Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 942
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да, изчетох после, ама така е, като не съм отваряла отдавна...
Не съм искала да те упрекна, просто толкова дезинформиращо ми се видя обяснението от тия консултанти.

# 421
  • На брега
Да, изчетох после, ама така е, като не съм отваряла отдавна...
Не съм искала да те упрекна, просто толкова дезинформиращо ми се видя обяснението от тия консултанти.

А и можеше да ми излезе наполовина по-евтино, ако не бях купила цялото количество, което ми препоръча Mr. Green. Бавно върви темата, няма голяма активност и тогава нямаше как да се ориентирам за моят специфичен проблем (без антре съм).
Все пак благодаря и на всички, които ме консултираха и ми дадоха съвети и на ЛС.  bouquet

# 422
  • В градината...
По принцип всички споделят за Осмо, че разходът е по-малък от посоченото на кутията или консултантите, преди 1-2 години доста се коментираше.
НО. Винаги зависи от вида дървесина и колко е изсъхнала, грапавината и т.н. Аз имам една маса - чам, суха и много релефна. колко масло глътна, не е истина. Чак съжалих, че изхабих такова количество. И друга маса - пак чам, но нова, гладка - много малко масло и много по-светло стана като цвят /говоря за орех/.

# 423
  • София
NovaTema, важното ми беше, че е от България.  Wink Изпринтих си снимката и ще се търси по магазините.

Имам един, сигурно малко глупав, въпрос към опитните момичета тук.
За първи път работя с бои на водна основа. Боядисах една маса и сега идва ред на лакирането. И лакът ми е на водна основа. Въпросът ми е - боите са добре изсъхнали, но все пак има ли опасност от размазването им при лакирането?

И още нещо - лакът на водна основа доколко е устойчив на накапване? И с него работя за първи път и се чудя, дали като изсъхне напълно и на него капне вода има опасност тя да го увреди.

Благодаря предварително за отговорите и съветите ви  bouquet

# 424
  • Бургас
Солима устоичиви са и боите и лаковете, имам боядисана и лакирана маса на която понякога меся...здрава си е

# 425
Моля за съвет.
Трябва да лакирам вратички на секция и не мога да избера с какъв лак. Изискванията ми са : да е на водна основа и  да е достатъчно издържлив понеже секцията се намира в детска стая .

# 426
  • Бургас
Моля за съвет.
Трябва да лакирам вратички на секция и не мога да избера с какъв лак. Изискванията ми са : да е на водна основа и  да е достатъчно издържлив понеже секцията се намира в детска стая .

Аз ползвам лак на Аквис, имам лакирани секция, гардероб и кухненски плот скъпичък е но е хубав

# 427
И още нещо - лакът на водна основа доколко е устойчив на накапване? И с него работя за първи път и се чудя, дали като изсъхне напълно и на него капне вода има опасност тя да го увреди.

Благодаря предварително за отговорите и съветите ви  bouquet

Вратите /чамови/ съм боядисвала с Аквис на водна основа, преди може би 5-6 години. Чистя ги с мокри кърпички или обикновена мокра кърпа, няма никакъв проблем до сега. даже не са минавани със безцветен лак отгоре  Peace

# 428
  • София
Хриси9092, 3ори, благодаря ви за отговорите момичета  bouquet
Лакирах, изчаках да изсъхне добре и масичката вече си е на мястото в хола, пред дивана.
Още ѝ треперя, като на всяко ново нещо, но сега вече знам, че тези бои и лакове са устойчиви.

# 429
Здравейте! Преди време една съфорумка беше пуснала снимки от стълбището си,което беше покрила с амбалажна хартия.Дали някой е запазил линк с обясненията на целия процес? Ще съм благодарна,ако някой помогне! Благодаря!

# 430
  • София
Здравейте! Преди време една съфорумка беше пуснала снимки от стълбището си,което беше покрила с амбалажна хартия.Дали някой е запазил линк с обясненията на целия процес? Ще съм благодарна,ако някой помогне! Благодаря!
http://lovelycraftyhome.com/2011/11/09/the-ultimate-brown-paper-flooring-guide/

# 431
Благодаря!  bouquet

# 432
  • София
Здравейте, прекрасни неща сте направили!

Имам един ъгъл за баня от хромираните. Обаче явно е от некачествените, тъй като се покри с ръжда. Сменихме го, но имам идея да го използвам на друго място в жилището - където не е мокро.
Някой може ли да ме посъветва с какво да сваля ръждата и евентуално да го боядисам впоследствие. Ъгълът представлява телескопична тръба, на която са "нанизани" три кошнички.

Идеята за под от амбалажна хартия много ме привлича - имаме едно коридорче с евтин ламинат, който се повреди няколко месеца след поставянето. Формата му е много неправилна и поставянето на плочки би било много пипкаво и бавно. Предвиждам да разкарам ламината, отдолу е мозайка и да лепя върху нея.

# 433
  • Варна.
Дали може да се направи хартиен под върху балатум?
Става въпрос за офиса, балатума е два, а може би три пласта, накъсан на няколко места и изобщо захабен. Сега като чета тук за амбалажната хартия ми идва на ум да пробвам. Приемам съвети.

Нямам снимки, само ще обясня, че успешно попълних дупки по стената (от стърженето на облегалките на столовете) със смес от тапетно лепило и изрезки от машината за нарязване на хартия. Много добре се получи, с шпакла го изравних, изсъхна и не може да се познае дали не е използвана някаква шпакловъчна смес. Да уточня, че след първоначалното "измазване" пълнежа леко се сви, изпари се водата и хлътна, тези дни ще го мина още една ръка от същата смес. Планирам да сложа на тези места широки ленти от мукава, облепена с някакви картинки от цветни списания и да лакирам, че да получа твърдост.
Стените са на тапети, тук-ам са подкожушени, залепих ги наново, целта ни е да боядисваме върху тях с някаква боя. Ще се мине с грунд на Боро. Вида боя не е избран.
Караме на ниско-бюджетен план.
Приемам съвети и за евтини материали.

# 434
  • В градината...
Елинор, дано прочетеш това. Тъкмо гледах едно предаване по ТравълТВ за едни реставратори. Та се сетих за твоята маса. Те правиха една маса от стари материали, като под стъклото сложиха част от желязна ограда. Можеш в тази част, която е стъклена, да сложиш под стъклото елементи от ковано желязо, заварени за винкела. Стои много оригинално  Peace

Общи условия

Активация на акаунт