Косопад - 8 тема

• 173 033
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
След като се започне прием на добавки, витамини и употребата на специални шампоани против косопад, кога да се очаква някакъв резултат, след колко време евентуално? Моето ТСХ е по високо от преди 6 месеца: 2.135, а беше 1.5-7(но беше в друга лаболатория). Сега си чакам ТАТ и МАТ изследванията.

# 76
След като се започне прием на добавки, витамини и употребата на специални шампоани против косопад, кога да се очаква някакъв резултат, след колко време евентуално? Моето ТСХ е по високо от преди 6 месеца: 2.135, а беше 1.5-7(но беше в друга лаболатория). Сега си чакам ТАТ и МАТ изследванията.

Имаш ли някакво диагностицирано заболяване на щитовидната? Моето ТСХ е още по-високо - 2,46 и ми казаха, че нищо ми няма, но не и вярвам на тази лекарка, която ми го каза. Утре ще ходя да правя допълнителни изследвания.

# 77
 Shocked Ох, съвсем се шашнах. Моето последно беше 2.75, не ми казаха нищо, освен да го премеря пак, ако планирам бременност. Толкова лош ли е този резултат?  newsm78
Тогава ми мериха и FT4 (10.1) и Anti-TPO (MAT) - 0.47. Уж всичко в норма...
*Тъкмо тези дни исках да пусна нови изследвания, но личната не ми даде направление.

# 78
Shocked Ох, съвсем се шашнах. Моето последно беше 2.75, не ми казаха нищо, освен да го премеря пак, ако планирам бременност. Толкова лош ли е този резултат?  newsm78
Тогава ми мериха и FT4 (10.1) и Anti-TPO (MAT) - 0.47. Уж всичко в норма...
*Тъкмо тези дни исках да пусна нови изследвания, но личната не ми даде направление.

Меичка, какви оплаквания имаш? Косопад? Други?

# 79
Излезнаха ми и ТАТ и МАТ и са в норма, ТСХ-2.135 както писах. Не съм коментирала резултата с лекари но до 2.5 пише че са уж в норма (макар че референтните стойности са в още по големи диапазони), ако се планира бременност е желателно да са под 2, това съм чела.
Нямам засега диагностицирано заболяване на щитовидната, но имам оплаквания като сърцебиене и висок пулс а също и неспокоен сън. А отскоро и косопада. Та пак да питам тези които имат опит, така да се каже, след добавки и спец. третиране с шампоан за косопад, колко време трябва да мине за да се усети някакъв резултат? Аз съм си взела биотин, шампоан и таблетки на Фито, омега 3-6-8, зелена енергия но за 1 седмица и малко не виждам никакъв ефект...

# 80
  • София
Алена, освен Т3 и Т4, какви антитела се изследват?

Аз вече дотолкова изтрещях, че почнах да броя колко косми ми падат от главата:
1-ви ден ( след измиване) - до 60-70
2-ри ден - 90-100
3-ти ден - над 100,  отказвам се да ги броя, за да не се депресирам още повече и си мия косата отново. Отделно при миене ми падат неизвестно колко  Cry  ooooh!
Ползваш ли нещо против косопад?? Така като си ги написала по брой,звучи гадничко: (
Да не е заради времето?

# 81
  • София
А боядивате ли се и колко често, ако сте в период на косопад? Не мога да намеря много мнения.
За себе си съм забелязала, че като се боядисвам падането спира. Дълги години се боядисвам, за момента не се бях боядисвала месеци и се.появи косопад. Боядисвам се с най обикновенна боя с амоняк.
Което изобщо не е препоръка,против косопад

# 82
Моят косопад пък се увеличава по време на цикъл. След като ми свърши намалява Sad

# 83
  • София

2-ри ден - 90-100
3-ти ден - над 100,  отказвам се да ги броя, за да не се депресирам още повече и си мия косата отново. Отделно при миене ми падат неизвестно колко  Cry  ooooh!

Не си само ти, и аз започнах да ги броя  Mr. Green на мен най-много ми падат, когато си сложа маска за коса и след това разресвам, или пък при маслени маски... Имай предвид, че и през деня падат доста косми, не само при разресване ....

# 84

2-ри ден - 90-100
Ползваш ли нещо против косопад?? Така като си ги написала по брой,звучи гадничко: (
Да не е заради времето?

От 5 месеца съм така, от март започна, едва ли е от времето. Мия се от около месец с Phytolium, преди това с Приорин. Пих герикапс, бирена мая пия от няколко месеца. Обливам си косата с корени от коприва. Правих си 2-3 пъти маска с рициново масло, кисело мляко и още не си спомням какво. От маските се отказах, пада ми двойно повече коса при измиване, около 2 шепи. Дадоха ми да пробвам 2 ампули на Виши против косопад ( от мъжките, които са по-силни). От втората ампула ми паднаха около 80-100 косъма при самото втриване и се отказах и от тях. Вече не знам какво да пробвам, мисля да взема Низорал, нищо че нямам пърхут и проблем със скалпа. Но ако проблема ми е в щитовидната май и Низорал няма да помогне.

Сутринта си пуснах всички изследвания за жлезата, сега чакам резултати  ooooh!

# 85
  • Живее на Луната
Алена, според теб безопасно ли е да ползвам ампули против косопад по време на бременност? Например Напура, Лореал или някакви други. Извинявам се, може и да е коментирано, но не съм чела много назад. Напоследък забелязвам че косопада се е засилил и искам да взема мерки докато още имам коса.  Laughing

# 86
  • София

2-ри ден - 90-100
Да не е заради времето?

От 5 месеца съм така, от март започна, едва ли е от времето. Мия се от около месец с Phytolium, преди това с Приорин. Пих герикапс, бирена мая пия от няколко месеца. Обливам си косата с корени от коприва. Правих си 2-3 пъти маска с рициново масло, кисело мляко и още не си спомням какво. От маските се отказах, пада ми двойно повече коса при измиване, около 2 шепи. Дадоха ми да пробвам 2 ампули на Виши против косопад ( от мъжките, които са по-силни). От втората ампула ми паднаха около 80-100 косъма при самото втриване и се отказах и от тях. Вече не знам какво да пробвам, мисля да взема Низорал, нищо че нямам пърхут и проблем със скалпа. Но ако проблема ми е в щитовидната май и Низорал няма да помогне.

Пиши после да кажеш за жлезата. вземи си нещо и бъди постоянна, може би няма да стане първият път нито 5-я. Постоянство знам ли? 

# 87
  • варна

Някой пробвал ли е този шампоан? Прави ли това, което обещава?
Четох коментари в Амазон, малко са противоречиви Sad
Аз го ползвам шампоана,както и цялата серия с ампули и спрей,но не виждам някаква разлика от преди.Може би съвсем малко ми намаля косопада,но може да се дължи и на това,че вече 7-8 есеца се боря с него и пия и добавки на Допел херц и Аквамин.

# 88
  • варна

2-ри ден - 90-100
Да не е заради времето?

Низорала не е против косопад и косата ще ти стане като слама още при първото ползване Naughty

# 89
  • на острова на мечтите
О, нова тема! Аз отдавна не съм писала, а и не съм чела, та сега наваксах.
При мен има застой и расте малко нова косичка. Но мисля, че стресът доста намаля. Аз си го намалих, то няма кой друг да я свърши вместо мен.
И аз мисля, че да се мие косата всеки ден не е много полезно. Аз правя нещп подобно, когато сме на море и трябва да я изплакна после от солта. Но това продължава само около седмица. И изплаквам само с вода. Смятам, че шампоаните не са много полезни,макар че така сме им свикнали,
че едва ли можем да ги извадим от употреба.

Общи условия

Активация на акаунт