Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 189
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
аз от 15.авг. трябва да съм в майчинство, но последно пари получих на 02. авг. , мислех тази или другата седмица да звъня до счетоводството да питам има ли проблем, защото не съм си взела кода за НОИ и не мога да проверя там. Иначе майчинските с месец назад ни се изплащат?

# 586
  • София
Аз съм в майчинство от 2 август. Пари получих миналата седмица за август, документите ми бяха внесени на 3.09 в НОИ. Иначе с месец назад знам, че се дават.

# 587
  • в ябълковата градина
И аз съм от 02.08 в майчинство, пари за август нямам.

# 588
На мен пък парите за август ми ги преведоха на 26 август newsm78,сега чакам за септември.В майчинство съм от 07 август.Казаха ми че вече майчинството се превежда на една и съща дата,не знам дали е така,но по тази логика на 26 септември трябва да имам превод.

# 589
  • Варна
Можете ли да ми препоръчате бебефон? Спя в една и съща стая с бебето, но се надявам с времето това да се промени и ми се ще да се ориентирам с продуктите, които се предлагат.
Цената не е определяща, важно ми е да може да се разчита на него, защото нашата спалня е над детската и ще качвам/слизам стълби в полусънно състояние Grinning
Другият вариант е тотално да променяме стаите и да разместваме къщата от - до, също стои като опция, но не ми е особено на сърце за момента.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 00:29 от Тайга

# 590
Тайга, направо ти се чудя как обмисляш отделяне на бебето, особено на различен етаж.
Аз не мога, по никакъв начин.  Mr. Green
С най-добри чувства, не го разбирай като критика... Аз просто съм в тотално другата крайност в това отношение.

# 591
  • Варна
Честно казано, подозирам, че ще си остана на вълна обмисляне, а дори и да го реализирам, ще е евентуално след първият му рожден ден. Това не ми пречи да си проучвам бебефоните Simple Smile

# 592
  • Пловдив
Баткото го отделих в отделна стая на 7-месечна възраст, мисля и с малкия да процедирам по сходен начин. Бебефона ни е купуван преди 6 години от mytoys.de. Каквото и да вземеш, имай впредвид, че между етажите има доста арматура на плочата и може да заглушава сигнала.

# 593
  • В градината...
И нашата детска е на долния етаж, не ми се мисли направо  Tired
като ремонтирахме къщата и определяхме стаите, нямаше начин спалнята и детската да са на един етаж, а пък ние да се местим долу не става, горната баня е много по-голямата.
Но някой ден преместването трябва да стане, не го виждам живота без интимности  ooooh!

# 594
Нашия бебефон е с камера и с много силен сигнал.Излзам чак пред къщатата,а бебо е в стая,която гледа към задния двор.Чува се най малкия шум.Не ми харесва само това,че камерата е винаги в контакта,а не е на батерий.

# 595
Нашият е на бертони, но не ти го препоръчвам. А що се отнася до мъника мен ми се искаше да го отделим сега, но няма как свекърва ми се настани в детската и скоро няма намерение да си тръгне... Колкото са по малки, по-добре! Имаме познати синът им е на 7г. И още спи между тях...

# 596
Мислете за отделяне на време.. Каката ми е на 5 спи между нас и я е страх да си легне сама... Няма оправия. А детската е залепена за спалнята ни.

# 597
Здравейте   bouquet

Моят  син геройски понесе пътуването си до морето и обратно, и вече е истински морски вълк  Laughing

Това с количката и разнасянето на ръце, няма оправия. Да минат още два месеца и да си сяда човека да си гледа спокоен, че иначе разходките са доста шумни. Много е смешно, като излезем, и той мрънчи в количката, поносимо. Но упорито, не се отказва. Най накрая или аз или ММ го взимаме и настава едно щастие, то са усмивки, едно такова любовно-радостно пищене, оглеждане. И в момента на поставяне в количката се чува едно - гъррррррррррррр и изреваване  Joy Joy Joy

За бебефоните - нашият ни го даде ена приятелка, на Филипс е. Доволна съм, реагира на бебешките шумове предимно. Странно,ако аз говоря не ми засича гласа, но бебе само за измрънка иии надава сигнал. Няма пращене, доста е чувствителен. Не реагира бебе като мърда и рита, а като се обади. И аз си мисля скоро да се връщам към спалнята, но само отлагам.

Мами, да ви попита как решихте да давате денто кинд? Педиатъра ли го изписва, и какви са признаците.
И моя сладкиш, не и вади ръцете от устата, и мрънчи доста, ама поносимо. Иска много да си играем, да стой по корем - тогава е спокоен. като видя че се изнервя, го приспивам -  с количката.
На ден да спи по 3 пъти по 30- 40 мин. Направила съм му режим - ядене, после шезлонг - там не се свива много, иначе от свиването на крачетата връща храна (30 мин. играе, после мрънка). После 15 мин. играем -  държа го по корем, закачам го, подхвърлям го. Като му писне, го приспивам.

За захранването, ще питам педиатъра, дали сега на 4 мес. и половина, или след 5.„„

Превод от Нои за майчинството от август, имах в началото на септември.

bouquet

# 598
Не се гласи много да стои в количката седнало бебето. Моята кака не стоя изобщо в количка, нито в легналия кош, нито в седналия. До две години я носих по разходките, първо с конгуру, после със слинг. Дори купихме втора количка и в нея не стоеше...

# 599
Не се гласи много да стои в количката седнало бебето. Моята кака не стоя изобщо в количка, нито в легналия кош, нито в седналия. До две години я носих по разходките, първо с конгуру, после със слинг. Дори купихме втора количка и в нея не стоеше...

Офффф  ooooh! а, така се надявах  Joy
А какъв слинг? Имам един като шал, много тънък, но така и не успях да го ползвам.
А кнегурото не ми е удобно, ММ го носи само.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 12:36 от Шепичка звезден прах

Общи условия

Активация на акаунт