Косопад - 8 тема

• 173 038
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Моите изследвания са готови. Отидох в друга лаборатория, която е по-точна ( поне такова е общото мнение):

фт3 - 4,16  ( реф.ст. - 3,1-6,8)
ТСХ - 2,44  ( 0,27 - 4,2)
фт4 - 12,5  (12 - 22)
МАТ < 5  ( до 34)
ТАТ - 10,08 ( до 115)

Така като гледам фт4 ми е на долната граница, ТСХ ми е почти като в предишната лаборатория (една идея по-ниско) определено отивам към хипофункция. ТАТ и МАТ добре ли са, тези стойности нищо не ми говорят?
Явно косопада се дължи на щитовидната, макар и все още да съм в референтни стойности, не са добри   Sad Днес цял ден го мисля ... В събота съм на друг ендокринолог.

Някой да знае друго лечение освен с хормони? Храни, билки, компреси? Сигурно дрънкам големи глупости, но за пръв път се сблъсквам с това и не знам какво да очаквам и какво да правя....

# 91
  • в 1001-та нощ
~Bell~ , аз съм ползвала и по време на двете бременности и докато кърмих  Peace

# 92
  • гр. София
y_em, според мен всичко ти е наред - не се впрягай! На доста хора /да не кажа повечето/ ТСХ е 2 и над 2 и нямат хипофункция. Аз също съм с над 2, но не се притеснявам. Според мен спорадичния ми косопад не е от това. На ендокринолог не съм ходила обаче. Това е лично мнение.  Peace

# 93
  • София
Моите изследвания са готови. Отидох в друга лаборатория, която е по-точна ( поне такова е общото мнение):

фт4 - 12,5  (12 - 22)
МАТ < 5  ( до 34)
ТАТ - 10,08 ( до 115)

Така като гледам фт4 ми е на долната граница, ТСХ ми е почти като в предишната лаборатория (една идея по-ниско) определено отивам към хипофункция. ТАТ и МАТ добре ли са, тези стойности нищо не ми говорят?
Явно косопада се дължи на щитовидната, макар и все още да съм в референтни стойности, не са добри   Sad Днес цял ден го мисля ... В събота съм на друг ендокринолог.

Някой да знае друго лечение освен с хормони? Храни, билки, компреси? Сигурно дрънкам големи глупости, но за пръв път се сблъсквам с това и не знам какво да очаквам и какво да правя....
Намали стреса, виж дали не е ген, но ако са в норма, не се притеснявай
Според мен всичко е ок... щом са в норма.
Лятото жлезата винаги работи НЕ перфектно.
За мен си ок, повече почивка,приятни занимания,по малко цигари алкохол.

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 01:17 от grgrigorova

# 94
  • София
Защо не отидеш при дерматолог, може да,е нещо по скалпа. Може и годините да си казват думата
 От март, има ли нещо оттогава което да те е притеснило или стресира. Сменила ли си навиците???
И колко парички ти излязоха тези хормони? 

# 95

фт4 - 12,5  (12 - 22)
МАТ < 5  ( до 34)
ТАТ - 10,08 ( до 115)

Изследванията са ти добре, това разбира се не значи, че жлезата ти е здрава. Моите изследвания бяха супер но пак съм с тиреоидит на хашимото. Косопадът не ти е обаче не е от жлезата, питала съм доктори, те казаха че стойностите на изследванията трябва да са ти много завишени при косопад. Казвам ти го от личен опит. Миналата година точно заради косопад си направих изследвания само Мат ми беше завишено леко, но доктора категорично каза, че не е от жлезата.

# 96
  • София
И само да питам . Има.ли значение в кой ден от цикъла се прави изследване на хормони. Преди или след?

# 97

Меичка, какви оплаквания имаш? Косопад? Други?
Ако съдя по тази статия, честно казано си намирам и още няколко симптома, но пък си противоречат един на друг  newsm78
Както и да е -- имам навика да се филмирам в Интернет, затова спирам Peace Записах си час в Токуда, но ще си почакам до август, защото много доктори са в отпуска и са натоварени.

# 98
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам така, но виждам колко разтревожени дами има тук. Аз моят път към косопада и след него съм го описала в темата "Тривитаминол" и няма да го повтарям. Искам само да ви успокоя.
Не си преписвайте всички симптоми на всички болести, за които четете. Не превръщайте косопада в идея-фикс, защото попадате в омагьосан кръг - все повече и повече продукти и препарати и все повече падаща коса. Аз лично считам, че е добре маските да се правят през седмица. Така ще дадете възможност на косата си да се "нахрани" без да "преяде" и задължително да се редуват различни маски в зависимост от нуждите на косата. Но каквото и да правите, най-важно е да се успокоите и да имате търпение.
Желая ви успех! Всичко ще е наред.

# 99
оф какво се притеснявате от стойност 2 на ТСХ не мога да разбера Shocked аз като съм с 18 трябва да умирам ли? не виждате ли, диапазона е до 5??

# 100
  • Бургас

фт4 - 12,5  (12 - 22)
МАТ < 5  ( до 34)
ТАТ - 10,08 ( до 115)

Явно косопада се дължи на щитовидната, макар и все още да съм в референтни стойности, не са добри  

Аз съм с подобни стойности целогодишно почти. С прием на 25 Еутирокс  през лятото и 37,5 през зимата поддържам ТСХ около 2,50-3,80. ФТ4 почти винаги е между 12 и 15, т.е. по-скоро в долната граница.
Категорично косопадът ми не се дължи на това.
Зимата нямах никакъв, ама никакъв косопад. Имах дълга до кръста, къдрава коса, дори и след баня не падаха повече от 3-4 косъма, буквално. Сега, от около месец е ад, имам чувството, че 1/2 от косата ми изпада, добре че е къдрава и не личи чак толкова. Но съм убедена, че това, което ми се случва няма общо с щитовидната жлеза и хормоните, свързани с нея. Ходих и на ехограф, както всяка година, дори изменения по жлезата нямам. А ТСХ 2,44 ако не целиш забременяване е една чудесна стойност. Ти дори нямаш завишени антитела.
Търси другаде причините, според мен  Peace

# 101
Благодаря ви за отговорите  Hug

Може ли да ви попитам, Mон...., Classie и тези които пиете л-тироксин или еутирокс - отразява ли се на черния дроб, натоварва ли го? Правили ли сте си скоро изследвания на асат и алат? Знам че въпроса не е за темата, но единствената активна тема е за оперирана щитовидна жлеза и там като разбраха за моят никакъв проблем, направо ме скастриха и не искам да пиша и да питам.

Grgrigorova не съм сменяла навиците, водя един здравословен начин на живот, само където не спортувам, защото нямам време. Едва ли е от скалпа проблема, нямам никакъв пърхут, не ме сърби, космите падат с корена. Хормоните ми излязоха 58лв, направиха ми 10% отстъпка, предполагам в повечето лаборатории правят отстъпка за пълно изследване. Направих ги на 2 ден след приключване на МЦ, не знам дали има някакво значение.

Еlissa.s, може ли да ми пишеш на лични за тривитаминола, как ти се отрази, защото утре ще го купувам и ще го пробвам за пръв път. Или ми прати линк от темата за да прочета, благодаря!

# 102
Е сега ще се изложа много, защото не знам как да пратя линк.  Embarassed Темата е на 2 страница при активните теми. "Тривитаминол" Ако не успееш да я откриеш ще пиша на лични.

# 103
y_em, успя ли да откриеш темата? Аз междувременно се върнах назад и изчетох всичките ти постове. Защо реши, че имаш проблеми с жлезата? Стойностите ти са си супер /не съм лекар/. Но повярвай на лекарите, които са ти казали, че няма нищо притеснително. Колкото повече четеш, толкова повече се паникьосваш/личен опит/. Не приемай за сериозни твърдения като"чувала съм, че 2 е много; чела съм, че 2 е малко." Разбира се ти най-добре си знаеш, но моля те, в никакъв случай не започвай да пиеш лекарства без да ти ги е изписал лекар. Спри да се притесняваш и спри да броиш падналите косми. И недей да слагаш на косата си много и различни неща наведнъж. Моят опит показа, че когато се използва само един продукт резултатът е по-добър. И един въпрос: усещаш ли осезаема промяна в обема и плътността на косата си или се стресираш само от количеството паднала коса?

# 104
Намерих темата  newsm10

Има голяма промяна в обема и плътността на косата, сякаш вече е наполовина ( въпреки, че по груби сметки съм загубила не повече от 1/4-1/5). Скалпа все още не прозира, дано не се стигне дотам. Доста хора ми казвате че няма връзка със щитовидната, може и така да е. В събота съм на ендокринолог, ще пиша след консултацията.

Общи условия

Активация на акаунт