Косопад - 8 тема

• 173 005
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Здравей те, можете ли да ми препоръчате някакъв лосион за стимулиране растежа на косата, до сега съм използвала на Napure и ми допада, но искам да го сменя. Благодаря!!!!!!!

# 31
  • София
Не, нито нови растежи, нито сгъстяване. Предполагам, че за някои фоликули съм закъсняла  Sad
Като ми го изписа дерматоложката каза, че колкото по-навреме се започне лечение на андрогенние косопад, толкова е по-успешно. А аз изпих сума хапчета и мина време докато се насоча към него...

# 32
  • гр. София
Не, нито нови растежи, нито сгъстяване. Предполагам, че за някои фоликули съм закъсняла  Sad
Като ми го изписа дерматоложката каза, че колкото по-навреме се започне лечение на андрогенние косопад, толкова е по-успешно. А аз изпих сума хапчета и мина време докато се насоча към него...

А в какво точно се изразява андрогенния косопад?  Thinking Тъй като при мен от 2-3 години ту спира, ту започва пак косопада, ту е по-лек, ту се засилва......В момента е спрял...... И аз пих най-различни неща, мазах се....В началото мислех, че е нещо инцидентно, после реших че може да е сезонен, сега си мисля пък да не е от годините.  newsm78 С ЩЗ засега нямам проблеми. 

# 33
  • в 1001-та нощ
Това е характерния за мъжете косопад, който води до оплешивяване - необратимо  Peace

Свободният тестостеронът се превръща в дехидротестостерон под въздействието на ензима 5 алфа редуктаза и фоликулите биват атакувани  Peace

Можеш да изследваш нивата на свободен тестостерон, ако мислиш, че е такъв  Peace

# 34
  • гр. София
Това е характерния за мъжете косопад, който води до оплешивяване - необратимо  Peace

Свободният тестостеронът се превръща в дехидротестостерон под въздействието на ензима 5 алфа редуктаза и фоликулите биват атакувани  Peace

Можеш да изследваш нивата на свободен тестостерон, ако мислиш, че е такъв  Peace

Благодаря, Алена.   bouquet
Не е такъв явно /всъщност се надявам/. Чак до оплешивяване на места не съм стигала засега и се надявам да не стигам.  Peace Въпреки че определено ми пада повече отгоре, по темето, където е по-дълга, отколкото отзад.  Thinking
Тестостерон също съм изследвала, в граници е, но свободен тестостерон - не съм. Предполагам е  различен.

# 35
  • в 1001-та нощ
Косопадът най-често засяга темето, но това не го прави андрогенен  Peace

# 36
Здравейте и от мен   bouquet
Прочетох цялата тема, за сега все още не съм прочела старите, но имам бебче което не ми оставя време за компютъра  Peace

Та да споделя и аз, преди 3 години ми хрумна ужасната идея да се направя руса (винаги съм мечтаела за русо  Mr. Green ) преди това се бях боядисвала няколко пъти, но преди русото имаше около година да ми падне боята. 1 блундор не стигна и ползвах и 2ри а след това и боя защото на места стана направо бяла на места си стоеше кестенява... И тогава се появи малко косопад, но в рамките на 5-6 косъма на сресване. Въобще не му обърнах внимание. След около 3-4мес. реших да не си съсипвам косата с това русо, защотото е трудно за поддръжка и се боядисах черна. След около година (след русото) имах бал и исках перфекна прическа- фризиора ми я направи и каза че на кичурите скоро ще им падне цвета но други проблеми няма да има. Бях черна на сини кичури...
Тогава почна едно падане на косата, а преди 1 година родих и от тогава е направо ужас... След всяко къпане ваната се запушва.
Не съм ходила все още на дерматолог, понеже живея в чужбина и още езика не ми е много силен  Embarassed но пък моя позната ми даде хининова вода и каза че на нея и помагала- при мен няма ефект, ползвах цялата серия за косопад на Лореал- и това не помогна.
Сега съм се насочила към нещо по качествено, но още не съм решила какво точно.

А да добавя, наскоро си купих шампоан за подхранване на изтощена коса на Шаума (много ми хареса от тестера, които ми дадоха) и на 2рото измиване косата ми пламна от пърхут. Спрях го и взех Хед&Шоудърс- пърхута много намаля, но все още го има...
Мия си косата през ден, казаха ми че коса не се мие всеки ден. Сешуар много рядко ползвам, най вече защото малката спи докато се къпя, а и аз бързам да си легна и не ми се занимава. За изправяне да не говорим, трябва да има някакъв повод иначе единственото което правя е сутрин да я среша и вържа на висока опашка и това е.. Постригах се за последно преди 6 месеца, в момента немога понеже съм бременна в 4ти м.
Мисля че е това.... Извинявам се за дългия пост   bouquet благодаря за хубавата тема!

# 37
  • гр. София
Бременността не е повод за неподстригване  Peace
Но подстригването само по себе си няма как да спре косопада - просто ще ти падат по-къси косми.

# 38
Бременността не е повод за неподстригване  Peace
Но подстригването само по себе си няма как да спре косопада - просто ще ти падат по-къси косми.

Аз съм суеверна, казват че докато си бременна не е хубаво да се постригваш. Но този път съм взела решението да се пострижа много много късо. Предполагам че ще се възтанови

# 39
  • гр. София
Оооо, подстригвай си се спокойно, това са глупости. Аз се подстригвах (знаех, че ще имам момче и не, нищо не му бях "отрязала" с подстригването си, както се твърди, че става  Laughing), много пък се и боядисват. Не позволявай на суеверието да ти пречи да се погрижиш за себе си, когато имаш проблем  Peace
Едно отрязване на косата не носи абсолютно никаква вреда.

# 40
Аз знам че така режеш от пътя на детето си, нищо няма да ми стане още 5 месеца да потърпя и после да я отрежа цялата. И това е ако нищо не ми помогне

# 41
Ох, Момичета, кажете хубав шампоан против пърхот, че от всичките шампоани за косопад ми излезе пърхот.

# 42
# 43

Благодаря!!!!!

# 44
  • в 1001-та нощ
Ох, Момичета, кажете хубав шампоан против пърхот, че от всичките шампоани за косопад ми излезе пърхот.

Не е лошо да се види дали няма гъбички  Peace

Общи условия

Активация на акаунт