Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 289
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Ама скринчето помниш от 2012 година  Mr. Green

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665316.75

# 76
Страхотни сте   bouquet А раираният скрин е станал чуден! Само да вземем креватчето и шкафа, и ще сътворя нещо и аз Laughing

# 77
# 78
# 79
Здравейте и от мен!
Чета супер интересни неща,за това над,което се трудите...
Бих искала да попитам някой има ли идея как се постига този страхотен ефект на дървото....
http://olx.bg/ad/dizaynerska-holna-masa-ot-masiv-na-albero-unico … y.html#5ebaed7fd5
Четох за маслата на Осмо,но не съм сигурна,1е това е начина да изпъкнат дървесните шарки.
Ако някой знае бих се радвала да сподели.
Имам един страхотен стол,който днес ще бъде изшкурен до дърво и ми е съвестно да го боядисам,както беше първоначалното ми желание....

# 80
Декоративни ефекти, ма чак за такива кинти  Crazy
Тези примерно Осмо не са виждали, ама не са и дизайнерски:
Скрит текст:

# 81
  • София
Аз нали помня от стари времена...  Joy
В някои от предишните теми коментирахме обработката с разтворена алуминиева тел в оцет. С тази течност се маже дървото и придобива сивкав състарен вид, а също така и изпъква фладера. Правих опит върху парче чам, но не мога да открия снимки. Колкото по-дълго стои телта в оцета, толкова по-тъмносиво става дървото. При мен тогава жилките не се откроиха, но и самото дърво не беше особено контрастно.
Оцетът да не е червен.  Naughty

Ето тук намерих снимки:
http://maistorplus.com/blog/post/275/etazherka-ot-dyrveni-shtajgi-v-4-stypki

# 82
Момичета възхищвам се на креативността ви, създавате прекрасни неща! Аз се връщам да чета и черпя идеи, в гаража има една стара секция, която ме чака, но по спешна е масата с 6 стола - трябва да станат цвят орех сега са много светли и вече не пасват на новата ми кухня. Чудя се направо с цветен лак, дали ще стане или трябва да шкуря, отворена съм за всякакви съвети и идеи  Laughing

# 83
  • София
Аз да се оплача. Реших да сменя цвета на една етажерка от медна елша на слонова кост. Купих боя на Декоратор на водна основа. Почистих хубаво и почнах. Ами няма нищо общо с прекрасните неща от снимките които показвате. Стана едно на петна и черти, просто кошмарно. Опитах с валяк, опитах с четка - все грозно. Не съм разреждала боята, не пише да се разрежда. Какво не правя като хората, че става толкова грозно?

# 84
  • София
Какви петна и черти? Става релефно или избива цвят отдолу? Колко ръце мина? С какво валяче работиш?

# 85
  • София
Петна, на места по светло, на места по тъмно, боята не се разстила равномерно. Опитах с дунапренено валяче, но то ми попива боята, после опитах с текстилно. С четка става на черти. Две ръце съм минала. Прозира цвета от долу. Не знам да ли дали да разредя малко боята?   

# 86
Или е малко боята или е много Peace
Дунапренчето гълта боя но трябва да има за да боядисва иначе оставя следи....

Четох за оцета.....обаче явно не съм видяла снимките....добре стои,ще пробвам.
Благодаря за напомнянето  bouquet

# 87
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, момичета. Имам нужда от изпитан тапицер. Налага се да претапицирам дивана и табуретките от почистване на петънца от сокчета-стана нов цвят Wink
Ще съм ви благодарна - става въпрос за София

# 88
  • София
Може да ти се наложи да нанесеш и повече от два слоя. Аз съм стигала до пет, за да получа наситен тъмносин цвят. Ако остават много черти, разреди боята.
Най-добре се справям с флок мече.

# 89
  • DE
Цитат
Бих искала да попитам някой има ли идея как се постига този страхотен ефект на дървото....
http://olx.bg/ad/dizaynerska-holna-masa-ot-masiv-na-albero-unico … y.html#5ebaed7fd5

Според мен дървото е леко обгорено, за да се постигне такъв ефект  newsm78
Вероятно е така  newsm78

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 23:41 от дането

Общи условия

Активация на акаунт