Отговори
# 285
Ми то аз не искам инфо откак вече са видяли и анализирали че се е повишило и колко и що...искам да знам ПРЕДИ това.  Rolling Eyes

# 286
  • София (Възраждане)
Естествено, че друг ще изпищи преди нас достатъчно шумно и ще се чуе. Тук в един момент определено се насади безумното усещане, че облакът от Украйна директно каца в БГ.

# 287
Естествено, че друг ще изпищи преди нас достатъчно шумно и ще се чуе. Тук в един момент определено се насади безумното усещане, че облакът от Украйна директно каца в БГ.
още не стигнал "цивилизованите" държави

# 288
  • София (Възраждане)
http://www.radmon.org/index.php/alerts

имало е 1ви повишаване известно във софия ако е вярна информацията

не съм много нясно но ми изглежда в пъти по високо  Sofia, Bulgaria
1044CPM on 2015-07-01 09:43:48UTC
1046CPM on 2015-07-01 10:04:12UTC
 1546CPM on 2015-07-01 10:19:42UTC
857CPM on 2015-07-01 10:30:10UTC
855CPM on 2015-07-01 10:40:23UTC

Доколкото разбирам и като гледам другите места границата за алерт е 50 !

Виж датите, това е отпреди два дни все пак, абсолтно невъзможно да е във връзка с инцидента в Украйна.

# 289
  • София (Възраждане)
още не стигнал "цивилизованите" държави

Ми не официалните им власти, хората, чрез ФБ например, едва ли само тук сме мислещи и будни, пък и не сме съвсем от "цивилизованите"!

# 290
С еднопосочен билет

# 291
  • Вестерос
Изказваха се по новините , не помня от къде беше жената, но доста компетентно обясни, че всичко е наред при нас  и няма риск и за в бъдеще Peace

# 292
  • Другата България
Аз пък се замислих въпросните пожари откъде тръгват? Един, та два, та все около АЕЦ-ът... newsm78

# 293
  • София
При нас винаги всичко си е в норма  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 294
  • Враца
Аз пък се замислих въпросните пожари откъде тръгват? Един, та два, та все около АЕЦ-ът... newsm78

Някъде четох, че имат съмнения, че са умишлени. Но май не ставаше въпрос за този, а за предишни.

# 295
  • На ръба..
Ето данните от станцията в Плевен.
http://www.radmon.org/radmon.php?function=showuserpage&user=VoodooServ

# 296
Засега се успокоих от официалната информация Simple Smile

# 297
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изказваха се по новините , не помня от къде беше жената, но доста компетентно обясни, че всичко е наред при нас  и няма риск и за в бъдеще Peace

пред АЯР  Peace

вътре още снимат  Blush

и за да не е само спам:

Цитат
До 0.36 µSv/h – нормален радиационен фон    
Над 0.36 до 0.72 µSv/h – повишен радиационен фон    
Над 0.72 µSv/h – над нормите    

* µSv/h – микросиверт за час – системна единица за измерване на радиационния фон.

а фонът зависи от много неща, едно от които е цезия  Hug

в София е значително по-висок, отколкото на площадката на АЕЦ "Козлодуй" например  Peace

# 298
  • София (Възраждане)
Ох,  в Азия пък Китай свети в червено. И как облак идва от Украйна до БГ за един ден, вдига стойностите и после всичко става споко отново?

# 299
  • Пловдив
И аз да цопна в темата , макар хич да не претендирам за компетентност Simple Smile
Отзад-напред:
В последния публикуван сайт България НЕ СВЕТИ в червено. Просто така е оцветена. Следят се показателите на станциите в какво "светят" /т.е. малките кръгчета по картата/.
Второ - от вчера, когато погледнах сайта на Европейската комисия, вече знам, че очевидно "обичайния" радиационен фон в Пловдив е "традиционно" по-висок от другите станции /0,140-0,150 по статистиката за месец назад/. В София също се движи около 0,140. По морето и в другите станции в страната се движи около 0,100-0,120. А из Турция дори 0,060-0,080. Вероятно причината е големината на градовете и промишленото замърсяване...Ако някой я знае, ще ми е интересно да я разбера Hug
Място за паника не намирам, но не е излишно да се следят официалните данни. Друг е въпроса дали въобще някой може да предвиди, ако евентуално има "облак" накъде ще да тръгне. Те метеоролозите една свястна прогноза за дъжд нямат, та  Laughing
П.П. "Традиционно" по-високи са и стойностите по планинските ни върхове - 0,150. Сега погледнах.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 14:07 от Lara1

Общи условия

Активация на акаунт