Косопад - 8 тема

• 173 082
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • в 1001-та нощ
В Токуда знам, че се прави  Peace Не е най-масовото изследване,но не е рядкост невиждана Simple Smile

Обичайно е на дражета, като мастноразтворимите добавки, но има и тип таблетки Simple Smile Дневен прием 4000 IU. Ако вземеш продукт с 500 IU в едно драже- ще трябва да приемаш по 8 дражета ...  ooooh!

Затова аз гледам - дражетата да са по-концентрирани  Peace и да е Д3 (холекалциферол), а не Д2  Peace

# 121
4000 IU е дозата при тежък дефицит, за здрав човек е между 800 и 1000.

# 122
Благодаря момичета, още днес започвам, ще пиша ако има резултати   bouquet

# 123
Защо все пак не се консултираш с някой по-компетентен от нас. Симптомите на недостиг на витамин Д не се изразяват само с косопад. Около 15-20 минути на ден на слънце са достатъчни за дневната нужда. Работиш на закрито, но все пак излизаш, пазаруваш, простираш,.... Това не е витамин, чието излишно количество се изхвърля от организма.Той се натрупва и може да се предозира.

# 124
Защо все пак не се консултираш с някой по-компетентен от нас. Симптомите на недостиг на витамин Д не се изразяват само с косопад. Около 15-20 минути на ден на слънце са достатъчни за дневната нужда. Работиш на закрито, но все пак излизаш, пазаруваш, простираш,.... Това не е витамин, чието излишно количество се изхвърля от организма.Той се натрупва и може да се предозира.

Охххх, не знам вече. Ще го пия в по-ниска дозировка и ще правя слънчеви бани ( когато мога) и ще видя какво е положението. Едва ли ще предозирам с няколкоседмичен прием.

# 125
Ендокринолог на мен ми изсписа NOVOPHANE...Дъщеря и имала проблеми с косата ,много обилен косопад...това я ило спасило.....От вчра ги пия и аз...... Laughingще пива ако има резултат Laughing

# 126
Извинявам се за правописните грешки....  bouquet

# 127
Ендокринолог на мен ми изсписа NOVOPHANE...Дъщеря и имала проблеми с косата ,много обилен косопад...това я ило спасило.....От вчра ги пия и аз...... Laughingще пива ако има резултат Laughing

Задължително сподели после дали има ефект!!!

# 128

Задължително сподели после дали има ефект!!!
ок  bouquet

# 129
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета записвам се при вас. След 3 то раждане очаквам скоро косопад. Отивам да ви чета

# 130
Момичета, знаете ли дали има Пантогар по аптеките? Ако не - дали може да се купи от някой чужд сайт? Като чета за витамини за коса, за всичко има противоречиви мнения, само за този Пантогар пише че действа.

# 131
  • Бургас
Дали има Пантогар не знам в момента. Аз съм го пила преди, честно казано не видях особен ефект. Пих го доста време, но и дори и след няколко месеца не усетих кой знае каква полза, косопадът постепенно отшумя тогава, от само себе си. Наистина обаче е доста прехвален.

# 132
След като се започне прием на хранителни добваки, витамини и др. в какъв срок се усеща поне някакво затихване при вас на косопада? Знам че е строго индивидуално, но все пак...

# 133
Аз също съм ползвала Пантогар, също без осезаем ефект. При мен като че ли най-добре се повлияват нещата от Цинк+Биотин на "Абофарма". Харесва ми и като продукт и като цена, а и след приема му ноктите ми стават много хубави. А иначе със сигурност трябва да мине поне месец, за да се усети някакво подобрение.

# 134
Хайде и аз при вас.  Sad
За съжаление ще се запиша да ви следя.

Винаги съм имала косопад. Косата ми е дълга, но мека и тънка. Помня, че още в училище като ме гонят момчетата и ми хванат косата, падаха по цели кичури коса.  Confused
После като по-голяма, дали заради дължината или нещо друго, все падаше. Някакси свикнах и не ми правеше впечатление. Даже не съм забелязала дали по-малко, дали повече, както вие споменавате за периоди.  Rolling Eyes
След двете раждания също не забелязах да се е увеличил...

Но преди седмица след едно излизане с мъжа ми, прибираме се след полунощ и се поглеждам в огледалото. Дали от светлината, дали от прическата, дали наистина е така, виждам как отгоре ми прозира скалпа... толкова се уплаших и оттогава само броя падналите косми. Наистина са много. Само при едно разресване с пръсти, падат около 70 косъма  Cry. А това е по няколко пъти на ден, а пък при миене са цели топки.

Досега нищо не съм й правила или пила специално заради него. Но май ще трябва да взема мерки и да пусна някакви изследвания и ако трябва лекари. Наистина е лошо положението.

Дано е от стреса, който изпитах май/юни месец - имах два повода в един период и дано това да е причината за силното падане.

Общи условия

Активация на акаунт