Косопад - 8 тема

• 173 022
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Аз да си кажа, че дори и да са ми добре изследванията/в норма/ косопада си е ежедневие, така че съм се примирила, пия си витамините, правя си разни маски с масла, пръскам локално с хининова вода и себорала/от който съм много доволна откъм нови растежи/ и си свиркам!
п.с. с понижена функция съм/тироксин 50мг/

# 61
Сега се връщам от ендокринолог. TSH - 2,46 ( реф. стойности 0.27-4.2). Тука ли бях чела че резултат над 2 не е добър  ooooh!
Поисках ехография, оказа се, че се заплаща отделно, кихнах 35лв за 5мин преглед - каза че всичко е идеално.

Да правя ли хормони, как мислите? Това TSH не ми харесва. Преди година и половина си правих в друга лаборатория и там беше 1,68, но не си спомням реф, стойности ( може да са по-ниски от тези) и по телефона отказаха да ми дадат информация. Клиниката мисля че беше Екзакта в Плевен.

# 62
И аз да кажа здравейте в темата...От няколко седмици имам ужасен косопад, и след раждане съм имала за някакъв период по силен, а и по принцип ми пада доста коса, но сега е нещо в пъти повече. Усеща се на пиапне на главата вече и по опашката, аз я нося почти винаги вързана. Утре мисля да си пусна няколко хормона на своя глава. Преди имах висок пролактин, но това беше доста отдавна. Преди 6 месеца си изследвах щитовидната , уж всичко беше ок. Ходих и на хомеопат и сега чакам уж, но няма никаква промяна. Мия се с шампоан на Фито, купила съм си витамните на фито също. Зелена енергия и днес си взех омега 3-6-9. След колко време при вас има някакъв резултат? Искам да се боядисам, че имам доста бяла коса, но не смея. Как би се отразила боята, ако имаш силен косопад, а къната? Ужасно депресиращо е.. стискам палци на всички да минава по-бързо и да е нещо временно...

# 63
  • София
Момичета, относно хормона Tsh,  в момента съм малко зле финансово, личната лекарка няма направления, ще бъде /за момента / достатъчно да изследвам него и една пълна кръвна?  Освен косопад ми излиза и страшно акне /пъпки/ ,за които ще посетя кожния диспансер в борово.
Всъщност Tsh показва каккво, и кой е от всички хормони на жшезата е най наложителен по принцип
Месри

# 64
Най-наложително е да се изследва на първо място ТСХ, и ако има някакви отклонения трябва да се пуснат и останалите. Той показва дали има хипер- или хипофункция на жлезата  Peace

# 65
  • София

Някой пробвал ли е този шампоан? Прави ли това, което обещава?

# 66
  • София
Сега се връщам от ендокринолог. TSH - 2,46 ( реф. стойности 0.27-4.2). Тука ли бях чела че резултат над 2 не е добър  ooooh!
Поисках ехография, оказа се, че се заплаща отделно, кихнах 35лв за 5мин преглед - каза че всичко е идеално.

Да правя ли хормони, как мислите? Това TSH не ми харесва. Преди година и половина си правих в друга лаборатория и там беше 1,68, но не си спомням реф, стойности ( може да са по-ниски от тези) и по телефона отказаха да ми дадат информация. Клиниката мисля че беше Екзакта в Плевен.

Да не те подведа, но аз съм останала с впечатление, че ТСХ е добре да е под 2 в случай на бременност, защото тогава се покачва или при планиране на такава. Високите нива крият рискове от преждевременно раждане и други проблеми. Извън тези случай, след като е в референтните стойности би трябвало да е нормално. newsm78

# 67
  • в 1001-та нощ
y_em, отиди на място,където ще ти обърнат внимание. Въпреки, че горната граница е над 4, стойности над 2 или 2,5 не помня вече се водят латентен хипотиреоидизъм ...

Най-добре хубав преглед, всички хормони и антитела  Peace

Хубаво е всички изследвания във времето да се правят на едно място, за да има съпоставимост  Peace

grgrigorova, по-скоро изследвайте андрогените - ако има такъв пакет или поне свободен тестостерон  Peace

# 68
Алена, освен Т3 и Т4, какви антитела се изследват?

Аз вече дотолкова изтрещях, че почнах да броя колко косми ми падат от главата:
1-ви ден ( след измиване) - до 60-70
2-ри ден - 90-100
3-ти ден - над 100,  отказвам се да ги броя, за да не се депресирам още повече и си мия косата отново. Отделно при миене ми падат неизвестно колко  Cry  ooooh!

# 69

Някой пробвал ли е този шампоан? Прави ли това, което обещава?
Четох коментари в Амазон, малко са противоречиви Sad

# 70
  • София
Най-наложително е да се изследва на първо място ТСХ, и ако има някакви отклонения трябва да се пуснат и останалите. Той показва дали има хипер- или хипофункция на жлезата  Peace
Благодаря за инфото

# 71
  • София
y_em, отиди на място,където ще ти обърнат внимание. Въпреки, че горната граница е над 4, стойности над 2 или 2,5 не помня вече се водят латентен хипотиреоидизъм ...

Най-добре хубав преглед, всички хормони и антитела  Peace

Хубаво е всички изследвания във времето да се правят на едно място, за да има съпоставимост  Peace

grgrigorova, по-скоро изследвайте андрогените - ако има такъв пакет или поне свободен тестостерон  Peace
Ще направя и това, като имам парички
Благодаря

# 72
А боядивате ли се и колко често, ако сте в период на косопад? Не мога да намеря много мнения.

# 73
аз да, с безамонячна боя, веднъж месечно, пада коса повече от самото нанасяне на боята имам чувството, но аз и не се впечатлявам много вече  Laughing

# 74
  • в 1001-та нощ
y_em, антителата са ТАТ и МАТ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт