Анонимен - ползвате ли тази функция?

• 21 616
  • 437
  •   1
Отговори
# 345
Фръц.
Това "Приятен ден!" и "Ви" ми е познато, но няма да се задълбочавам.
Точно защото не ми пука, че някой се е заанонимничил, решавам да го обсъдя така, все едно е никой.
За разлика от него, аз не се притеснявам да говоря от свое име. Нямам нужда да мишкувам за такива неща.
Ето още една причина да бъдеш анонимен - да не се набиваш с неграмотността си с определен ник. Каквото и да кажеш, както и да го кажеш, като анонимен се сливаш с тълпата. Mr. Green

Не видях неграмотен анонимен да има.

# 346
  • София
и какво сега, ще се биете за правото кой от вас да се казва Анонимен ли? Значи, все пак, не може да се потисне желанието за индивидуализиране, пък било то и на Анонимен! Смехория голяма, явно самолюбието надделява, човек иска да бъде ТОЙ, единствен и неповторим.

# 347
Опцията е подадена от по висша инстанция - ние сме само мишките и правим шоу на котараците отгоре Grinning
Какъв смисъл има да я ползвам при положение ,че за даден кръг от хора -админи и модове няма как да съм анонимна.

# 348
За тебе няма смисъл, за мене има. Не я ползвай, аз ще. Освен да плеснем с ръце и да се прегърнем, друго не ни остава.

# 349
И даже не толкова търсещи информация, а търсещи непоследователност, за да могат да размахат пръст после.

Като не искаш да ти размахват пръст не се правиш на такъв какъвто не си, по редно е отколкото да се криеш. А относно личната информация, всеки сам избира какво и колко да покаже. Нямам проблем с това, не ме интересува кой как изглежда, къде живее, какви доходи има.
Какво значи да се правиш на какъвто не си? Това е образ, изграден от думи. Той е най-последователен именно когато е измислен. Защото живите хора правят много противоречиви неща понякога.
Каква е гаранцията, че някой, който е пуснал информация, че има дете в училищна възраст, има такова дете. Да, има вероятност да е така - и е факт, че България не е толкова голяма, та всяко нещо може да се провери. Но в историята на форума има достатъчно устойчиви виртуални образи, които са се оказали много различни в реалността.
П.П. Разсъжденията ми са принципни, аз не съм анонимна по никакъв начин и достатъчно хора в този форум ме познават реално. Но за мен в общуването тук са важни идеите, не толкова кой стои зад тях и какъв е този някой като морал и постъпки. За сметка на това се опитвам да внимавам с реалната си среда.

# 350
  • София
Човек  не може твърде дълго време да поддържа измислен образ. В един момент започват да се процеждат все повече истински неща, поне ако човекъът е с акъла си. А ако вземе, че се се вживее в образа, това вече намирисва на други работи.

# 351
Намирисва, че не приема лекарствата си редовно doctor

# 352
Но за мен в общуването тук са важни идеите, не толкова кой стои зад тях и какъв е този някой като морал и постъпки.

Идеите са нещо много хубаво. Но представи си в тема за магазини, заведения, продукти...
За мен е едно примерно Андариел да каже, че е доволна, друго е Анонимен. А и с форумен ник  поне мога и на ЛС да питам, ако не искам да е публично. Анонимния ще цитирам в темата, ще ми отговори Анонимен, но дали е същият...

# 353
Човек  не може твърде дълго време да поддържа измислен образ. В един момент започват да се процеждат все повече истински неща, поне ако човекъът е с акъла си. А ако вземе, че се се вживее в образа, това вече намирисва на други работи.

Пък като започне и да забравя къде какво е послъгвал, става една... Особено ако паметта му е по-къса от тази на читателите.
И се надава възмутен писък: "Аууу, ама вие защо ми четете хронологията???"
Ами да ти напомним какво си писало, рожбе, че явно забравяш...   Whistling

# 354
Тук отново допитаме до въпроса, че с опцията се злоупотребява. Не е лоша опцията или че някой в използва, а това, че понякога друг отговоря или критикува неуместно.

# 355
Всичките теории в защита на Анонимен отидоха по дяволите на  последната страница.
Няма как да ми захаресва тази опция каквито и идеи да два даден Анонимен. Само като си помисля че може да ми даде идея и в следващия ммент да ме оплюе как така ми е харесала тази глупост криейки се зад анонимност .... ooooh!

# 356
Това би го направил човек без никакво самоуважение. Независимо анонимен или не. Била съм свидетел на такива противеречия. Анонимен не е равно на лицемер.

# 357
Всичките теории в защита на Анонимен отидоха по дяволите на  последната страница.
Би ли пояснила за какво говориш? И защо си мислиш че функцията се използва единствено за оплюване на непознати.
Чета форума вече няколко години, я има 10 потребители, които съм запомнила я не. Предполагам не на всеки паметта е "будна", колкото моята, ама който иска да чете само мненията на познатите му потребители и да си подминава анонимните постове - прав му път.

# 358
Далече съм от мисълта, че се използва само за оплюване. Използвах го като пример, ситуация, която не искам да ми се случва. Аз чета форума от 2006 и нямам специлно отношение към никой, нито съм запомнила някой с нещо специално. Не пиша в  теми за номинации, за симпатичен/дразнещ съфорумец ... Всъшност имам отношение към потребители, но с тези тях общувам на друго място.
А това, което си цитирала - анонимен, отговаря от името на друг анонимен .... абсолютна манджа.

# 359
Това ще отшуми. И то не след много време. И функцията ще си се използва както преди беше възможността "Гост". И толкова.

Общи условия

Активация на акаунт