен парадокс как хем сме равни с животните, хем сме задължени да ги пазим. Ако бяхме равни, щяхме двустранно да се убиваме без последствия и угризения.

Набивам спирачки, не си сменям курса. Каквото стане. Иначе може да стане по-голяма беля. Винаги избирам по-простия вариант. Дори за човек е по-опасно да измениш рязко посоката.

# 178
  • вятър в маслините, вятър над хребета

Скрит текст:

Това в спойлера ми събра очите #Crazy

# 179
За това ли мислиш, че е създадена инициативата за зоополиция? Да се следи за катастрофи, причинени от животни?
Колкото и да си смучеш от пръстите, очевидно е, че не можеш да дадеш разумна аргументация. Въртиш се около всевъзможни абсурдни ситуации, само не и около основното, за което трябваше да става дума - да спрем насилието над животни.
И не, това не е да блъснеш без да искаш животно (ако е умишлено, вече е друго, но от грешки никой не е застрахован и то не само за животни на пътя, ами и за хора). Това са целенасочени насилствени актове спрямо животни, за жалост примерите са много - отрязани лапи, застреляни, отровени, пребити. А връзката между насилието над животни и над хора е доказана, така че дори да не ви пука за самите животни, надявам се поне да ви пука за хората. Въпреки че видяхме вече в темата големите човеколюбци, дето не са помагали никога на друг човек и състраданието им се изчерпва с думи и с любимия ми въпрос "ама защо на животните?".
Другата ключова дума тук е превенция.

Наистина е жалко как може една положителна инициатива, която има за цел да подобри ситуацията, да среща толкова недоброжелатели.

А говорейки си за йерархия, хайде да не забравяме и социалната такава. В нея къде е вашето стъпало и могат ли тези по-горе да ви мачкат с право?

Общи условия

Активация на акаунт