Отговори
# 225
  • София
преди 3 години ни асфалтираха улицата, в стрит вюто е още с дупки.  Sick
Това са снимки от бъдещето hahaha

# 226
Някаква по-конкретна информация от днес ?
Дразня се като си мисля как в САЩ например следят опасността от разпространение или настъпване на природни бедтсвия (може и да бъркам и просто да съм гледала много американски филми, но такова ми е впечатлението)  Sad
Според мен новините по случая трябва да са подадени от експерт с интерактивна карта, и да описват фактите: Имало е/или не е имало пожар в зоната със строг режим, формиран е / не е формиран облак. Второ динамика: евнтулният облак се движи еди как си, в момента е над ..., преминал е над ... и на мястото на преминаване не е/е отчетено замърсяване конкретни цифри повишаване на фона. Данните се базират на отчетено в ... часа от станции. Ще продължаваме да даваме инфомрация на гражданите на всеки час примерно. Да ама няма ...
Или нямаме техниката или не заслужаваме да сме информирани  по този начин, а това дава почва за слухове и страх Sad

Но и с паника и без, тук си поваля тихо тази сутрин гледам въздушните маси по прогнозата за времето слизат насам, прогнозите са че ще вали, така че ако има нещо в облаците, може да падне евентуално тук, но едва ли някой може да го спре ...

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 08:47 от Анонимен

# 227
Последно инфо от Еко министерството - радиация в 2015г. не може да се скрие. То е ясно, че от български източник нищо няма да се научи.

# 228
  • София (Възраждане)
От картата от 1986 е ясно едно, не говорим за облак, а за облаци, отнесени на север и на юг и т.н.  

# 229
Цитат
2 Юли 2015
Във връзка с информация за пожар в района на Чернобил в Украйна в Агенцията за ядрено регулиране няма постъпило съобщение за опасност от трансгранично радиоактивно замърсяване.
Пожарът е възникнал на 29 юни в югоизточната част на зоната с ограничен достъп на АЕЦ Чернобил. Според информация от Регулиращия орган на Украйна няма значими изменения на радиационните параметри, характерни за района.
Няма изменение на радиационния фон за територията на България съгласно измерванията от Националната автоматизирана система за непрекъснат контрол на гама-фона (BULRaMo), поддържана от Изпълнителна агенция по околна среда към МОСВ.

На страницата на Инспектората за ядрено регулиране на Украйна е публикувана актуална информация за събитието:
http://www.snrc.gov.ua/nuclear/en/publish/article/287320

Информация в реално време за радиационната обстановка в Украйна може да бъде намерена на следния линк:
http://srp.ecocentre.mns.gov.ua/MEDO-PS/index.php?lang=ENG

Източник

# 230
# 231
  • Враца
Не могат да се сравняват нещата от 1986 и сега като информация. Вече можем да търсим независима информация.

И все пак тъй като повечето от нас сме чернобилчета и от това поколение - нормално е да има паника. Но и да се затворим за 1, 2, 3 дни - какво от това. Опитвам се така да разсъждавам.

При аварията във Фукушима някой беше пуснал слух, че облак ще мине над Бургас, но само над комплекс Славейков. Как беше изчислено не знам.

Прозорците ни са отворени в момента, следя сайтовете, които показвате и така.

# 232
  • Galaxy 13197853088
От сутринта набивам чимберите на дебелоглави
паникьорки.То бива тъпотия,ама чак толкова не
бива. Вредна е за всички. Освен за новинарите.

# 233
  • На ръба..
Докато четял/слушал новините бай Драган изял 5 кренвирша,изпил 5 ракии като всяка вечер, изпушил 2 кутии цигари нервно и си казал: Бах мааааму, ще умрем бе  Laughing

# 234
Откъде ще дойде тази радиация, не знам.
Вижте картата и обърнете внимание на датата и часа. Или казвате, че тя радиацията вече е напуснала Украйна и пътува точно към Варна, а към Пловдив - само ако много ѝ се примолят?  Laughing
Мислете логично, бе хора. Ей-така ще си измрем от страх и невежество значи...  Rolling Eyes

# 235
  • София
Ох, молим ви се... то затова не се дава информация в подобни ситуации, да не "всяват паника" Crazy

Идеята не е да се изолираш напълно от радиацията а да намалиш максимално влиянието, иначе да се опнем да ни навали дъжда... Тогава защо се възмущавате през 86-та, че имало информационно затъмнение?

Тая радиация не я ли замерват при земната повърхност? Дали облак с радиоактивни частици се носи на 2000 метра в атмосферата може ли някой да каже?

# 236
Или казвате, че тя радиацията вече е напуснала Украйна и пътува точно към Варна, а към Пловдив - само ако много ѝ се примолят?  Laughing

Точно това е казал наш синоптик, и действително въздушните маси се движта по подходящ начин, въпроса е има ли нещо в тези маси или вече се е разнесло

# 237
  • София/Горна Оряховица
Казах ви, радиацията си има паспорт и виза. Може да влиза в България, ама в Румъния и Молдова - нъцки.

Отделно от шегата, не мисля, че могат да си позволят да направят за втори път подобно укриване на информация както е било преди 30на години. Най-малкото, че днес сами си откриваме каква ли не информация, в реално време.

# 238
Ей царе сме на паниката! Пусне някой нещо и народа знае, не знае разсъждава и се мае. Сега да не се изчерпат йодните запаси от аптеките  newsm78. Чудя се дали повечето които се паникьосват, правят връзка с нормалния радиационен фон и завишените му евентуално стойности.

# 239
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От сутринта набивам чимберите на дебелоглави
паникьорки.То бива тъпотия,ама чак толкова не
бива. Вредна е за всички. Освен за новинарите.

+1
и паникьори, за съжаление  Tired

... не мисля, че могат да си позволят да направят за втори път подобно укриване на информация както е било преди 30на години. Най-малкото, че днес сами си откриваме каква ли не информация, в реално време.

и тук +1

Общи условия

Активация на акаунт