Отговори
# 180

Честно казано - не знам. Червеното в легендата го дават за опасност, но дали ?

Не дават червеното като опасност (вероятно го казваш, защото България е оцветена в червено), а дават червено кръгче като опасност. В горния край ясно пише къде в момента има повишени нива на радиация. На местата с жълти кръгчета е и няма нищо общо с България.

# 181

Къде да търся данните за всеки час за Варна? Дирекция каква беше?  Tired

Мисля че трябва да се гледа цвета на кръгчетата (станциите)
Защо червеното ще съвпада с границите на държави, според мен фонът не може да се понижи точно на границата, така са маркирали страните просто с руг цвят, трябва да се лгеда цвета в кръчетата

# 182
 Peace

Не дават червеното като опасност (вероятно го казваш, защото България е оцветена в червено), а дават червено кръгче като опасност. В горния край ясно пише къде в момента има повишени нива на радиация. На местата с жълти кръгчета е и няма нищо общо с България.

# 183
  • София/Горна Оряховица
Гледате жълти кръгчета с черно очертание с цифри вътре.

Ние сме в червено, за да се различава. Нали никой не смята, че радиацията, понеже не си носи паспорта, рязко се спира на границата с Македония.

# 184
Както винаги сме най-прецакани тука. Хексе къде се криеш с твоите, да дойда и аз.

В къщи сме си. И с паника и без паника все тая.
Само не пуснах сина да иде утре на плаж. ooooh!
Хем ми е смешно, хем не като знам, че заминавам за Румъния тези дни по тяхното черноморие.
сигурно вече ще е подминал Румъния

# 185
Ох според accuweather какъв готин югоизточен вятър е задухал, директно към вътрешността  на страната, оп редактирам се това е в Пловдив, във Варна е северозападен, но слабичък  но пак е по-добре дано го издуха надалеч

# 186
  • Другата България

Съвсем откровено си признавам, че и аз реших, че след като сме в червено, значи е опасност. Затова и питам , защото нищо не им разбирам. То не, че не пише, но и аз се ошашках вече от противоречиво инфо.
Аз съм в СеверозападЪТ, детето в София, милото в Пловдив. Кой от тримата сега да пие на Полинка таблетките и да не диша утре? Това ми е дилемата.

# 187
  • София (Възраждане)
Някой при Милен Цветков посъветва ли ни да не вярваме на данните за земерена радиация, достъпни в интернет или от таблото на Завод Електроника в София? Не мога да допусна, че сега би било като в 1986, информационно затъмнено. Не мога да допусна, че из ФБ не би се въртяла снимка на дисплей на измерватилен уред извън зоната на пожара със стойности над нормата.

Относно червеното, ако чукнете на Азия, ще видите, че цял Китай е червен Crazy

# 188
  • Вестерос
Както винаги сме най-прецакани тука. Хексе къде се криеш с твоите, да дойда и аз.

В къщи сме си. И с паника и без паника все тая.
Само не пуснах сина да иде утре на плаж. ooooh!
Хем ми е смешно, хем не като знам, че заминавам за Румъния тези дни по тяхното черноморие.
сигурно вече ще е подминал Румъния

Възможно е, казаха, че уикенда щял да "преминава" от тук.

# 189
Скоро някой от Външно ще изхвърчи. Да видм после има ли още желаещи държавни служители да се гъбаркат с такава сериозна тема като радиацията. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 190
Вижте какво, не знам дали някой ще предозира с йод, но аз имам да въртя три перални утре. И ако ги простирам у дома (за да не са на терасата), без да отварям прозорци два дни, гарантирано ще изтровя домочадието, преди да дочака радиацията. Тъй че, който знае, да казва по кое време да очакваме облак над София.  Laughing

Шегувам се, ама не съвсем.
Тук има данни от станции в Плевен и София колко са актуални не знам
http://www.radmon.org/

# 191
  • София
Вижте какво, не знам дали някой ще предозира с йод, но аз имам да въртя три перални утре. И ако ги простирам у дома (за да не са на терасата), без да отварям прозорци два дни, гарантирано ще изтровя домочадието, преди да дочака радиацията. Тъй че, който знае, да казва по кое време да очакваме облак над София.  Laughing

Шегувам се, ама не съвсем.
Таман щях да питам какво очаквате да ви кажат официално по новините, да си приберете прането ли? Пък то вече било коментирано... Laughing

Пратихте ли НСБОП на Горджъс? Thinking

# 192
  • София
Ох, надявам се не, че много работа имам утре Laughing Hug

По новините отделят време, е, по-малко от това на Гърция, но все пак....
Мисля си, вярвам го, че няма да премълчат, ако наистина на наша територия дойде такъв облак.
И все пак..... Rolling Eyes

Скоро някой от Външно ще изхвърчи. Да видм после има ли още желаещи държавни служители да се гъбаркат с такава сериозна тема като радиацията. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Дали?

# 193
Никой не се гъбарка, има официална информация за облак след пожар в силно радиационно замърсена зона, има мнения на еколози че облак след подобен пожар може да предизвика разнасяне на замърсяването от тази зона. Има изявления че е възможно да премине над България. Според мен достатъчно притеснителна информация. Ясно е че като се скрием вътре за един ден няма много да променим нещата но все пак се възлнуваме доколко този облак ще премине над страната, как ще промени радиационния фон и евентуално каква опасност би представлявал за нас. 

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 00:58 от Анонимен

# 194
  • Вестерос
Полина, скрий се някъде, ако обичаш, докато слушаш анелия.

Общи условия

Активация на акаунт