Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 151 802
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Може да е пдч или фолио. Харесва ти идеята или точната шарка?
Продават и 10мм гръбове, който могат да се сложат на стена. Ето един подобен на Короношпан:
Скрит текст:

# 646
  • Варна
http://redoute.snimka.bg/family/domm.336046.36432367
според вас за такава стена дали се слагат вертикални летви на които се закрепват дъските или има някаква друга технология..тук е гардероб но за стена ми допада доста..
Да, поставят се вертикални летви, подобно на конструкция за гипсокартон. Тук има клипче, за поставяне на ламинат на стена.

# 647
Здравейте, нещо не мога никак да разбера каква е разликата между акрилна и акрилатна боя. Също така, изискват ли се предпазни мерки за работа с тях - маски, проветряване.

Разглеждах таблицата в началото, интересува ме боядисване на стар изкуствен фурнир. Там има препоръка за бои Аквис на Мегахим и АкварИл на Лакпром, и смятам да се възползвам от препоръката. Ако някой знае нещо още по-добро, може да напише. Също така, грунд и топлак изискват ли се при тези бои?
 bouquet

Редактирам се: Видях, че за акрилатната боя Аквис пише, че  е нетоксична и че трябва грунд. Но може ли да е просто Бороконтакт - защото в техния сайт естествено дават техните си грундове. А за топ лак не се споменава. Май не трябва?

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 11:27 от karmelita_007

# 648
Акрилните и акрилатните бои са на водна основа- от не миришещите,
миеш четката, ръцете и поразиите след приложението им с вода.

За другите- миришещите/алкидни/ - ти трябва разредител,АМВ, МРТ и др.

топ лак не се ли ползва при ноктопластика  Thinking

За чий му е на някой да слага върху боя лак, м 
Акрилната боя по нищо не отстъпва на блажната и няма нужда от лак върху нея.
Пък то и етикети има върху кутиите, на които пише същото.
За питащите нови момичета, които нямат време или просто не желаят да четат назад:
- лак се слага върху обикновен /не миещ се/ латекс
- лак НЕ се слага върху акрилна/акрилатна/ боя  Naughty Naughty Naughty
- чисто дърво се обработва направо с масло, лак или боя
- гланцирано /демек с несвален лак или боя/ или ПДЧ се мажат първо с контактен /а не импрегниращ/ грунд и след това с боя или латекс

това са цитати
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731536.525
успех  bouquet

# 649
Сърдечни благодарности  bouquet - не съм го правила и не искам да сгафя нещо още с първите опити и да се разочаровам от себе си съвсем. Чела съм в темите и съм си вадила бележки, но понеже с латекса нещо не ми се получи (прозира, неравно, шкурих-мурих - не се справям), сега в тия бои ми е надеждата.

Топ лак го нарекох не, защото така се казва, а за да е ясно, че се чудя дали е нужно лак ОТГОРЕ на "изделието" върху боята. Simple Smile

Също ми казват за автоемайл лак че добре боядисва стари мебели, но за начинаещи май по-добре с акрилните...

Също на доста места пише да се китва? Какво да му китвам на ПДЧ не ми е много ясно?  Не ми отговаряйте на това, че имам чувството, че питам глупости. Ще експериментира, ще видя.

bouquet

# 650
  • Варна
Кита е за запълване на неравности Wink
Щом е ПДЧ - бороконтакт, след час боя, след пълно изсъхване около 12 часа следваща ръка.

С това нещо се занимавам от година и половина и най-после е почти готово  Laughing
http://media.snimka.bg/s1/5106/036455137-big.jpg?r=0

П.П. Знам че някой от вас събират записки със съветите за обработка на повърхностите. Дали няма да е добре да се обнови 1-ва страница? Явно в този вид не става ясно...

# 651
  • На брега
mentolke, година и половина ли?! Номинирам те за тибетски монах на темата заради търпението bouquet!
Много красиво и елегантно изглежда! Браво и честито! Плота е, като кадифен, основата е боядисана перфектно! Много приятно съчетание на цветовете. Всяка една дъска е със заоблени отгоре и от долу ръбчета ли? Дървото какво е?

# 652
Ах, ментолка! Каква красота! Значи, гоУемо зло ми направи - вече с нищо не ми се захваща, защото знам, че няма да стане майсторски моето (в сравнение с такива работи). Не, че аз бих имала завидното ти търпение, но а дано някой ден да го имам.

Благодаря за обяснението за ПДЧ-то с акрилната боя. А може ли да се боядисва с нея гардероб в монтирано състояние (поне корпусът да не се разглобява, само вратите да се махнат)?

Таблицата на първа страница е ценна, но нещо не става идеално ясно - тук-таме се разминават графите или пък аз просто трудно чета ексел.

# 653
  • Варна
Година и половина от както се снабдих с краката до крайния резултат  hahaha
Краката бяха седяли незнайно колко време в пункт за скарб и бяха много ама много ръждясали. Търках ги с не знам колко вида телени четки докато накрая се сдобих с това
Някой ако ми беше казал каква играчка е боядисването, не знам дали щях да се хвана да ги правя бели. Средно 3 часа на ръка, докато мина всички малки детаили и да внимавам да не се разтече много боята... и така 4 ръце, на седмица по една защото имах време само в събота.
Плота е от стара градинска маса, също в плачевно състояние, махнах лака с пистолет за горещ въздух, после минах със силно разреден байц цвят орех и масло. Още не е готов, дъските са само наредени отгоре, чакат да ми дойде музата да купя нови дъсчици и да ги закова и монтирам  Laughing
http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.36456528
http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.36456529
NovaTema, благодаря ти  Hug Не е като професионално боядисване, на места леко прозира, но ми писна пък и не държа да изглеждат като чисто нови  Wink
karmelita_007, балгодаря за хубавите думи и на теб! А ти не се отказвай, всичко което си си наумила ще се получи прекрасно  Hug Разбира се че може да боядисаш гардероба сглобен  Peace

При мен всички проекти по преправяне вървят мноого бавно, правя ги за забавление и като зацикля нещо ги зарязвам с месеци.

А... да похваля ролковия шлайф, безценен е за заврънтулки, но цената е  ooooh!

# 654
  • На брега
Шлайфа ще ти свърши работа и за други неща. Признавам, че за такива ръждясали дантели и орнаменти, щях да занеса основата да я минат с пясъкоструйка (и ние имаме, но нямаме кварцов пясък Laughing). Много добре сваля всичко и от най-завряните места, а после да да напръскам боята с компресора. Браво за труда! Така резултата е най-мил и сладък.

# 655
    Относно първа страница и таблицата.
Не знам кой ще пуска следващата тема, но мога да му препратя моите бележки, вземани от няколко поредни теми от поне 2 години. Редактирала съм правописните грешки, премахвала съм повторения и съм  сортирала по теми, като съм слагала едри заглавия. Мисля, че ще бъдат полезни. Към 230 КБ са като размер, на word, но могат да се посъкратят.

# 656
И аз съм за обновяване на първата страница, защото често се повтарят едни и същи въпроси, а би било супер удобно отговорите да са 1ва страница.

# 657
Дори може най-честите направо на първа страница, а не в таблица, защото аз отдавна влизам в темата, а таблица едва сега и малко трудно я забелязах. Иначе е полезна, но може да бъде и още по-полезна.

# 658
Момичета, какво ще ми е нужно да пребоядисам стар скрин от чам с цвят череша в цвят орех?

# 659
  • Варна
К

С това нещо се занимавам от година и половина и най-после е почти готово  Laughing
http://media.snimka.bg/s1/5106/036455137-big.jpg?r=0

П.П. Знам че някой от вас събират записки със съветите за обработка на повърхностите. Дали няма да е добре да се обнови 1-ва страница? Явно в този вид не става ясно...

ето това ми е мечта и резглеждам сайтовете за да си купя такава шевна машина
и напълно аматьорски си мислех че изшкурвам за час
боядисвам 2 ръце и готово..безценни сте
и аз чета от известно време и съжалявам да го кажа, но от предния пост ми стана по-ясно отколкото от таблицата коя боя каква е и кога се използва лак.Следва тъпия въпрос-като пишете латекс имате предвид обикновен латекс за стени или има друг продукт за мебели? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт