Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 927
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Узи относно хромираните неща можеш да ишкуриш ръждата и да боядисаш с боя на Протекта. Можеш да направиш "амбалажната техника" върху мозайка, но преди да сложиш лака сложи бороконтакт със слюда да не се пързаля
Дики, хартиената техника става и на балатум. Дупките можеш да запълниш с кит. Не знам с каква дейност е свързан офиса, на стените можеш за залепиш и листа от книга, латекс от два цвята, или на една стена залепен само тапет /една дължина/, профили от  стиропор да имитираш рамки

# 436
  • София
Дали може да се направи хартиен под върху балатум?
Можеш лесно да пробваш върху някое старо парче балатум.  Peace

В долния клип говори една мацка, която си е направила подовете с хартия - казва, че след 4 години подът не е мръднал. (единствено не разбрах какво казва да една пукнатина, която се е появила в близост до вратата).
https://www.youtube.com/watch?v=mTljNaO3Jx8

# 437
  • Добрич
Скоро не съм правила нищо. Предстои ми да обновя една стара пейка, върху която са поставени цветята на стълбището. Когато я направя, ще пусна снимки.

# 438
  • София
Аз едни столове при майка наскоро претапицирах и ошкурих, след това  боядисах с вакса.
Преди:
Скрит текст:
Много не се вижда разликата в дървото, но предишния лак се беше олющил.
Сега:
Скрит текст:
Вижда се и дивана, който също беше ошкурен, минат с вакса,претапициран и "наметнат" с новата дамаска. Възглавнички също бяха ушити.

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 17:41 от tuturutka1

# 439
  • София
Тюх, при мен не се отварят снимките  Rolling Eyes

# 440
Аз едни столове при майка наскоро претапицирах и ошкурих, след това  боядисах с вакса.
Преди:
Скрит текст:
Много не се вижда разликата в дървото, но предишния лак се беше олющил.
Сега:
Скрит текст:
Вижда се и дивана, който също беше ошкурен, минат с вакса,претапициран и "наметнат" с новата дамаска. Възглавнички също бяха ушити.

Добре си се справила!

# 441
Момичета, имате ли идея как се ремонтира ратанов стол от естествен ратан с разплетено тук-таме? Дали се продава някъде подобен материал, за да опитам да изплета скъсаните места?

# 442
  • На брега
Момичета, имате ли идея как се ремонтира ратанов стол от естествен ратан с разплетено тук-таме? Дали се продава някъде подобен материал, за да опитам да изплета скъсаните места?
Виж тук:
http://www.gold-work.net/Product_category0_30.html

# 443
Мерси за отговора, но по-скоро ми трябва ратан на пръчки, представям си го като кълбо прежда  Simple Smile  или нещо подобно.

# 444
  • София
              Добре си се справила!
Благодаря, озори ме горната част на столовете, защото ги ших с ципове, за да могат да се свалят и перат. Иначе още ме боли ръката в рамото от това шкурене, даже мисля, че разтегнах нещо в китката. Сега ще ида в другата тема да видя с какво да се мажа, че ме боли и усещам тежестта на чаша кафе в момента.
Не знам дали си струваше, ама майка като не даде да изхвърлим тия неща, трябваше да ги съживя някакси.

# 445
     А би ли споделила с каква вакса ги омасли? Като влезеш в сайта на осмо например, - много продукти, много нещо, ама да се поозорят да обяснят, пък да снимат с кое как се получава...не!

# 446
  • София
Бях купила за предишните столове на Gubra от магазина на Раковски.
Скрит текст:
Някъде четох, че избелявали, но аз не забелязвам такова нещо.
старите столове преди
Скрит текст:
шкурени
Скрит текст:
с вакса
Скрит текст:

# 447
Явно с машинка си сваляла покритието. Аз шкуря на ръка и не мога да сваля всичко по едни столове, които мисля да реновирам. Ваксата на принципа на маслото ли е-като ефект, техника на нанасяне? Какъв цвят се води твоята вакса? Чудесно е станало!

# 448
  • София
Ваксата на Губра е много добра. Показвам и моя опит с нея:

Това е началното състояние, преди свалянето на отвратителния пиано лак.
А тук се вижда половин обработен с вакса плот и половин необработен

# 449
  • София
А какво става, ако разлееш вода по повърхност, обработена с тази вакса?

Общи условия

Активация на акаунт