Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 151 808
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте момичета , имаме в наследство тези мебели

а много ми исе иска да постина подобна визия някак си.

Дали е постижимо и ако да - ще се радвам на съвет  и препоръки от къде да започна , защото не съм се занимавала никога ,Прочетох съветите от първа страница.Знам какво искам да стене , но не знам как да го постигна  Laughing

# 631
zinaida, дървото се боядисва, така че е напълно постижимо. Щом имаш желание направи план кое трябва да се промени, захващай се и ще стане. Simple Smile

# 632
  • На брега
zinaida, всъщност си много близо до това, което целиш. Теракота, натуралните цветове, стила на дървените мебели... След една боя и някои допълнителни дребни детайли, като текстил, килими, осветление и аксесоари ще постигнеш облика. Евентуално калъфи за столовете. Моите са същите. Днес им ших, защото и аз не мога да ги гледам вече. Махни ъгловия модул от дивана и го раздели на два един срещу друг, ако нямаш възможност за нов. И тях покрий с калъфи или нещо подходящо.
Ламперия ли има зад масата? Много интересно.
Харесала си интериори в къщи обаче. Малко по-леко и рафинирано е подходящо за апартамент, мисля. Все пак, ако си решила да правиш таван с греди, в кухненската тема пускаха кухня с ботевградски олекотени профили, имитиращи греди. Ще се справиш.

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 23:04 от NovaTema

# 633
  • Пловдив
Благодаря ви много. Дивана със сигурност ще се сменя, защото е изключително неудобен  - на мен ми се ще някой Икейски диван , точно заради основното им качество да са удобни  Simple Smile Иначе това зад масата са вградени дървени шкафчета - защото жилището е мезонет и понеже има скосявания са обрани със шкафччета. Иначе за гредите -те са мечта на мъжа ми , така че ще ги има , благодаря за препратката към ботевградските олекотени профили- ще се поровя да прочета. Дамаската на столовете е много грозна и ако успеем сами да я претапицираме ще публикувам снимики  Embarassed

# 634
  • София
Аз имам същите столове, но още не им е дошло времето. Намислила съм да ги боядисам в различни ярки цветове и да ги претапицирам със стари дънки. Седалката е лесна, но ако откриеш как с най-малко труд да облечем и облегалките,  Heart Eyes.

# 635
Няколко клипчета за претапициране на столове:
https://www.youtube.com/watch?v=XjqnqECJ3Rk
https://www.youtube.com/watch?v=iWUTBlrZqo8

Много ми харесва как се е получило тук Heart Eyes

# 636
  • Бургас
zinaida хубав интериор си избрала. Шкафчетата в кухнята ги боядисваш в бяло, шкуриш до дърво /ако са дървени де/ и боя на водна основа, ако не са дървени преди боята сложи боро контакт. По нататък е украсяването да постигнеш този винтидж провански интериор, използвай топли и пастелни  цветове, каренца.. Масата също я боядисваш, столовете боядисваш и претапецирваш. Стените в този цвят ли ще ги оставиш? И завеси

# 637
  • София
Барелина, благодаря. С някакво ширитче по ръбовете може и да се получи.

zinaida, много работа е, но ще стане кукла.  Grinning

# 638
  • Пловдив
Шкафчетата са дървени да, а за цетовете още не мога да ги измисля нещо - може би жълто някакво
ще да е , вие как мислите  newsm78
За облегалките на столовете - явно ще се наложи да се поразглобят  Laughing
 Барелина - чудесни са столовете , които си показала  Peace

# 639
  • В градината...
Защо пък да се шкури до дърво, след като ще се боядисва, а не омаслява  Thinking

# 640
  • гр. София
zinaida, всъщност си много близо до това, което целиш. Теракота, натуралните цветове, стила на дървените мебели... След една боя и някои допълнителни дребни детайли, като текстил, килими, осветление и аксесоари ще постигнеш облика. Евентуално калъфи за столовете. Моите са същите. Днес им ших, защото и аз не мога да ги гледам вече. Махни ъгловия модул от дивана и го раздели на два един срещу друг, ако нямаш възможност за нов. И тях покрий с калъфи или нещо подходящо.
Ламперия ли има зад масата? Много интересно.
Харесала си интериори в къщи обаче. Малко по-леко и рафинирано е подходящо за апартамент, мисля. Все пак, ако си решила да правиш таван с греди, в кухненската тема пускаха кухня с ботевградски олекотени профили, имитиращи греди. Ще се справиш.

Може ли линк към кухненската тема? И мен ме интересуват гредите.... Simple Smile

# 641
  • На брега
Лейла, заповядайhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=873954.0;topicrefid=19. Отдавна беше. Направо питай, ако искаш да видиш снимките от жилището. Мисля, че тези греди бяха използвали.

# 642
  • Бургас
Защо пък да се шкури до дърво, след като ще се боядисва, а не омаслява  Thinking

За да стане като хората - както се казва, ако не и се шкури с боро
Зинаида ако не е бяло, слонова кост

# 643
  • гр. София
Лейла, заповядайhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=873954.0;topicrefid=19. Отдавна беше. Направо питай, ако искаш да видиш снимките от жилището. Мисля, че тези греди бяха използвали.

NovaTema, благодаря.  bouquet

# 644
  • Варна
http://redoute.snimka.bg/family/domm.336046.36432367
според вас за такава стена дали се слагат вертикални летви на които се закрепват дъските или има някаква друга технология..тук е гардероб но за стена ми допада доста..

Общи условия

Активация на акаунт