Косопад - 8 тема

• 173 050
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас

Може ли да ви попитам, Mон...., Classie и тези които пиете л-тироксин или еутирокс - отразява ли се на черния дроб, натоварва ли го? Правили ли сте си скоро изследвания на асат и алат?

Ти пък, откъде ти идват подобни мисли и въпроси... Първо с ТСХ като твоето и с оглед и на останалите стойности нямаш нужда от хормон. И второ - има хора, които цял живот пият едно от двете без да имат увреден черен дроб  Wink

И за да не спамя само темата: при мен винаги, когато има засилен косопад се променя сякаш /временно, за няколко месеца/ и самият косъм, косата като цяло изглежда някак изтощена и не както обикновено. Не съм имала косопад, при който да не се променя косата и само да пада...

# 106
И при мен е така. Винаги в периода на косопад косата като че ли изведнъж спада, отпуска се и на пипане изглежда по-малко. Но щом започнат да се овладяват нещата, тя много бързо възвръща предишното си състояние.

# 107
  • на острова на мечтите
Мили момичета, имам си един любим английски писател Джером Джером и в една от книгите му си спомням следната фраза(цитирам по памет)-по не знам си какви причини героят започва да чете Голямата Медицинска Енциклопедия и стига до заключение, че няма признаците на счупени крайници и не би могъл да е в бременност Mr. Green Така че, ако косата ви капе, или имате някакви не съвсем нормални стойности не изпадайте в крайности, защото ще си докарате наистина сериозни проблеми- Здравето ни е в главата. Малко извън темата ще ви разкажа една забавна случка. Преди доста време с леля ми отидихме през лятото в къщата на татко и маминка. Там, не знам точно от какво, но почти всеки път ме нападаше някаква чревна инфекция с разстройство и повръщане. Леля ми се беше подготвила, за разлика от мен, с подходящи лекарства, и като ме видя пребледняла ми каза:" ето вземи от тези хапчета, аз взех вчера сутринта и вечерта и ми минаха всички признаци за чревна инфекция". Не знам защо се зачетох,вероятно за да запомня какво да си купя следващият път, когато ходя на селската къща на татко. И какво беше учудването ми, когато видях какво пише  на глистерчето-обезболяващи...не помня вече какви точно #Crazy Питам, малко учудена, леличка, дали е сигурна, че е пила точно тези хапчета." Да, бе! И ми мина! Спокойно! Вземи сега едно и довечера още едно ще ти мине!" Като й показах глистера, първо се стъписа, после разрови чантичката с лекарствата и откри тези, предназначени за случаи на чревни разстройства-недокоснати. На нея обаче й беше минало с обезболяващи хапчета . Убедена обаче ,че взема правилните такива Wink

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 12:42 от danilu

# 108
danilu и аз съм стигнала до извода че всичко ни е в главата. И аз така в продължение на 2 години пиех хапче за бъбреци (май се казваше Улкупрол или подобно) при менстроални болки, после почнах да го смесвам с Бусколизин, Спазмалгон, Нурофен и още едно имаше ама не се сещам за името... и всичко това на 15-16 години. Казваха ми колко е лошо така и колко ще се увредя, ама нямаше значение нали не ме боли (е до сега нямам никакви оплаквания).. и така докато не ми подрани на една почивка и нямах нищо при мен, видях че няма да умра тия два дни и от тогава до сега не пия никакви лекарства вече 5 години, освен през бременноста дето ме тъпчеха с витамините...

А за косопада вие съвсем ме наплашихте с тия изследвания, не съм се изследвала, но съм бременна и видях някъде че трябвало да се изследва нещо и да е под 2.4 при бременност иначе можело да е проблем. В понеделник имам час при генеколкожката и ще я питам (ако успея да го обясня на немски Joy ). Косопада си продължава, все още незнам какво да взема, искам да е близко до натурално без много химия, понеже видях че на някои маски и добавки пише да не се ползват при бременност.
Та ако може да кажете вие какво сте ползвали през бременност?   bouquet

# 109
Момичета!!!!!!!
Някой в началото на темата  беше писал, че косопада може да се дължи на проблеми със жлезата и вие хукнахте да си правите изследвания и да се паникьосвате. Стига глупости! Организмът е уникална машина и ако има проблем той винаги алармира, но не само с косопад. Косопадът, колкото и да не ни се иска, е естествен процес. Та те и животните си сменят козината.
Навремето, когато бях бременна и идея си нямах 2.4 много ли е или малко /дори не знаех какво е изобщо/. Прекарвах си времето спокойна и безгрижна и се наслаждавах на всеки миг от него. Слава Богу, родих две здрави и прекрасни момчета.
И понеже стана въпрос за силата на мисълта, ще цитирам Наполеон Хил.
"Най-разпространената слабост на всички човешки същества е навикът да оставят мисълта си отворена за негативното влияние на други хора"

# 110
  • София
Интересното при мен е че преди и по време даже и месеци след бремвнността и аз не знаех нищо за жлезата, хормоните. Не се притеснявах от настинки,косопад, слънце,  повръщане и т.н.
Но това,се промени когато малкия,направи една годинка и половина, и боледуваше. Толкова четох в нета за болести хапчета.  Всяка седмица си слагах нова и пи страшна диагниза. Изследвах хормони,сърце, глава/невролог/ дотолкова се бях зомбирала. Това е един от най-големитв минуси /за мен/ на майчинството.
Периода в който си затворен /зама есвн/ в който си пълен хипохондрик
. След което намираш работа, хора,  нещо което ти взима вниманието от болестите и лека по лека, нещата влизат в коловоза.
Преди заради косопад,никога нямаше да се сетя да преглеждам жлеза и хормони. Но сега толкова дълбоко страха от болести е залегнал в сърцето и главата,че ще сметна за нормално това.
Преди си казвах -ще мине.,кво толкова едни сополи.
Поне при мен е така. И гледам да си налагам психически спокойствие.
Но пък винаги съм ЗА за различни медицински прегледи.

# 111
Всички сме имали такива периоди. Аз преди години си бях поставила диагноза рак на дебелото черво и не отивах на лекар от страх, че ще се потвърди. Когато най-после се реших, се оказа леко раздразнено поради лакомията ми да ям домати в огромни количества. Не казвам, че няма нужда от лекари и прегледи. Напротив, по-добре е да слушаме тях, отколкото това, кой какво е прочел в интернет. Просто не си втълпявайте нищо предварително.
Ох, май доста излязохме от темата.

# 112
  • София
Хаха да , всъщност вече не е за косопада Simple Smile)

# 113
Днес бях на ендокринолог. Видя ми изследванията, прегледа ме и на ехограф и каза, че всичко е нормално. Малко по-високия ТСХ е проблем ако съм бременна или планирам бременност. Беше категоричен че косопада не е от ЩЖ. Препоръча да отида на дерматолог. Малко по-спокойна съм, поне имам само 1 проблем а не 2  Peace

# 114
Днес бях на ендокринолог. Видя ми изследванията, прегледа ме и на ехограф и каза, че всичко е нормално. Малко по-високия ТСХ е проблем ако съм бременна или планирам бременност. Беше категоричен че косопада не е от ЩЖ. Препоръча да отида на дерматолог. Малко по-спокойна съм, поне имам само 1 проблем а не 2  Peace
Браво! много се радвам за теб.  Сега ще видиш, че когато се успокоиш и косопадът ще отшуми.

# 115
  • на острова на мечтите
Аз не съм бременна,опазил ме Бог на тия години Wink, но пък гледам да не се тъпча с хапчета, или поне да са много билкови. То там май не се знае,ама поне се надявам Peace Та напоследък пия редовно хапчета от бирена мая и ям редовно бразилски орех. Никне ми малак косичка Party А и на мъжо, който яде само бразилски орех, му се покрива плешивинката на темето с един такъв смешен мъх. Сега, не знам дали е подходящ бр.орех за бременни Naughty Thinking

# 116
  • София / Перник
Здравейте момичета   bouquet

И аз дълги години се поря с косопад - зимата нямам проблем, но лятото - имам. Миналото лято правих изследване на всички хормони - бяха в норма, но косопад си имаше. Дойде зимата и всичко спря. Тази година от март насам пия все някакви витамини за коса и положението не е толкова страшно, но пак пада. Първо направих един курс с Анакапс на Дюкре, после съвсем случайно ми попаднаха витамините за коса на Апивита (гръцка фирма), първо си ги купих от София, изпих една опаковка, почти нищо не се промени. Втората опаковка взех от Гърция (бяхме на почивка там) след 5-6 хапчета косата видимо изглежда по-добре  Shocked Върху косопада може би леко да е повлиял, но съвсем леко, не мога да преценя, но се замислих възможно ли е тук да се прдават продукти с по-ниско качество отколкото навън? И с кремове на различни марки взети от чужбина и Бг съм установявала разика, сега и с витамините...може и да си внушавам, но разлика определо има.
И още нещо по темата - на мен много нови растежи ми се появиха от Maxi Hair. Пих ги преди 2 год. сега растежите са около 10-15см Simple Smile
Успех на всички !  bouquet

# 117
Момичета възможно ли е косопада да е причинен от липса на витамин Д? Аз от октомври м.г работя в мол и съм по 8-9ч на лампи, не виждам никаква дневна светлина. Косопада ми е от март.
Не знам вече какво да правя, ужасно депресирана съм от всичко това  Sad

# 118
  • в 1001-та нощ
Напълно е възможно, може да се изследва, а и да се пие  Peace

Аз зимата пия  Peace

# 119
Напълно е възможно, може да се изследва, а и да се пие  Peace

Аз зимата пия  Peace

Алена, знаеш ли колко струва изследването и във всяка лаборатория ли се прави? Може ли да ми препоръчаш марка витамин Д?

Общи условия

Активация на акаунт