Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 915
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
А с кръгло сечение от 0.5 до 1 см  се намират по магазините за мебелни материали /примерно в Славейков в блока, където е Антик хаус, гледах днес/

# 466
Момичета, аз пък да се оплача. Както си  четях все по диагонал, щото нали си нямам стари мебели не щеш ли до един контейнер хвърлили чуден старинен стол, естествено с  доста дефекти и взех, че си го отмъкнах.А след като го пребоядисахме и попрековахме стана чудо. И оттогава - мъкааа......едното ми око не мога да го контролирам - като клошарка поглеждам около кофите и търся ново "съкровище" А бе вируса ме е хванал вече и отърване няма. В преговори съм с позната за малък старинен шкаф - дано да стане, че вече съм измислила и нежно тюркоазения му цвят. Стискайте ми палци.

# 467
  • Варна
Момичета, аз пък да се оплача. Както си  четях все по диагонал, щото нали си нямам стари мебели не щеш ли до един контейнер хвърлили чуден старинен стол, естествено с  доста дефекти и взех, че си го отмъкнах.А след като го пребоядисахме и попрековахме стана чудо. И оттогава - мъкааа......едното ми око не мога да го контролирам - като клошарка поглеждам около кофите и търся ново "съкровище" А бе вируса ме е хванал вече и отърване няма. В преговори съм с позната за малък старинен шкаф - дано да стане, че вече съм измислила и нежно тюркоазения му цвят. Стискайте ми палци.

Добре дошла в отбора Joy  Hug

# 468
  • Бургас
Ние ползвахме стоманена тел.

А как да ги закача на pvc дограма? Да си призная никога не съм виждала римска щора, само на картинка  Whistling Реших да се опитам да си направя, защото плътните завеси много ще вдигнат цената за обзавеждане, вертикални или други щори също ми се струват скъпи. Утре ще купя материалите и започвам да се уча да кроя и шия.
Благодаря ви за отговорите  Hug

# 469
  • София
Не е баш по темата,но пак е за клуб "направи си сам" Simple Smile - ще се опитам да направя римски щори, но според повечето материали по темата в интернет ще имам нужда от тънки дървени пръчици. Идеи от къде да намеря такива или с какво да ги заместя?  newsm78

В " Бриколаж" продават точно такива- широки по 1, 1.5 и 2 см по 1м, струват левче.  Аз лятото си правих комарници на вилата.

# 470
  • На брега
Ние ползвахме стоманена тел.

А как да ги закача на pvc дограма? Да си призная никога не съм виждала римска щора, само на картинка  Whistling Реших да се опитам да си направя, защото плътните завеси много ще вдигнат цената за обзавеждане, вертикални или други щори също ми се струват скъпи. Утре ще купя материалите и започвам да се уча да кроя и шия.
Благодаря ви за отговорите  Hug

Погледни нагоре, ако още стоят снимките на Перуника. По много интересен начин си беше решила окачването на щорите, без да пробива дограмата. Въртеше се в нета и един начин за изработка на римски щори от стари венециански, алуминиеви щори, ако ти се намират такива. Ние колко комплекта изхвърлихме ooooh!...

# 471
  • В градината...
да, хем исках щора, хем нещо като перде и реших - с ушички
Скрит текст:

щорите ги правихме с каналчета за телта /4мм. поцинкована тел, струва стотинки, всъщност, продава се на килограм/. При пране, вадим пръчките от тел. Но каналите трябва да са ушити плътно, за да не се набира щората.

# 472
И аз ще правя такива щори, та дори питах майстора как да ги закрепим, но с дупчене ми каза, човека, че слагат.
http://www.international-handmade.info/rimski-shtori/ тук има обяснения за римски щори и как да се разкрои. В ютуб има доста клипове също за помощ и идеи.
mamicata какво има в Бриколаж, летви или цилиндрични пръчици? И в кой сектор, че аз лятото нищо не видях подходящо, освен едни намалени бамбукови щори и малко остана да ги взема и разваля.

Перуника, чудесни са, но аз искам за всяко стъкло да е отделно за да може като отварям да не пречи щората и не ми е удачно.

# 473
Здравейте момичета! От известно време съм се запалила по стила SHabbY Chic. Все още съм на етап събиране на информация и гледане на клипчета и нямам нищо направено, с което да се похваля. Замислила съм да започна с нещо по-лесничко, като етажерки, кутии и други дребни допълнения. За мебели още не смея да мечтая, пък и нямам подходящи в момента. Започнах да чета темата от самото начало, но това е доста материал и иска време, за това реших и да попитам момичетата запознати с този начин на боядисване и обработка с какво боядисват и как постигат ефекта. Тук където съм ( Германия) използват някаква боя, която не мога да си преведа точно,  за да разбера каква е - Kreidefarbe. Буквално преведено е "тебеширена боя". Има и клипчета как да се направи, защото готова е доста скъпа. Акрилен лак плюс гипс в съотношение 3:1. Моля, да споделите вашия опит! Благодаря предварително!  bouquet

# 474
  • Бургас
Привет Джиа и успех в начинанието! По принцип използваме боя на водна основа. Дадената мебел се шкури за да падне лака, мръсотията и се обработва, зависи какъв ефекта искаш да постигнеш, за дърво можеш да ползваш боя, вакса, масло. За други мебели които не си сигурна от какъв материал са предимно лак на водна основа. Не те разбрах какъв ефект искаш да постигнеш? За стила Шаби шик можеш да се пробваш и в декупажа.

# 475
Привети Джиа! Както е писала преди мен Хриси има и други начини за постигане на този ефект.
Но ако държиш на точно такива бои, може би ще ти е полезна тази инфо-  преведена с Гуглето  Crazy

от тук http://vickys-home.blogspot.ru/2013/10/mi-chalk-paint-casera-homemade-chalck.html
Скрит текст:
Аз бързо и с любов отдавна тебешир боя живопис, един вид боя, че може да се използва за почти всички материали без шлифоване или грундиране, обхваща лесно, изсъхва
специално матово покритие, както е стар и прашен.
Разхождайки се през мрежата изобилие от домашно приготвени рецепти на тази картина и тази лампа е перфектно самия заем, за да експериментирате с моя собствена рецепта за домашно тебешир боя
 Всичко, от което се нуждаем, е вода, акрилни бои и мазилки или гипс, аз използвах мазилка
защото той вече е имал у дома.
Стъпките се смесват водата с мазилката, да направи гладка паста и добавете боя, докато гладка консистенция, колкото е възможно, аз съм направил око, но горе-долу част мазилка за три боя.
 Този тип къща боя изсъхне много бързо, така че трябва да се работи, без да губите много време, гъста с лекота, добавих още малко вода, докато рисува, за да поддържа последователността.
След изсушаване, Носила съм ръбовете и части на лампата с мека шкурка
 Доволен съм от крайния резултат и ми хареса простотата на вземане на моята собствена
 chalck боя боядисване вкъщи, си мисля за други неща, за да рисуват.

Моят опит е с латекс, вода, Ц200 и гипс- получи се доста добре, че и устойчиво.
Имай предвид, че ефекта е матов!
Успех  bouquet

# 476
  • София
perunika, не е ли неудобно да отваряш прозорците? Дори да набереш щората до горе, част от нея застъпва прозореца. Ако щората е вдигната до средата, можеш ли да отвориш вертикално крилото?

# 477
Благодаря ви, момичета за бързите отговори. Мацката от испаниския блог, го прави и тя с гипс и акрилна боя. Искам да стои матово и тук там да бъде изшкурено и да дава ефекта на изтъркано. Подготвям една масичка за сервиране, която има метални части.

Моят опит е с латекс, вода, Ц200 и гипс- получи се доста добре, че и устойчиво.
Имай предвид, че ефекта е матов!
Успех  bouquet
Трънка Бодливкова, би ли споделила в какво съотношение ги смесваш  Simple Smile
 Аз все още не съм събрала достатъчно информация как се работи с масло и вакса и си мисля, че няма да се справя добре с тях.

# 478
  • София
mamicata какво има в Бриколаж, летви или цилиндрични пръчици? И в кой сектор, че аз лятото нищо не видях подходящо, освен едни намалени бамбукови щори и малко остана да ги взема и разваля.

Летвички, пишеше, че са от липа. Могат да се байцват и лакират.
В сектор дървен материал, плотове, первази и т.н. Ще те упътят хората като попиташ.

# 479
  • Бургас
Джиа ти искаш да придадеш състаряване, то се прави с восък, напиши в чичко гугъл - изкуствено състаряване на мебели, там е описано всичко и картинки има. Първо пробвай някъде другаде

Общи условия

Активация на акаунт