Борба за равенство между половете

• 14 900
  • 461
  •   2
Отговори
# 210
Защо работодателят е длъжен да търпи загуби, ако ти се разболееш или решиш да отидеш в отпуск? Също толкова глупав въпрос задаваш. Когато една жена забременее работодателят е длъжен да я защитава. Когато я уволнява преди реалното забременяване, обаче, никой не може да го съди. Това е дискриминация. Опитаха се да променят закона и се въведе защита на жени в "напреднала процедура", т.е. след пункция и реално оплождане, защото тази практика беше зачестила. Това за нормално ли го считаш?

В моя случай законът на въпросната държава нямаше да е в моя полза, за българското законодателство не съм се интересувала, нито съм ровила в причините тя да вярва, че делото не би било успешно. Но според статистиките над половината изнасилвания не стигат до полиция, защото са от познат. Прекрасна статистика е въобще, че това продължава да се случва, някак си поне според психолозите има доста връзка между това как мъжете възприемат жените и честотата на изнасилванията.  Wink Това трябва да се промени.

Ми да си търсят правата тогава. Дело срещу работодател почти винаги се печели, така че най - добре съд.

# 211
Ох, малко сложно е да се обясни, но в конкретния случай нямаше как да си потърси правата, защото той беше спазил закона, беше в "началаен стадий", а не в "напреднал стадий" на процедурата. Просто не му се занимаваше с бременни на човека, а беше разбрал, че тя има планове и не само, че има планове, но и че след някоя друга седмица може да му каже, че бременността е факт. Боже, ще ѝ пази мястото година или две. Той и той деца има и трябва да ги храни.  Laughing Беше въпрос на морал, който той очевидно е нямал, и се беше презастраховал срещу разправии.

# 212
  • Galaxy 13197853088
Като няма кой да ражда, няма да има и кой да работи. И жените също не сме благотворително дружесто Peace .
Политиката и в западните държави е насочен а към
внасянето на родители и деца от други места. Така,
че дали ще раждаш  или няма да раждаш никак не
ги касае кой знае колко.Само констатирам,не че ми
харесва.

# 213
Като няма кой да ражда, няма да има и кой да работи. И жените също не сме благотворително дружесто Peace .
Политиката и в западните държави е насочен а към
внасянето на родители и деца от други места. Така,
че дали ще раждаш  или няма да раждаш никак не
ги касае кой знае колко.Само констатирам,не че ми
харесва.

Ахам, съгласна, така е, а после идват андроидите. Това съвсем сериозно не е бъзик. Работят за пълната замяна на човека на трудовият пазар и не само.

# 214
Ох, малко сложно е да се обясни, но в конкретния случай нямаше как да си потърси правата, защото той беше спазил закона, беше в "началаен стадий", а не в "напреднал стадий" на процедурата. Просто не му се занимаваше с бременни на човека, а беше разбрал, че тя има планове и не само, че има планове, но и че след някоя друга седмица може да му каже, че бременността е факт. Боже, ще ѝ пази мястото година или две. Той и той деца има и трябва да ги храни.  Laughing Беше въпрос на морал, който той очевидно е нямал, и се беше презастраховал срещу разправии.

Да, опичат си работата. Ако бременната не донесе писмено уведомление до работодателя той може да я уволни дори и в напреднала бременност.  И изобщо аргументът ама не си ли личи че е бременна не минава в съда. Щом писмено не си уведомила, чао ако иска те маха. Това е жалката истина. Такъв е законът, аз затова като ми мина изпитателният срок, веднага предоставих такова нещо на моя работодател за да не ме съкрати. И после чао след шест месеца.

# 215
Ох, малко сложно е да се обясни, но в конкретния случай нямаше как да си потърси правата, защото той беше спазил закона, беше в "началаен стадий", а не в "напреднал стадий" на процедурата. Просто не му се занимаваше с бременни на човека, а беше разбрал, че тя има планове и не само, че има планове, но и че след някоя друга седмица може да му каже, че бременността е факт. Боже, ще ѝ пази мястото година или две. Той и той деца има и трябва да ги храни.  Laughing Беше въпрос на морал, който той очевидно е нямал, и се беше презастраховал срещу разправии.

Да, опичат си работата. Ако бременната не донесе писмено уведомление до работодателя той може да я уволни дори и в напреднала бременност.  И изобщо аргументът ама не си ли личи че е бременна не минава в съда. Щом писмено не си уведомила, чао ако иска те маха. Това е жалката истина. Такъв е законът, аз затова като ми мина изпитателният срок, веднага предоставих такова нещо на моя работодател за да не ме съкрати. И после чао след шест месеца.

Прекрасен пример за дискриминация!

# 216

Да, де ама не чух ни една жена в България да е скочила срещу това. Това означава, че подобна "дискриминация" устройва цялото общество. Щом всички си траят.

# 217
Ох, малко сложно е да се обясни, но в конкретния случай нямаше как да си потърси правата, защото той беше спазил закона, беше в "началаен стадий", а не в "напреднал стадий" на процедурата. Просто не му се занимаваше с бременни на човека, а беше разбрал, че тя има планове и не само, че има планове, но и че след някоя друга седмица може да му каже, че бременността е факт. Боже, ще ѝ пази мястото година или две. Той и той деца има и трябва да ги храни.  Laughing Беше въпрос на морал, който той очевидно е нямал, и се беше презастраховал срещу разправии.

Да, опичат си работата. Ако бременната не донесе писмено уведомление до работодателя той може да я уволни дори и в напреднала бременност.  И изобщо аргументът ама не си ли личи че е бременна не минава в съда. Щом писмено не си уведомила, чао ако иска те маха. Това е жалката истина. Такъв е законът, аз затова като ми мина изпитателният срок, веднага предоставих такова нещо на моя работодател за да не ме съкрати. И после чао след шест месеца.

Да, де ама не чух ни една жена в България да е скочила срещу това. Това означава, че подобна "дискриминация" устройва цялото общество. Щом всички си траят.

Едва ли. Просто, хората са обезверени. Освен това много хора имат да водят по-сериозни битки. Аз мисля, че точно оттук тръгна темата. От дребните наглед неща. Не зная дали погледна линка, който пуснах преди няколко страници (този път не е акордеонист Joy). Има много food for thought.

# 218
Че какво ѝ пречи на бременната да уведоми писмено, че е бременна?  newsm78

Аз за друго се чудя. Сестра ми като роди, ѝ се водеше майчинството като стаж. Значи като родиш един път, вече имаш 2 години стаж, и да не си работил никога. И ако родиш втори път, вече ще получаваш майчинство, различно от социалното, защото имаж трудов стаж от предното майчинство. А ако родиш 15-20 деца, може да ти стигне стажът и за пенсия. Или бъркам?

# 219
Още една жена(българка), изобретила нова технология:

http://www.blitz.bg/news/article/347090

Повечето изобретения от жени и известни в попрището си жени са от последния век. Дискриминацията в последния век е по-малка в сравнение с предишните векове. Какво съвпадение Mr. Green Mr. Green В тоя ред на мисли, до към 1920 г. в САЩ е било забранено на жените да работят. За да не се конкурират с мъжете. Каква прекрасна демокрация и липса на дискриминация Mr. Green Mr. Green

И аз да дам пример за дискриминация: на моят съпруг му беше предложена почти 2 пъти по-голяма заплата от на негова позната при еднакви позиции и еднакъв опит. Не защото той или тя са имали договорки. Това си беше първоначалното предложение. Тя обидено отказа и след чак още 1 година успя да намери работа със заплата на нивото, предложено на съпруга ми.

# 220
Още една жена(българка), изобретила нова технология:

http://www.blitz.bg/news/article/347090

Повечето изобретения от жени и известни в попрището си жени са от последния век. Дискриминацията в последния век е по-малка в сравнение с предишните векове. Какво съвпадение Mr. Green Mr. Green В тоя ред на мисли, до към 1920 г. в САЩ е било забранено на жените да работят. За да не се конкурират с мъжете. Каква прекрасна демокрация и липса на дискриминация :mrgreen: Mr. Green

И аз да дам пример за дискриминация: на моят съпруг му беше предложена почти 2 пъти по-голяма заплата от на негова позната при еднакви позиции и еднакъв опит. Не защото той или тя са имали договорки. Това си беше първоначалното предложение. Тя обидено отказа и след чак още 1 година успя да намери работа със заплата на нивото, предложено на съпруга ми.

Това го чувам за пръв път. Къде го пише? Не е ли имало учителки, лекарки? Какво са правили завършилите? Би ли посочила източник? Конкретно за "забранено"

# 221
Половете са равни априори и не са взаимно-заменяеми ,но хората не се държат като равни един с друг .
И тук това най-добре си личи в мъжките мнения и в някои от женските . Thinking

Титане , жена си , имаш дъщеря ..не мога да не отчета факта ,че се показваш като женомразка и по-голям шовинист и от някои мъже . Stop

# 222
Половете са равни априори и не са взаимно-заменяеми ,но хората не се държат като равни един с друг .
И тук това най-добре си личи в мъжките мнения и в някои от женските . Thinking

Титане , жена си , имаш дъщеря ..не мога да не отчета факта ,че се показваш като женомразка и по-голям шовинист и от някои мъже . Stop

Все пак е важно да уточним, че има понятие "биологичен пол" sex; и социално обусловен - gender

# 223

Да, опичат си работата. Ако бременната не донесе писмено уведомление до работодателя той може да я уволни дори и в напреднала бременност.  И изобщо аргументът ама не си ли личи че е бременна не минава в съда. Щом писмено не си уведомила, чао ако иска те маха. Това е жалката истина. Такъв е законът, аз затова като ми мина изпитателният срок, веднага предоставих такова нещо на моя работодател за да не ме съкрати. И после чао след шест месеца.

Едва ли. Просто, хората са обезверени. Освен това много хора имат да водят по-сериозни битки. Аз мисля, че точно оттук тръгна темата. От дребните наглед неща. Не зная дали погледна линка, който пуснах преди няколко страници (този път не е акордеонист Joy). Има много food for thought.

Е как какво? Трябва да е  запозната със закона, пък нали знаеш колко хора обичат да са що годе правно грамотни. По - лесно е да каже, че е дискриминирана, отколкото че не е запозната.

# 224
Че какво ѝ пречи на бременната да уведоми писмено, че е бременна?  newsm78

Аз за друго се чудя. Сестра ми като роди, ѝ се водеше майчинството като стаж. Значи като родиш един път, вече имаш 2 години стаж, и да не си работил никога. И ако родиш втори път, вече ще получаваш майчинство, различно от социалното, защото имаж трудов стаж от предното майчинство. А ако родиш 15-20 деца, може да ти стигне стажът и за пенсия. Или бъркам?

Не бъркаш, но само при условие, че си плаща осигуровките. И не само това има право на пълен отпуск от 20 работни дни на година, точно както работещите. Или казано накратко тя си е по майчинство, но си получава после и платеният отпускът, който не е ясно, защо изобщо трябва да го получи при положение, че не е работила за работодателя. Работодателят се вътри за нещо, което де факто не е изработено. Но това било честно, така казват поне, не било дискриминация.

Общи условия

Активация на акаунт