Борба за равенство между половете

• 15 018
  • 461
  •   2
Отговори
# 30
Не, един мъж може да говори лаконично, да се облича семпло и пак да го уважават. Ако една жена го прави, има много строги санкции. Другите жени няма да я приемат.

# 31
според мен големия бунт, най-вече от мъжете, идва от факта, че не могат да разберат с каква цел се създава организацията, трябва наистина да има сериозни основания защо жената се чувства дискриминирана и всички да го разберат. Не обвинявам в никакъв случай женския пол, очевидно има за какво да се създава такова нещо, но трябва да се изяснят фактите.

Изяснявам ти фактите - не мисля, че когато аз и един мъж заемаме една и съща позиция и вършим едно и също той трябва да получава повече от мен. Не мисля, че когато се отвори по-горна позиция и двамата с мъжа, който например има по-малко опит или образование от мен, се кандидатираме за нея, той трябва да бъде предпочетен, защото е мъж, а аз жена. Не мисля, че е редно 2015 година още да се гледа с лошо око на мъже, които излязат в майчинство вместо жената (както все повече мъже в чужбина правят) и цялото майчинство да се гледа като задължение само и единствено на жената. Не мисля също, че жена на 30, която например е омъжена, но няма деца, трябва да бъде дискриминирана и да не бъде назначена на работа, защото виждаш ли след 1-2 години щяла да иска деца и да прецака фирмата едва ли не като забременее. Всичко факти от реалния ми живот, или преживяни лично или от близки приятели/колеги.

Нито говорим да имам повече от мъжете, нито говоря за вдигане на кашони.

Цитат на: Anna-Bell
Жените имат абслютно равни възможности с мъжете. Абсолютно. Никаква дискриминация няма….
Липсата на жени на най - високи ръководни постове не е поради дискриминация, а защото просто отсъства желание у повечето от тях. Все още е по - лесно да се ожениш за богат и влиятелен мъж, отколкото ти самата да станеш такава.

Моля те, говори за себе си. Липсвало желание на жените и било по-лесно да се оженят за богат мъж… Докато има такива жени като теб ще има и дискриминация.

# 32
Всъщност вече споменах, че мъжките "глупости" от рода на завоевания, войни и всякакви видове експерименти в крайна сметка са доста продуктивни. Ако едни мъже кажат- айде днеска да пробваме дали може да утрепем мамут и вземат за майтап, че успеят, цялото племе ще яде. Ако жените кажат...хайде днеска да си сплетем косите, всички ще са с плитки. Което е много полезно, нали...

Незнам, за мамут, ама знам, че в днешно време ако някой мъж реши да си поиграе на "атомна война" ни мамути, ни плитки ще останат.

# 33
според мен големия бунт, най-вече от мъжете, идва от факта, че не могат да разберат с каква цел се създава организацията, трябва наистина да има сериозни основания защо жената се чувства дискриминирана и всички да го разберат. Не обвинявам в никакъв случай женския пол, очевидно има за какво да се създава такова нещо, но трябва да се изяснят фактите.

Изяснявам ти фактите - не мисля, че когато аз и един мъж заемаме една и съща позиция и вършим едно и също той трябва да получава повече от мен. Не мисля, че когато се отвори по-горна позиция и двамата с мъжа, който например има по-малко опит или образование от мен, се кандидатираме за нея, той трябва да бъде предпочетен, защото е мъж, а аз жена. Не мисля, че е редно 2015 година още да се гледа с лошо око на мъже, които излязат в майчинство вместо жената (както все повече мъже в чужбина правят) и цялото майчинство да се гледа като задължение само и единствено на жената. Не мисля също, че жена на 30, която например е омъжена, но няма деца, трябва да бъде дискриминирана и да не бъде назначена на работа, защото виждаш ли след 1-2 години щяла да иска деца и да прецака фирмата едва ли не като забременее. Всичко факти от реалния ми живот, или преживяни лично или от близки приятели/колеги.

Жените имат абслютно равни възможности с мъжете. Абсолютно. Никаква дискриминация няма….
Липсата на жени на най - високи ръководни постове не е поради дискриминация, а защото просто отсъства желание у повечето от тях. Все още е по - лесно да се ожениш за богат и влиятелен мъж, отколкото ти самата да станеш такава.

Моля те, говори за себе си. Липсвало желание на жените и било по-лесно да се оженят за богат мъж… Докато има такива жени като теб ще има и дискриминация.

Трябваше такъв отговор да дадеш по-рано, както казах направих темата, за да сподели всеки какво мисли, а не да се ядем...

# 34
Добре де, ама вас кой ви кара да правите нещо, което не искате? Просто тези жени искат да са като вас - да могат да живеят по начина, който им харесва. Какво лошо има? Дори да приемем, че жените не са креативни, ако една на милион е, защо да няма право да приложи идеята си?
Аз режисьор няма да ставам, нито кранистка, но пък на която й е интересно смятам, че трябва да има право.

Не, един мъж може да говори лаконично, да се облича семпло и пак да го уважават. Ако една жена го прави, има много строги санкции. Другите жени няма да я приемат.

Само ако са с предразсъдъци.
А с хора с предразсъдъци човек няма особена полза да контактуват, така че все тая.

Бях попаднала в един форум с такава тема, трябва да го потърся беше отдавна, една беше писала как можела без мъж, не й бил необходим, защото току виж разместила мебели, монтирала не знам си какво и други подобни. Затова споменах кашоните като пример, според мен големия бунт, най-вече от мъжете, идва от факта, че не могат да разберат с каква цел се създава организацията, трябва наистина да има сериозни основания защо жената се чувства дискриминирана и всички да го разберат. Не обвинявам в никакъв случай женския пол, очевидно има за какво да се създава такова нещо, но трябва да се изяснят фактите.

За мен това са думи на наранен човек, който иска да покаже, че е силен. Всеки има нужда от партньор и то далеч не заради някакви задачи.
Скрит текст:
За ремонти, ако се наложи винаги можеш да викнеш дори и приятел/ка, за да прихване, помогне нещо, даже не е задължително да е мъж, ако не е нещо кой знае колко тежко. В случай, че хората, живеещи там имат желание да го направят сами, иначе за тези неща си има майстор.
Аз също ремонтирам, хоби ми е. И се радвам, че живея във време, в което мога да си го практикувам. Явно обаче още има дискриминация и по този въпрос понякога.
При положение, че жените масово тренират във фитнеса с пудовки 10 кила, а децата ни в началното училище влачат раници по 7-8 е малко смешно да претендираме, че плъзгането на мечето по стената или пробиването на една дупка е тееежка работа Simple Smile

# 35

Моля те, говори за себе си. Липсвало желаниена жените и било по-лесно да се оженят за богат мъж… Докато има такива жени като теб ще има и дискриминация.

ООО, ама моля ти се, аз се ожених за бедняк.
И каква е тогава причината 95% от предприемачите да са мъже? Пак ли дискриминация? Би ли дала женски вариант на Бил Гейтс, примерно. Според теб тогава са по - тъпият пол, така ли. Какво ще кажеш за жените в науката, тогава? Колко жени учени има, особено в точните науки? И там ли има дискриминация? А? Защото причината да няма почти никакви жени в точните науки е всичко друго, но не дискриминация. Разбира се, че липсва желание и мотивация. Не си ли чувала, че най - хубавото за една жена било да бъде булка? А майка? А да внасяла домашен уют, да готвела и т.н. не си ли чула? А чула ли си израза от жена"искам мъжът ми да е над мен, искам да носи повече пари, искам да се грижи за мен"? Не ми казвай, че не си го чувала това. И после питата , ама защо нямало жени, еми няма жени, защото самите жени искат да ги няма, затова.

# 36

Защо да говоря за себе си? Дискриминация няма. Има само такива, които се оправдават с нея. Нали трябва глобално да говорим за жените, а не всеки от нас да си мери според неговата малка камбанариика. Не знам аз като чуя, някой все да се оплаква, как все някой му пречел заради пол, раса, етнос и т.н. започвам да си мисля, че проблема е в него самият. Да се чуди човек как са успели Ада Лъвлейс, Мария Кюри, Еми Ньотер, Лизе Майтнер, Мария Майер и др, и то във време, в което за жената е немислимо да бъде друго освен майка. А на  днешните жени всичко им пречи от рекламите за бира, до гадните работодатели, които и те пречат. На крива ракета и космоса и е крив.

# 37
Добре де, ама вас кой ви кара да правите нещо, което не искате? Просто тези жени искат да са като вас - да могат да живеят по начина, който им харесва. Какво лошо има? Дори да приемем, че жените не са креативни, ако една на милион е, защо да няма право да приложи идеята си?
Аз режисьор няма да ставам, нито кранистка, но пък на която й е интересно смятам, че трябва да има право.

Само ако са с предразсъдъци.
А с хора с предразсъдъци човек няма особена полза да контактуват, така че все тая.

Бях попаднала в един форум с такава тема, трябва да го потърся беше отдавна, една беше писала как можела без мъж, не й бил необходим, защото току виж разместила мебели, монтирала не знам си какво и други подобни. Затова споменах кашоните като пример, според мен големия бунт, най-вече от мъжете, идва от факта, че не могат да разберат с каква цел се създава организацията, трябва наистина да има сериозни основания защо жената се чувства дискриминирана и всички да го разберат. Не обвинявам в никакъв случай женския пол, очевидно има за какво да се създава такова нещо, но трябва да се изяснят фактите.

За мен това са думи на наранен човек, който иска да покаже, че е силен. Всеки има нужда от партньор и то далеч не заради някакви задачи.
Скрит текст:
За ремонти, ако се наложи винаги можеш да викнеш дори и приятел/ка, за да прихване, помогне нещо, даже не е задължително да е мъж, ако не е нещо кой знае колко тежко. В случай, че хората, живеещи там имат желание да го направят сами, иначе за тези неща си има майстор.
Аз също ремонтирам, хоби ми е. И се радвам, че живея във време, в което мога да си го практикувам. Явно обаче още има дискриминация и по този въпрос понякога.
При положение, че жените масово тренират във фитнеса с пудовки 10 кила, а децата ни в началното училище влачат раници по 7-8 е малко смешно да претендираме, че плъзгането на мечето по стената или пробиването на една дупка е тееежка работа Simple Smile

Не казвам, че жена не трябва да прави такова нещо, особено ако говорим за хоби, но при положение, че не й е хоби и  има мъж до себе си и да подскача, че тя може да се оправя сама, предполагам има и други грижи. Не ми е хрумвало, че може да е наранена, понеже го коментира в тема за равенство между половете, но разбрах какво имаш предвид Simple Smile

# 38
Ада е била и съпруга, и майка на три деца. Както и повечето успели жени. Само че по онова време бракът не е бил някакъв трофей, с който се доказваш и няма какво повече да правиш. Просто е бил нормално състояние.

Лъжа е, че чак в последно време жената е свободна. Винаги е имало начин да е свободна, особено сред по-богатите прослойки.

# 39
Трябваше такъв отговор да дадеш по-рано, както казах направих темата, за да сподели всеки какво мисли, а не да се ядем...

Я се върни на първия ми отговор - казвам същото с по-малко детайли, защото както казах не знаех, че има още хора, които не са чували за това и трябва да им го изяснявам толкова подробно. Както и те призовах ако искаш подробности да потърсиш малко в Интернет, можеш да намериш репрезентативни проучвания от реномирани места, а не да се осланяш на думите на разни форумни герои.

# 40
  • Canada - Montreal
Бракът е бил средство за оцеляване на жените.

# 41
Не казвам, че жена не трябва да прави такова нещо, особено ако говорим за хоби, но при положение, че не й е хоби и  има мъж до себе си и да подскача, че тя може да се оправя сама, предполагам има и други грижи...

Не е ясно, понякога човек пише едно, а се чете друго Peace

# 42
Разбира се, че липсва желание и мотивация. Не си ли чувала, че най - хубавото за една жена било да бъде булка? А майка? А да внасяла домашен уют, да готвела и т.н. не си ли чула? А чула ли си израза от жена"искам мъжът ми да е над мен, искам да носи повече пари, искам да се грижи за мен"? Не ми казвай, че не си го чувала това. И после питата , ама защо нямало жени, еми няма жени, защото самите жени искат да ги няма, затова.

Сравняваш несравними неща - чувало съм го, ето авторката на темата говори за "мъжка роля". Тук из форума може да се прочете често нещо такова. Също съм чувала, обаче, точно обратното, както и в обкръжението ми има жени, които имат собствен бизнес и изкарват доста повече от мъжете си, и не, не желаят мъжът им да се грижи за тях.

Това, че такива индивиди, каквито ти описваш има, не значи, че ги няма и другите. И точно там е проблемът - има ги, и за да постигнат нещо, трябва често да минат през много повече трудности от един мъж, който иска да постигне същото. И после като кажат - трудно е и бях дискриминирана по пътя си, изскача една като теб да им каже, че просто са искали принцеска сватба и да ги гледа мъжът им и затова не са успяли по-рано. И забележи - говорим и за УСПЕЛИ жени, които са се чувствали дискриминирани, а не за седяща вкъщи жена, на която всеки друг и е крив и виновен, освен самата тя.

Така че да поставиш всички жени под един знаменател е изключително тъпо, съжалявам!

# 43
Скоро попаднах на една кампания създадена от Ема Уотсън за борба за равенство между половете. Още не мога да повярвам, че се води такава борба, разбирам, че в някои страни жените нямат права, но се учудвам, че се разпространява още идеята по цял свят, какво мислите по въпроса, мислите ли, че трябва да съществува такова нещо?

Не личи да има разбиране, съдейки по учудването.  Simple Smile
Да, неравенства има, на някои места несъизмеримо по-големи, отколкото на други.
"Такова нещо" като осигуряване на видимост за тези проблеми, поставянето им за дискусия и търсене на решение трябва да има и това не е отговорност само на най-пряко засегнатите.

# 44
  • София
А сега пък е почнала една кампания за равенство на мъжете с известни личности.
Ти да видиш!
Ще намеря да ви я покажа.

За съжаление, все още на цели континенти жените са жестоко потискани.

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 16:10 от L'Agent

Общи условия

Активация на акаунт