Косопад - 8 тема

• 173 007
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Записвам се и аз.
Имам страшно дълга и гъста коса.
Но от няколко седмици пада много. Сега си слагам лосиона на икаров, пия пчелно млечице, пръскам стимуланти, но продължава да опада.
Тазо или другата седмица си взимам тривитаминол. И направление за детматолог.
Дано не е нещо сериозно.

# 46
  • у нас
И аз тук. Преди 4 м ми поставиха диагноза пролактином и хипотиреоидизъм /стрес/, започнах терапия с достинекс /има описан страничен ефект косопад/ и от 1 м забелязвам косопад. Хората около мен забелязват промяна в косата ми Cry Взех на Дюкре, по препоръка на дерматолог -Анафаза, Хроностим и утре ще купувам и Анакапс. Моля за мнение горе-долу кога да очаквам резултати от към спиране на опадването? За новата коса изобщо не питам....Благодаря на споделилите Hug

# 47
И аз се включвам в темата. От няколко дни имам силен косопад придружен с пърхут, който предполагам е следствие от протеиновата ми диета и няколко боядисвания на косата в рамките на една седмица. Третирам се с кокосово масло като го втривам и правя масаж на скалпа - действа антибактериално. Купих си кофеинов шампоан и правя обливки с корени от коприва - това ми помогна най-много последния път, когато имах такъв проблем. Пия и комбинираони витамини. Надявам се да овладея положението с тези мерки.

# 48
  • в 1001-та нощ
И аз тук. Преди 4 м ми поставиха диагноза пролактином и хипотиреоидизъм /стрес/, започнах терапия с достинекс /има описан страничен ефект косопад/ и от 1 м забелязвам косопад. Хората около мен забелязват промяна в косата ми Cry Взех на Дюкре, по препоръка на дерматолог -Анафаза, Хроностим и утре ще купувам и Анакапс. Моля за мнение горе-долу кога да очаквам резултати от към спиране на опадването? За новата коса изобщо не питам....Благодаря на споделилите Hug

Ако лекарството е причина за косопада, едва ли ще спре, докато го пиеш  Peace Дано е от среса, който си преживяла  Peace

# 49
  • у нас
именно Hug за това искам някой, който е правил програма с Дюкре д а каже кога е намалял косопада- ако при мен не спре - Достинекса е  Confused и  какво ще правя тогава....

# 50
  • в 1001-та нощ
Много хора са ползвали Дюкре, и аз също, но при реактивен косопад е важно провокацията да затихне. Затова - ако лекарството е причина, не вярвам с Дюкре да има голям успех ... Иначе до 2-3 месеца ще има ефект  Peace Индивидуално е колко бързо ще стане  Peace

# 51
Записвам се и аз.
Но от няколко седмици пада много. Сега си слагам лосиона на икаров, пия пчелно млечице, пръскам стимуланти, но продължава да опада.
Дано не е нещо сериозно.

И аз се чудех дали да взема тривитаминол, но във форумите някои казват че са получили косопад от него и сега съм в голяма чуденка какво да правя....

Да питам нещо - тези от вас, които са си изследвали щитовидната. Изследване само на TSH достатъчно ли е за да се определи дали имаш проблем със жлезата? Ходих на ендокринолог и ме претупаха, дадоха ми направление само за TSH, въпреки че поисках и за Т3 и Т4. Каза ми че нямала направления и ако TSH даде отклонение тогава щяла да ми пусне и за хормоните. Някъде бях чела, че може TSH да е в норма, а хормоните не.

# 52
  • София
Записвам се и аз.
Дано не е нещо сериозно.

И аз се чудех дали да взема тривитаминол, но във форумите някои казват че са получили косопад от него и сега съм в голяма чуденка какво да правя....

Да питам нещо - тези от вас, които са си изследвали щитовидната. Изследване само на TSH достатъчно ли е за да се определи дали имаш проблем със жлезата? Ходих на ендокринолог и ме претупаха, дадоха ми направление само за TSH, въпреки че поисках и за Т3 и Т4. Каза ми че нямала направления и ако TSH даде отклонение тогава щяла да ми пусне и за хормоните. Някъде бях чела, че може TSH да е в норма, а хормоните не.

Хм, мисля че за да се разбере дали имаш проблем с щитовидната жлеза се прави на всичко, както Tat,  или нещо подобно. В повечето лаборатории има пакет :всички хормони и пълна кръвна: 60-70лв.
Аз преди 1и 6м си правих на хормони жлеза, всички хормони и антитела и пкк. За щастие тогава всичко беше в норма..но сега, дали?
Всъщност аз преди ползвах тривитаминол. За няма и месец тогава след брутално обезцветяване от черна руса, ми окапа косата. Не знам дали ми помогна, но поспря, въпреки че тогава си се късаше и падаше.
Някои приятелки,след раждането със страхотен косопад са доволни и от ампулите на лореал, други от тривитаминол.

# 53
  • в 1001-та нощ
y_em, практиката е да се пусне TSH (хормон), а ако има отклонение - тогава и другите хормони и антителата - ТАТ и МАТ  Peace

Разбира се, като даваш кръв - можеш да си доплатиш и за тях  Peace

# 54
y_em, практиката е да се пусне TSH (хормон), а ако има отклонение - тогава и другите хормони и антителата - ТАТ и МАТ  Peace

Разбира се, като даваш кръв - можеш да си доплатиш и за тях  Peace

Ох, аз я видях практиката, но във форума за щитовидна казват че може да си с нормално TSH, а хормоните да са извън норма. И аз паникьосана заради косопада ще се видя принудена да дам 30лв за допълнително изследване. Само дето вече дадох кръв за TSH, сега трябва отново да ме бодат, а вените и на двете ми ръце почват да калцират от постоянно взимане на кръв за нещо  #2gunfire

# 55
  • София
Аз съм с Хашимото и ми го диагностицираха след като при ехография ендокринологът видя изменения в структурата на жлезата. Затова ми назначи TAT, MAT и TSH. Едните ми антитела бяха завишени, но хормонът TSH и тогава и в следващите години не е излизал от норма. Така че са комплексни нещата...

# 56
Аз съм с Хашимото и ми го диагностицираха след като при ехография ендокринологът видя изменения в структурата на жлезата. Затова ми назначи TAT, MAT и TSH. Едните ми антитела бяха завишени, но хормонът TSH и тогава и в следващите години не е излизал от норма. Така че са комплексни нещата...

Днес ще ходя пак и ще настоявам да ми направи ехография, ако е нормална може би няма да правя за хормони, защото нямам никакви други симптоми освен проклетия косопад.

# 57
  • в 1001-та нощ
Аз съм учудена, че е имало преглед без ехограф  Rolling Eyes Но не съм ходила на перглед по каса и нямам идея как протича, може би ехография се прави  с друго направление, каквото липсва  Stop Stop

Изчакай да излезе резултата, не бързай с второ бодене, може да се наложи и други изследвания да пускаш  Peace Ако само косопадът е причина да имаш съмнения - вероятно няма проблем с жлезата  Peace

# 58
Аз съм учудена, че е имало преглед без ехограф  Rolling Eyes Но не съм ходила на перглед по каса и нямам идея как протича, може би ехография се прави  с друго направление, каквото липсва  Stop Stop

Изчакай да излезе резултата, не бързай с второ бодене, може да се наложи и други изследвания да пускаш  Peace Ако само косопадът е причина да имаш съмнения - вероятно няма проблем с жлезата  Peace

И на мен така ми се струва, благодаря   bouquet

# 59
  • София
Пиши ни после, какво е станало с кръвните изследвания и дали всичко е ОК

Общи условия

Активация на акаунт