Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 151 747
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
С нищо не можеш да лакираш. Дори декупажните дъски се ползват от другата страна

# 691
И аз мисля, че не е удачно да се лакира кухненската дъска. За съдовете за готвене - колкото по-естествено, толкова по-добре.
От всички споделени мнения аз лично не мога да си направя извод - кое е по-трайно за паркет - лакирането или омасляването? При нормална употреба - например да влезеш с мокри чехли след баня и други подобни. Да трепериш на паркет ми се струва ужасно, особено след десет години ползване на ламинат.  Sick

# 692
Разбрах ви! Благодаря  bouquet
Не е декупаж- там съм добре запозната с методите и фирмите предлагащи материали.

Какъв е проблема с естественото, като не мога да ходя с мокри чехли по него?
Щом треперя да не го съсипя- това не е за мен! Не се заяждам  Peace

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 15:33 от Трънка Бодливкова

# 693
Именно! Аз омаслих точно защото не искам да си нарушавам комфорта в къщи, треперейки над паркета. Искам да се движа спокойно, да си тътря прахосмукачката и столовете спокойно, докато се храним да не дебна половинката къде е накапал, да вляза с токчетата набързо и всичко останало, което се налага да понесе един домашен под. Момичетата с лакираните паркети, предполагам че поради същата причина са избрали лака. Всичко в един дом се прави, за да е полезно и удобно за обитателите, а не да му се слугува излишно. Но ние обсъждахме най-удачен  и издръжлив вариант за квартиранти. В крайна сметка трепери, не трепери, никой няма да остави локвичка от питие, вода, манджа, кал или разни други боклуци по пода в дома или квартирата си без да ги почисти своевременно независимо какъв е този под Simple Smile .

# 694
Разбира се и аз не се заяждам. Опитвам се да си направя извод от впечатленията на хора с опит, защото съм сигурна, че каквото и да тръгнеш да купуваш, продавачите ще те убеждават, че е трайно. Така и за ламинатите се говореше. За драскотините от мебели - лесно се избягват с едни меки кръгчета, които се лепят отдолу - има ги в магазините за дома.
Ясно е, че не може без периодична поддръжка или да се внимава за драстични повреди. Но въпросът стои не само за наематели, а и за деца също.

# 695
Изводът е следния:
За новаторите - масло, за традиционалистите- лак. Значение имат единствено качеството и марката на избрания продукт, предвидения бюджет, очакваното поведение на пода след това, предназначението му и климатичните условия на региона Simple Smile !
Според мен децата и водата никак няма да пречат на маслото или лака, за разлика от пясъка.

# 696
Пак съм аз Simple Smile с въпрос към майсторките!
Поръчахме си трапезарен бюфет от чам, нелакиран, с идеята да си го омасля. Положих бял байц и сега дойде ред на маслото, като бях предвидила да ползвам това, което ми остана от паркета- безцветна твърда вакса оригинал. Но сега нещо ме обзеха съмнения дали е подходящо за мебел. Какво ще кажете? Дали да не си купя от това за мебели?
Бюфета е предназначен за много интензивно ползване. Всичко, което е за  сервиране ще ми бъде там.

# 697
Вакса и масло не са ли с различно предназначение?
Аз не съм в час с материала, но май първо трябва да се омасли, после да се ваксва?
Най- вероятно нещо не съм разбрала, ма хвърлям питанки.

# 698
И аз така се чудя. Аз омаслих с тази вакса паркета. От Фивекс така ми препоръчаха. Директно върху голо дърво го сложихме на два слоя, но по принцип се води за омаслен паркета, макар че продукта се нарича вакса. И като го гледаш и пипаш си е баш омаслен. Аз правих една маса с прозрачното за мебели ( ама пак се водеше декорвакса прозрачен финиш) и май миришеше по-малко от това за пода. Не ме бърка да пробвам, ама ме мързи да шкуря, ако стане грозничко...нали все пак си нагласих нещата така, че да не шкуря Simple Smile . За вредно, няма да е вредно със сигурност.  Ще видя какво ще реша.
Трънка Бодливка те въпросите също са полезни Simple Smile ... благодаря, че се включи  bouquet

# 699
Записвам се да следя темата. Чудесни сте, момичета. Продължавайте само така и благодаря за снимките и идеите. Не мога да опиша колко вдъхновяващо ми действат, пък и едва ли съм единствена в тази си роля на ценител. bouquet

# 700
  • гр. София
Аз имам един въпрос: откъде в София мога да си купя амбалажна хартия?

# 701
чичо Гошо като питаш, преценяваш пари, място, бройка или кг и действаш- примерно

https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0 … =1280&bih=641

# 702
  • гр. София
чичо Гошо като питаш, преценяваш пари, място, бройка или кг и действаш- примерно

https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0 … =1280&bih=641

Честно казано не очаквах там да има и такава информация.  ooooh!

# 703
Аз имам един въпрос: откъде в София мога да си купя амбалажна хартия?
От Метро съм купувала. Намира се при опаковките за еднократна употреба.

# 704
Не съм искала да те обидя, но все едно питаш "от къде да си купя обувки 37 номер?"
ма спортни ли, официални ли, балеринки ли...
От къде да знам за какво ти трябва?
За тапети, за пода, за опаковка на подарък, на брой, на килограм, на листо, на руло

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 11:00 от Трънка Бодливкова

Общи условия

Активация на акаунт