Косопад - 8 тема

• 171 255
  • 757
  •   2
Отговори
# 285
Поразрових се в интернет, че ми стана интересно за морската сол, но не намерих нищо свързано с нея и косопада. Nelss, ще се радвам да разкажеш повече за това. Hug
Намерих информация за обикновена сол и още неща може да е полезна за това ще я постна.

"При косопад се правят солени маски. Върху добре измита глава се нанася по линиите на кичурите обикновена сол, главата се завива с найлон и така се стои петнадесет минути. След това се измива.

Тази процедура се прави всеки път, след като измиете косата си и след десетина повтаряния косопадът спира.  

Срещу косопад помага и отвара от коприва. Две супени лъжици коприва се заливат с една чаша вряла вода и се оставят за петнадесет минути в съд, покрит с кърпа. Прецежда се и се втрива в кожата на главата и се изплаква с него косата.

Отварата от липа също действа добре срещу косопад. За целта осем супени лъжици липов цвят се заливат с половин литър вода и се оставят да врят двадесет минути. С тази отвара се полива цялата коса, а в кожата на главата се втрива с енергични движения.

За укрепване на косата се използва и чесън. Фитонцидите, които се съдържат в него, убиват бактериите, а етеричните масла усилват притока на кръв към мастните жлези и помагат за изчезването на пърхота и косопада."

Чела съм доста за резултати за отварата от коприва. Една съфорумка даже мисля, че многократно споменаваше, че си е правила и има ефект. Ама от толкова много маски, масла, ампули, хапчета, шампоани, лосиони знае ли човек кое най-напред да пробва  ooooh!

# 286
И аз така реагирах като ми го казаха.Ама последното ,което си бях взела бяха витамини за 40 лева и вече ми беше дошло до гуша,а работех в офис и по земята познайте само моята коса.Та пробвах го,купих си един пакет морска сол.И преди къпане втривам в корените с масажни движения 6-7 минути и се измивам.Та за 3-4 седмици и косопада спря.А забравих правих го само веднъж в седмицата.При мен имаше невероятен ефект.

# 287
Боже, това дори не мирише  Party

Дали може да навреди, ако не помогне  newsm78

# 288
  • гр. София
Вероятно аз съм била съфорумката, която е споменавала за копривата. Да, наистина има ефект. Само че отварата се прави не от листата, а от корените на копривата.  Simple Smile
Сварявах си малко количество, миех си косата и след последното плакнене с вода се заливах с отварата на слаба струйка от чашката, като през това време леко масажирах скалпа. После изстисквах косата и си увивах хавлия.

# 289
......Ама последното ,което си бях взела бяха витамини за 40 лева и вече ми беше дошло до гуша,/../по земята познайте само моята коса.Та пробвах го,купих си един пакет морска сол. /...../ Та за 3-4 седмици и косопада спря. /.../ При мен имаше невероятен ефект.

Признавам, че нищо не знам за ефекта на солта с/у косопада, нооо дали точно в твоя случай спирането му не е било в резултат на витамините от 40лв, които си пила преди това?
Обикновено добавките се пият поне месец (да се понатрупат) преди да се види резултат от тях. Т. е. да си започнала солта, по времето по което резултатът от витамините всъщност се е появил. Thinking А и някои косопади спират от самосебеси за месец-два  Confused

Не оспорвам нищо, просто споделям какво ми направи впечатление в хронологията. Просто последователността във времето не винаги означава, че м/у събитията има каузална връзка.

Edit: * raja_nicol ако някой открие гарантирано 100% ефикасен лек с/у косопад от всякакво естество, 99,98% от жените бихме се намазали с него независимо колко противно би миришел той   Crazy  Flutter

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 15:06 от Figs

# 290
  • София
Имаше писано в темата преди време за морската сол и косопада. Спомням си, че съм чела нещо подобно. Аз лично намерих информация за измиване с обикновена сол от един сайт за алтернативна медицина, но мисля, че не бих го пробвала върху моята глава  Simple Smile

Срещу косопад може да се приложи и следната проста процедура, взета от руската народна медицина: един път седмично главата се измива с топла вода и се търка с готварска сол в течение на 15 мин. След това главата се изплаква със същата топла вода. Шест измивания и натривания със сол са напълно достатъчни, за да може косопадът да бъде спрян. Почти не е имало случай този курс на лечение да е трябвало да бъде повтарян. Разбира се, няма да навреди, ако след време пациентът повтори това лечение.

и още:
Почитателките на натуралните средства ще оценят соления пилинг за кожата на главата. Не е трудно да се приготви. Вземете сол, най-добре морска. Ще са ви необходими средно около 2-5 супени лъжици сол (зависи от дължината на косата). Сипете солта в неголям съд и я залейте със същия обем топла вода. Нанесете получената солена кашица на главата си и внимателно втривайте в кожата с масажни движения. Правете пилинга 10 минути. След масажирането почакайте още 10 мин., след което изплакнете солта и измийте главата с шампоан. Правете процедурата един път седмично в рамките на 1-2 месеца. След това спрете за няколко месеца, за да не пресушите кожата на главата. После може да повторите курса.
Морската сол оказва и благоприятен ефект върху косата – тя става копринена, блестяща и гладка. Появява се усещане за лекота и свежест.
Помнете, че свсеки пилинг, в това число и този, е противопоказен, ако имате ранички по кожата, драскотини или тя е чувствителна и суха.

# 291
Вероятно аз съм била съфорумката, която е споменавала за копривата. Да, наистина има ефект. Само че отварата се прави не от листата, а от корените на копривата.  Simple Smile
Сварявах си малко количество, миех си косата и след последното плакнене с вода се заливах с отварата на слаба струйка от чашката, като през това време леко масажирах скалпа. После изстисквах косата и си увивах хавлия.
Как беше с резултата и съчетаваше ли го и с други неща (маски,ампули,витамини,шампоани и тн.) ?

# 292
  • гр. София
Съчетавах го с ампули и таблетки.
Резултатът беше изненадващ, наистина не очаквах, че ще е такъв. Като спрях с ампулите продължих с корените от коприва. Много съм доволна. А косопадът ми беше много сериозен, все още не ми се е възстановила напълно опадалата тогава коса.
След около седмица-две се забеляза ефектът от копривата при мен.

# 293
Казаха ми да се мия с бебешки шампоан и след това да впръсквам вода с оцет без да отмивам. Чували ли сте за това и дали ще има ефект от оцета?

# 294
Зимна роза, дано не съм нахална може ли да споделиш и какви ампули и таблетки си взимала?    bouquet

# 295
  • гр. София
Как ще си нахална, нали затова сме тук - за да си помагаме Simple Smile

Ползвах ампулите на Рене Фюртере, от които съм много доволна, заедно с таблетки на същата марка.
Пила съм и таблетки на Фито и Ревалид.

# 296
При мен отварата от корени на коприва не даде никакъв резултат преди време. След къпане си обливах скалпа в продължение на няколко седмици, но без резултат. Не искам да разочаровам никой, явно ефекта е индивидуален и трябва да се пробва  Peace

# 297
^ както с всяко друго нещо  Peace

proletno cvete, благодаря ти за отговорите.

За тези, които са пили Ревалид може ли да споменат имало ли е някакви странични ефекти? Бях чела за увеличаване на апетита?

# 298
  • Щастлива мама на 3 слънца
Има аз треперя . Урината мирише неприятно. Извинявам се ....ама нали питаш.
Вие ми се свят и треперя
Сега намали дозата и съм по на себе си

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 22:28 от *АДРЕНАЛИНКА*

# 299
  • гр. София
При мен Ревалид не даде никакви странични ефекти. Абсолютно никакви.

y_em, ти освен копривата нещо друго прави ли по същото време успоредно с нея? Ампули, таблетки?

Общи условия

Активация на акаунт