Косопад - 8 тема

• 173 098
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Аз също съм ползвала Пантогар, също без осезаем ефект. При мен като че ли най-добре се повлияват нещата от Цинк+Биотин на "Абофарма". Харесва ми и като продукт и като цена, а и след приема му ноктите ми стават много хубави. А иначе със сигурност трябва да мине поне месец, за да се усети някакво подобрение.

Сутринта минавайки покрай една аптека реших да купя Цинк+Биотин на Абофарма. Пантогара го поръчах на роднина в Германия, ако го намери в средата на август ще е тук. Чудя се дали да не взема Алпецин (тоник), за който някой беше писал в тема 7. Някой да го е ползвал?

И късата подстрижка не ме спасява, много съм подтисната. Вече осезаемо ми личи. Колко е ужасно всичко това... Страх ме е да се погледна в огледалото, да се среша, да прокарам пръсти през косата си. Не искам да ходя на работа и да ме гледат така  Cry

# 136
Днес ходих до лекарката ми. Даде ми направление за Кожния диспансер в 29-та П-ка. Моля кажете за добър лекар там  Praynig
И да, потвърди, че отгоре ми е оредяла косата  Cry
Много ми е притеснено и затормозено.
Забравих да спомена, че от години съм с нещо като себореен дерматит, който се появява и изчезва - отзад на тила и зад ушите. Постоянно ме сърби там и вече му свикнах. Нито се мажа, нито нищо, защото изписват кортикостероиди, с които минава и после пак се появява. Не мога да се мажа постоянно с тях и не знам вече...
Но много ме притеснява този косопад. Опада ми косицата  Cry Confused Дано бързо се овладее положението и се оправи. Пожелавам го и на вас  Hug , защото много добре знам какво ви е.

# 137
  • София
Y_em , Check Please беше писала, че при нея Алпецин направо спрял косопада. Аз го ползвах месец и половина- при мен не го спря, но го намали в пъти. Сега отново пада много коса- и стара, и нови растежи, но все се надявам да е заради маслените маски.
От няколко се каня да ви питам нещо: как се "държат" останалите косми по тялото, когато тези от главата падат? При мен космите по краката силно намаляха, а и след последната епилация краката ми са гладки вече месец и половина (обикновено 10 дни след епилатора вече са наболи).

# 138
Y_em , Check Please беше писала, че при нея Алпецин направо спрял косопада. Аз го ползвах месец и половина- при мен не го спря, но го намали в пъти. Сега отново пада много коса- и стара, и нови растежи, но все се надявам да е заради маслените маски.
От няколко се каня да ви питам нещо: как се "държат" останалите косми по тялото, когато тези от главата падат? При мен космите по краката силно намаляха, а и след последната епилация краката ми са гладки вече месец и половина (обикновено 10 дни след епилатора вече са наболи).

Шапокляк, при мен няма промяна при окосмяването по тялото, растат си, не падат сами.

Значи Алпецин спира, но после пак може да почне  ooooh!

А забелязвали ли сте промяна по ноктите успоредно с косопада? На мен сякаш на безименните пръсти и палците се появиха някакви надлъжни бразди, сякаш нокътя седи леко грапав. Даже палеца, който е по-набразден, наистина е леко грапав на пипане.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 23:01 от y_em

# 139
Днес ходих до лекарката ми. Даде ми направление за Кожния диспансер в 29-та П-ка. Моля кажете за добър лекар там  Praynig
И да, потвърди, че отгоре ми е оредяла косата  Cry
Забравих да спомена, че от години съм с нещо като себореен дерматит, който се появява и изчезва - отзад на тила и зад ушите. Постоянно ме сърби там и вече му свикнах. Нито се мажа, нито нищо, защото изписват кортикостероиди, с които минава и после пак се появява. Не мога да се мажа постоянно с тях и не знам вече...
Но много ме притеснява този косопад. Опада ми косицата  Cry Confused Дано бързо се овладее положението и се оправи. Пожелавам го и на вас  Hug , защото много добре знам какво ви е.
Пробвала ли си със Себорал форте? Този продукт влияе много добре. На мен това ми беше спасението. Става въпрос обаче за формулата с чемерика, защото напоследък виждам само от този новия с репей.

# 140
Днес се намазах за първи път с Алпецин тоник и ми падна страшно много коса,направо ми се доплака.
Не знам това нормално ли е и се чудя дали да продължавам да се мажа с него. Sad

# 141
  • София
Цитат
Значи Алпецин спира, но после пак може да почне  ooooh!

Y_em, не исках да прозвучи така- точно затова написах, че съм го ползвала само месец и половина, а не 3 месеца, както се препоръчва за всяка грижа. Просто реших, че това не е "моят" продукт, след като не е спрял окончателно косопада и реших да опитам нещо друго. Може би беше грешка и не изключвам варианта да се върна пак на него.
В момента ползвам Анафаз и Неоптид; редувам маслена маска (ЧЯРМ, кокосово и от ему в равни части) с маска с горчица; пия Макси Хеър... косата ми видимо изглежда по-добре, плътна, лъскава и подхранена, но косопадът е по-силен, отколкото само с Алпецин и Макси Хеър.

# 142
Скрит текст:
Днес ходих до лекарката ми. Даде ми направление за Кожния диспансер в 29-та П-ка. Моля кажете за добър лекар там  Praynig
И да, потвърди, че отгоре ми е оредяла косата  Cry
Но много ме притеснява този косопад. Опада ми косицата  Cry Confused Дано бързо се овладее положението и се оправи. Пожелавам го и на вас  Hug , защото много добре знам какво ви е.
Пробвала ли си със Себорал форте? Този продукт влияе много добре. На мен това ми беше спасението. Става въпрос обаче за формулата с чемерика, защото напоследък виждам само от този новия с репей.

Не, не съм го пробвала. Но не разбрах за кое ти беше спасението? За косопада ли?
Иначе като цяло от време на време пия разни добавки и витамини, но не постоянно. Пила съм Ревалид, Омега 3, Геритамин и т.н., но с големи почивки и редувания.
Определено сега положението е зле.  Sad
Тази вечер карах мъжа ми да ми огледа косата - каза, че отгоре и отстрани има разлика, косата е оредяла и има "дупки" на косми без косъмчета  Cry Много се депресирах.

Ох, и най-интересното е, че цялата глава ме сърби, не само отзад и отстрани при дерматита, ами и отгоре, при оредяването.  Rolling Eyes

# 143
Днес се намазах за първи път с Алпецин тоник и ми падна страшно много коса,направо ми се доплака.
Не знам това нормално ли е и се чудя дали да продължавам да се мажа с него. Sad

Ох, тъкмо мислех да отида да го купувам днес  ooooh! Вече не знам какво да правя...

# 144
  • София
момичета, пробвали ли сте тази рецепта с люта чушка и водка?
http://zdrave.ws/46394/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0% … 0%BF%D0%B0%D0%B4/

# 145
Здравейте, включвам се и аз в групата за съжаление.
От няколко месеца и аз имам косопад доста засилен.
Миналата седмица обаче си купих съвсем случайно от аптеката на Славейков в безистена - лосион против себорея, пърхут и косопад. Трябва да ви кажа, че след намазване косато стои по-твърда сякаш и по-малко се омазнява. Като чели от две-три намазвания май падането на коса понамаля.
Исках да попитам някой друг ползвал ли е този лосион?
Тези дни прочетох, че втриване на сол в косата било много ефективно против косопад. Имате ли мнение по този въпрос със солта?

# 146
  • cloud number 9
И моят косопад започна.... всяко лято не ме пропуска... посъветвайте ме добра ли е добавката Цинк+Биотин на Абофарма или да инвестирам в Анакапс. Не съм пробвала нито една от двете добавки, а намирам добри отзиви и за двете-въпросът е коя все пак е по по. Важно е да не влияят на апетита, че спирам и цигарите и да не стана  Animal Pig накрая  Laughing

# 147
6tasliva, Себоралът ми помогна много преди време, когато косопадът беше концентриран точно в областите за които казваш и беше придружен със сърбеж. Аз обаче го използвах навсякъде по скалпа и цялата коса се повлия отлично. Косопадът спря и започна да никне нова коса. В последствие съм го използвала и при нормален сезонен косопад и също е давал много добър резултат. Миналата година си купих от новия и честно казано не ми хареса. Възможно е старият Себорал да е спрян от производство, защото все пак чемериката е доста отровна билка. Иначе в момента ползвам тоника против косопад на "Билка" и като че ли има резултат, макар и слаб.

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 13:58 от ellisa.s

# 148
 Има един крем против косопад на "Хималая", но никъде не намирам отзиви за него. Иначе от всички техни продукти, които съм ползвала съм изключително доволна.

# 149
Момичета, някой пробвал ли е лечение с Миноксидил?

Сега като се връщам назад, за първи път писах във форума в края на март. Тогава ми е започнал косопада, а по-малко от месец преди това изкарах много тежък грип. Възможно ли е това да е причината? В гугъл пише, че грип може да доведе до косопад ( наричало се телогенен ефлувиум), който продължава не повече от 6 месеца. Аз изкарах вече 5. Пише, че се лекува с миноксидил ( и андрогенния също), затова ако някой го е използвал, ще съм много благодарна да сподели  Praynig

П.п - ако знам, че ще се мъча още месец, нищо не бих пробвала, но все още не виждам светлина в тунела.

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 22:57 от y_em

Общи условия

Активация на акаунт