Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 914
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ми какво, забърсваш я Crazy Майтапът настрана - ако има непопила вакса, ще ти се оцвети парцалчето. Ние като я обработвахме масата, наклепахме яко мат'рял, който в крайна сметка обирахме и доста дълго време пускаше цвят. Сега вече този момент липсва. Има петна по плота, но аз така или иначе исках точно такъв нелустросан вид.

# 451
  • На брега
mona77, кaк успя да свалиш пиано лака?! Опиши техниката и материалите, моля. До колкото знам това лаково покритие го постигат с 16 ръце.
tuturutka1, aдмирации и за твоя труд. Първия модел е много харесван от мен модел! Имам няколко такива на село в окаяно състояние...клатещи се крака, разкъсана тапицерия, но наистина харесвам този мидсенчури модел и мисля и аз да намеря време лятото и да ги оправя. Твоите ще са ми стимул да не се размотавам и отлагам повече.

ПП А и такава соц маса, като на Мона77 има към столовете естествено Simple Smile))

# 452
  • София
Aaaaaaaa NovaTema, свалянето на лака почти ми костваше брака Mr. Green Като технология - нищо необичайно. Лентов шлайф + километри шкурка, защото се задръстваше неимоверно. Беше бавно и гадно.
Скрит текст:

# 453
  • На брега
Aaaaaaaa NovaTema, свалянето на лака почти ми костваше брака Mr. Green
Joy Добър изстрел!
Емпирично си доказала, че женския инат е не по-малко мощен от мъжката воля.

# 454
  • София
... женския инат е не по-малко мощен от мъжката воля.
Joy  Предлагам да се включи в информацията от първи пост на всяка нова тема.

# 455
  • София
NovaTema, благодаря. Аз отдавна им се канех на тия столове, и все отлагах, защото ту лятото много горещо, ту зимата студено, пролетта предпочитах да се наслаждавам на слънчевите лъчи и да си оправям градинката, и остана есента. Ама що прахоляк се гълта...Едно време не са имали компромиси с количеството на материала.
При мен инатът е хронична диагноза при подобни дейности,  в същото време и  съзнателно  право на избор -  като постигна замисленото, удовлетворението ми е резултатът от постигнатото, което в крайния си вариант може да е и незадоволително, но пък не съм се отказала по лесната допирателна.

# 456
  • В градината...
Браво за труда  Peace

# 457
  • гр. София
Бях купила за предишните столове на Gubra от магазина на Раковски.
Скрит текст:
Някъде четох, че избелявали, но аз не забелязвам такова нещо.
старите столове преди
Скрит текст:
шкурени
Скрит текст:
с вакса
Скрит текст:

А с какво сваля покритието от старите столове? Много добре е станало, до дърво.........

# 458
  • София
От Лидл си взех шлайф преди време точно за тази дейност.
Скрит текст:
Лесно и много бързичко е с него, но още ме боли ръката от вибрациите. И много шкурки смених, че се задръства от лака,наложи се да си изрязвам сама от кръглите с лепка и да им дупча дупките, че резервни - нъцки.

# 459
Това е лошото при тези машинки...И аз си купих с няколко шкурки в комплекта,но после как ще си набавям...Че ще се изрязват в съответната форма шкурките,ще се изрязват,но със закрепянето към машинката ще има проблем

# 460
  • София
Трудно намерих едрина 40 и 60 със залепване тип велкро/лепящо - само кръгли има тук-там по магазините със съответната големина( 1 месец си носих стара шкурка да меря по нея). После рязане и пробиване на дупките.

# 461
  • Бургас
Не е баш по темата,но пак е за клуб "направи си сам" Simple Smile - ще се опитам да направя римски щори, но според повечето материали по темата в интернет ще имам нужда от тънки дървени пръчици. Идеи от къде да намеря такива или с какво да ги заместя?  newsm78

# 462
  • Варна
Не е баш по темата,но пак е за клуб "направи си сам" Simple Smile - ще се опитам да направя римски щори, но според повечето материали по темата в интернет ще имам нужда от тънки дървени пръчици. Идеи от къде да намеря такива или с какво да ги заместя?  newsm78

Колко дълги пръчки?

# 463
  • В градината...
Ние ползвахме стоманена тел.

# 464
  • В сърцето на любимия човек
Мисля, че в Практикер съм виждала такива пръчки - около 1 см диаметър и дълги около метър - метър и нещо

Общи условия

Активация на акаунт