Борба за равенство между половете

• 14 932
  • 461
  •   1
Отговори
# 165
  • Galaxy 13197853088
Е, сега вече имаме време и резултатите се виждат:

- моммичетата показват по-високи оценки в училище от момчетата
- повече успяват да продължат образованието си в университета
- няма професия, в която вече да няма жени, които да са еднакво квалифицирани и способни.

- жените избират да раждат по-късно, за да работят, а не защото са мързеливи и искат да клюкарят за ролки по-дълго
- жените успешни самотни родители са повече от мъжете, т.е. могат да съвместяват работа и гледане на дете без проблем

Спестяваш някои неща за продукта на новото поколение жени.

Раждат по-малко деца  от необходимото да  се възпроизведе съответното общество
та се налага 'внос' на човешки материал.Освен, че са по-малко,по-късното раждане
води и повече деца с увреждания.Въобще в дългосрочен план си е идеална среда за
проблеми за съответното общество.

# 166
"- жените избират да раждат по-късно, за да работят, а не защото са мързеливи и искат да клюкарят за ролки по-дълго"

Като гледам масовата жена с какви професии е заета, баш си е за кеф и клюкарене и от мързел, не че толкова ги избива на трудов ентусиазъм.

# 167
Само се вижте. В работен ден в 15 ч. куп жени спорят за това равни ли са с мъжете или не са... Отивайте да се борите за равенство, стига сте губили ценно време Simple Smile

# 168
П.С. Шарлот Бронте се омъжва на 30 - класика за стара мома по онова време. Не пише през омъжения си период, умира при раждане. Може би още една причина жените да не са били толкова активни социално. Санд е по-известна с любовниците си, отколкото със съпруга си, даже трябваше да проверя кой е. Не е пример на съпруга, която си е гледала децата.

# 169
  • София
 Mr. Green
Ми работата я свърших сутринта, сега ме мързи да готвя, пък свободно време - бол и си цъкам тука, докато господинът бачка.

# 170
"- жените избират да раждат по-късно, за да работят, а не защото са мързеливи и искат да клюкарят за ролки по-дълго"

Като гледам масовата жена с какви професии е заета, баш си е за кеф и клюкарене и от мързел, не че толкова ги избива на трудов ентусиазъм.

Ами същите като масовия мъж. Ходя на фризьор при мъж, но пък преподавателката ми по френски е жена. Аз самата съм учител и преводач, майка ми е лекар. С какви ли професии се занимава стандартната жена?

# 171
Работила съм  и работя в мъжки колектив и моето мнение е, че мъжете са абсолютни клюкарки.  Simple Smile най-големите клюки все от колегата ги научавах.

# 172
Само се вижте. В работен ден в 15 ч. куп жени спорят за това равни ли са с мъжете или не са... Отивайте да се борите за равенство, стига сте губили ценно време Simple Smile

А, аз си се боря за равенство, пък освен това си гледам и детето, та така...

Зависи в кой град си, но в 21 век повечето жени в големите градове едва ли са тъкачки, цигарени работнички или гладачки, повечето модни мацки с отложено раждане са в хубавите офиси.

# 173
повечето модни мацки с отложено раждане са в хубавите офиси....
.... и се борят да достигнат мъжете, докато пълнят форума с философии в работно време Simple Smile

Сега разбирам къде съвременната жена вижда позитивите от смяната на тъкачния стан с компютъра - повече време за форума Simple Smile

# 174
Всички се свиха гузно да бачкат.  smile3529 и казаха не на форума hit

# 175
  • София
Амии. Пих кафе, подреждах дрехи, попълвах лексикон и написах, че искам да стана писател.

# 176
  • n/a
Форумът е светът на ССФ. Той не е животът навън.
Там не всичко се подчинява на средното. Творчест-
вото остава също извън него. А там мъжете са по-
добри. Имаше едно филмче, в което пускаха в ла-
биринт мъже и жени, ама мъжете с тестостерено-
потискаща терапия. Е, даваха резултат, сравним с
този на жените, за разлика от мъжете с нормално
количество тестостерон. Дали ще бродят из лаби-
ринти, джунгли, гори или из дебрите на непозна-
тото - едно и също е. Това, което е в тялото запе-
чатано, то е и в ума.
А в света на средното - жените живеят по-дълго,
вероятно и оцеляват в групи, а не като вълк-еди-
нак.
Със сигурност има изключения - и жени, които се
справят с откровено творчески (и абстрактни) зада-
чи на нивото на мъжете, и мъже, които могат да
загубят ориентация сред улици, по които са мина-
вали много пъти.
Което не изключва да има формално равенство меж-
ду тях, просто защото са човеци. А после, току-виж,
и неформално се получило да се доближат.

# 177
За някои неща равенство никога няма да има.  Sad
Пътувам днес в трамвай и си плувам в собствен сос. И се качва един мъж гол до кръста.
Естествено нямаше възмутителни реакции. Ама ако е жена ще има  ooooh!  Laughing

# 178
  • n/a
Зависи и от жената. Можеше и овации да обере  Laughing

# 179
А! Вътрешно доста хора са били възмутени!

Общи условия

Активация на акаунт