Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 219
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
first_lady и моят болничен е за 69 дни и мисля, че месец за месец. Няма как да ни оставят без пари за повече от 2 месеца

Абе и аз така мисля,ама знам ли ги... Laughing

# 121
Месец за месец изплащат болничния.На мен вчера ми преведоха юнската част.

# 122
здравейте ,и аз имах болни4ен от ли4ната и ми е изплатена юлската част ,но въпроса ми е ...след като свършат тия болнични ...взима ли се нов или автоматично ще ми превеждат майчинството без да подавам никакви документи...извинявам се за тъпия може би въпрос ,но не са ми ясни тия неща Simple Smile

# 123
С третия болничен би трябвало да си подала и заявление за майчинство за първата година

# 124
Да попълних Simple Smile явно това е за продължаване след болни4ните ..благодаря ти за отговора  Hug Wink

# 125
Попълва се молба за отпуск и една декларация.Аз днес ще ходя да ги нося.На мен ми казаха да ги дам малко преди да изтече третия болничен.

# 126
Това с молбата за отпуск не е здължително.

# 127
  • София
Да ви питам вашите бебчета в каква поза спят? Понеже уж по гръб било най-добре, но моята мома това изобщо не го признава и от известно време почти само настрани обърната спи, а от два дена е започнала и сама да се обръща по корем, първия път направо ме стъписа - сложила съм я по гръб в леглото и отивам само за минутка да й изхвърля памперса и да си измия ръцете и като се върнах тя се врътнала по корем, подпряла се с ръце и навирила главичка с един любопитен поглед. А нощем дори и повита с пелена успява да се обърне по корем, как го прави нямам идея, но снощи два пъти ставах да я обръщам пак по гръб.

# 128
Шепичка, къде ходихте на Витоша? С количка ли?

Да, с количка.
 Мислех да хванем, една пътека, но се притесних за количката, за това че сигурно пътеката, е около 2 часа, и накрая хоп директно с колата на поляната -  така, че доста мързелива разходка, но като за първи път, докато се окопитим  добре беше.

За болничните и аз съм в същия потрес, кога и какво се иска да се носи.  В ЛС нищо конкретно не ми казват. Бях чела в интернет че с третия болничен от ЛЛ на детето се подава и декларация - Приложение 1.Занесох такова.

Питам пак Лсъстав, после за майчинството какви документи трябват, ей не мога да измъкна инфо. Пак от интернет - пише - Молба,копие от акт за раждане, и Друго Приложение 2. newsm78

# 129
  • София
На мен всичко необходимо ще ми бъде приготвено от ЧР, вдругиден само отивам да попълня. Но и аз знам за декларация и молба за отпуск. Доколкото ми е известно декларацията после се носи в НОИ и може да бъде проверен статуса й на обработка на сайта им с ПИК, така както се проверяват болничните.

# 130
first_lady и моят болничен е за 69 дни и мисля, че месец за месец. Няма как да ни оставят без пари за повече от 2 месеца

Абе и аз така мисля,ама знам ли ги... Laughing
Например на съпруга ми още не са му превели 15те дни бащинство а минаха вече два месеца.

# 131
Болничните се превеждат след като от фирмата внесат осигуровките за съответния месец.

# 132
Моя последния болничен е до 20 Aвгуст,зaедно с него счетоводителкaтa нa фирмaтa е подaлa и някaквa деклaрaция,но и aз се чудя кaкво се подaвa още ??? Дaли aко се звънне в НОИ ще обяснят?

# 133
Да се запиша Wink все не остава време!
Тео е вече 5100кг и 58 см. Вчера ни сложиха ваксина за пръв път - биха шествалентната и синфлорикса заедно. Според мен мина тежко. Не се хранеше добре. Много плака снощи, дадох панадол, но цяла нощ бе неспокоен. Сутринта имаше 38 градуса темп. и пак дадох панадол. Сега спи, дано като минат 24 часа да му олекне.  Cry
Иначе за спането, той спи по гръб, в началото го слагах настрани и подпирах, но постепенно той все се местеше по гръб. Така му е най-удобно явно Peace

# 134
Мами, вашите бебоци будят ли се нощем за ядене? Моята госпожица от три нощи вече спи без да се буди, на мен чак ми е странно, защото аз се събуждам в часа, в който тя преди искаше да яде. Та ми стана интересно при вас как са нещата с нощното хранене   chef

Общи условия

Активация на акаунт