Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 871
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • ВАРНА
Моля за помощ СПЕШНО - до понеделник  трябва да дам отговор как да боядисат/байцнат масата  ooooh!

Кухнята ни ще е с бели вратички (РАЛ 9001 кремаво бяло).Сякаш неми се иска масата да е изцяло бяла рал  Thinking Предпочитам краката бели,а плота отгоре да е дъбов  и с цвят,но нещо не харесвам байц - работят с тези на Сирка (SIRCA) http://www.dana-bissi.com//?page_id=8&record_id=20

В каталога ги няма,но съМ харесала 1039 - стои като бяло прозиращо и 1041 - байц бреза.моля ако някой има поглед за тях върхУ дъбов фурнир да сподели  Praynig  Praynig  Praynig

# 541
  • На брега
morgana07, ако е с бели крачета, ще е добре да е с по-тъмен плот за контраст. И крачетата ли ще са с цвета на кухнята? 1016-Р44 е интересен цвят, но не се доверявам много на цветовете от монитора. И канелата ще стои добре, но тогава трябва да внимателно да балансираш с цветовете в кухнята- стени, завеси, аксесоари, защото от топла, кремава кухня, топъл цвят на плота ще ти стане много байгън (те за това тези френските имат студено синьо в интериора- за баланс). А между другото, стилът на масата е такъв, че и такъв пищен цвят, като показаният ще е добре.

# 542
  • ВАРНА
Това ми е проекта на кухнята

Скрит текст:

Мисля си масата да е нещо такова :

Цветовете в кухнята ще са един от двата - бежово/кафяво/бяло в комбинация със синьо или червено :

Затова се колебая какъв да е байца - да не  е твърде жълто/оранжево,да не е много тъмен сякаш  newsm78 Според дизайнерката да слагам златен дъб,но сякаш клоня към нещо леко по-сивеещо/бежавеещо  Thinking

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 13:58 от morgana07

# 543
  • На брега
Моргана, дизайнерка ли ти прави проекта за кухнята? Еднакво дърво ли е това по плотовете и онова гръбче, което се вижда в дъното, че нещо ми тъмнее? Според мен е логично това по видимите горни повърхности да е еднакво дърво. На пода също имаш дърво или дървесен ефект. Ако сложиш различен цвят плот на маса, стават 100 вида дървения в една стая. Дръж си една линия и избери или цвета на кухненския плот, или цвета на пода.

# 544
  • sofia
Vessita, благодаря за отговора

# 545
Здравейте,  нова съм в темата, и не успях да изчета всичко, а и ще е първата мебел която преработвам. Харесала съм си употребявана маса/бюро която искам да боядисам в цвят "cream", засега е черна и мисля че не виждам лаково покритие. Дали мога да използвам препарат за сваляне на старата боя или задължително шлайфане? каква боя трябва да използвам? http://www.ikea.bg/home-office/Desks-and-tables/Desks/Desks-for- … ters/40559/41690/

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 14:53 от Lady Ice

# 546
  • Варна
Lady Ice, в описанието пише, че има лак. По мое мнение си трябва шлайфане, дори леко колкото да се надере. Просто повърхността не трябва да е гладка за да има добра адхерзия. Или можеш да минеш много тънък слой с контактен грунд Боро, розовия, но аз нямам опит. Препоръчвам боя Сократес, но не знам дали има точно цвят Крем. Във всички случаи гледай да е на водна основа и имай предвид, че ще са нужни доста ръце за да покрият черния цвят.
Аз лично само веднъж пробвах препарат за сваляне на боя и едва ли ще повторя.

# 547
mentolka , значи определено няма да пробвам с препарата, не искам да я изпортя  Peace понеже не съм пробвала колко съм с ръчна в това отношение, някак не ми се рискува със шлайф, ако я мина със шкурка по сериозно би трябвало да се получи, нали? знам че е по-трудоемко, но не искам да се занимавам с "майстори"  Tired и после все пак грунд и няколко слоя боя?  #Crazy

# 548
Ето ме пак и мен. Сега на дневен ред са едни стари столове, които щяхме да сменяме, но...така като гледам няма да е скоро та ще запрятам ръкави Simple Smile

Трябва да махам лак. Знам, че има разни мазила за целта, но се чудя дали действат добре или е по-удачно да се действа класически със шкурка?

След това се чудя дали да ги мина с лак /тъмен, трябва да ги доближа до венге/или с боя за дърво? фи

А най-накрая ще им шия и калъфи Simple Smile

# 549
Ето ме пак и мен. Сега на дневен ред са едни стари столове, които щяхме да сменяме, но...така като гледам няма да е скоро та ще запрятам ръкави Simple Smile

Трябва да махам лак. Знам, че има разни мазила за целта, но се чудя дали действат добре или е по-удачно да се действа класически със шкурка?

След това се чудя дали да ги мина с лак /тъмен, трябва да ги доближа до венге/или с боя за дърво? фи

И след като ще ги покриваш с калъфи защо е нужно да махаш стария лак?

# 550
  • Бургас
Имам една кухня от полските, с вратички от мдф. Сега имам нужда от още един шкаф, за да завърша редичката, но се оказа, че няма вратички с такъв профил и ще трябва да импровизирам. Хрумна ми да сложа от модела с решетките, но не знам къде да търся такава, или пък ратан. Имате ли идея в кои магазини може да намеря, в тези за пдч и мебелен обков няма  newsm78

# 551
  • Варна
Lady Ice, няма как да я изпортиш с препарат, просто ще си отвориш тройна работа. Трябва да се изстърже хубаво, да се измие с вода и после пак има нужда да се мине с шкурка. Пробвай някъде направо с шкурка, може лака да е тънък и да пада лесно а и си мисля, че няма нужда да се свали до дърво. Някои лаковя падат с погалване, други са упорити и нахални. Аз лично по възможност свалям до дърво, но това си е моя мания, както и не бих лепила плочки върху плочки или тапет върху тапет...

беба28, ако искаш венге по-добре с лак, за да се виждат жилките на дървото. Ако искаш плътен цвят тогава боя

# 552

И след като ще ги покриваш с калъфи защо е нужно да махаш стария лак?

Краката ще се виждат.

# 553
  • Бургас
Моля, някой да вземе да напише в началото на темата  шкурка, боро, лак или боя - класика. Сега питайте защо да шкуря, да сложа ли боро...четете бе хора.
Беба това което написах по горе е класическия начин за боядисване на мебели. Защо шкуриш - защото не всеки знае от какво е повърхността, защо слагаш боро - защото не знаеш какъв точно материал обработваш със сигурност.
Шкуриш за по добро сцепление, борото е контактния грунд между мебела и боята.
Весита взе ли си фолио?

# 554
  • На брега
Имам една кухня от полските, с вратички от мдф. Сега имам нужда от още един шкаф, за да завърша редичката, но се оказа, че няма вратички с такъв профил и ще трябва да импровизирам. Хрумна ми да сложа от модела с решетките, но не знам къде да търся такава, или пък ратан. Имате ли идея в кои магазини може да намеря, в тези за пдч и мебелен обков няма  newsm78
Кой е модела с решетките? Дай някакъв пример от нета, че така не се ориентирам. Една съфорумка си прави кухнята с ратан. Беше затворила пералнята и ако не се лъжа шкафа с отцедника с такива проветриви вратички. Рамка от масив и ратан вместо плътна плоскост. Ратан http://www.gold-work.net/Product_category0_30.html. И решетки има, но не знам дали стават за мебели http://www.gold-work.net/Product_category0_29.html.

Общи условия

Активация на акаунт