Какво си мислят жените докато раждат

• 9 726
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Преди 1вото раждане бях спала 2 часа. "Следи си контракциите"... стрелките на часовника на стената ми се размазваха по време на контракциите, а как ми се спеше....
При второто си мислех само "хубави" неща за мъж ми и му пращах подобаващи смс-и. Мислех си защо раждам толкова рано и се молех бебето да е живо и здраво.

# 31
И при двете раждания нямах търпение да видя фръцлЕтата.

Разликата е, че при първото раждане ме беше страх, въпреки (или заради) епидуралната, окситоцина и болничната обстановка.

При второто, протекло в родилен център, бях много по-спокойна. Условията създаваха усещане за уют и грижа. Нямах вливани обезболяващи, а родих във вода.

# 32
Направо си умирах и преносно и буквално. Само се молех бебето да е добре. За щастие макар и с малко проблеми се прибрахме живи и здрави. Не ме боля кой знае колко, но всичко беше много травмиращо

# 33
  • София
Аз имам много приятни спомени от раждането. Мислех си неща свързани с детето, по време на контракциите си броях наум, за да свършат по-бързо. Между контракциите на моменти заспивах, навън беше толкова слънчево и приятно.
При второто, протекло в родилен център, бях много по-спокойна. Условията създаваха усещане за уют и грижа. Нямах вливани обезболяващи, а родих във вода.
Къде роди във вода, понеже и аз твърдо съм решила така да раждам? В момента събирам препоръки за специалисти.

# 34
  • Sofia
Мислех за тези неща:
Че искам всичко да бъде окей с мен и с детето.
Че съм нетърпелива вече да видя и да прегърна бебето си.
Че ще стана майка и с това ще сбъдна най-голямата си мечта.
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 35
При първото раждане: Докато влизах в болницата, все се чудех дали контракциите ми няма да спрат и да трябва да се връщам вкъщи. После в родилното отделение се чудех защо тези жени толкова викат и ми пречат да се концентрирам, тогава толкова не ме болеше. Болеше ме вече при самото разкритие 9-10 см. А повреме на същинското раждане ми беше толкова интересно какво става с мен и нищо не ме болеше, че напълно се бях концентрирала и вживяла в напъните. След раждането се питах е това ли беше и си казах, че така мога да родя още 5 бебета. Явно не ме е боляло толкова. Раждала съм и двата пъти без епидурална. Нещо друго може би са ми дали.
При второто раждане вече знаех какво е (и двата пъти беше нормално) и просто исках бебето да излезе. Пак не ме боля чак толкова.
Не знам защо, но винаги съм била убедена, че аз мога родя едно напълно нормално и здраво бебе. Въобще мисъл затова, че нещо може да се обърка, не ми е минала през главата, а пък за моята смърт, абсурд. просто знаех, че ето след малко ще излезе моето бебе и всичко ще е наред.

# 36
Раждах с планово секцио и влезнах с мисълта, че няма да излезна!  Mr. Green Паник атака голяма!  ooooh!

# 37
Моето раждане продължи около 34 часа.
 Имах засегнат нерв, което ме накара да се предам към края и да искам епидурална иначе #Cussing out
 #2gunfire #2gunfire  #Cussing out
Не бях спала и яла дълго, но бебчо така ме беше притиснал та най- малко съм си мислила за храна и сън.
-Търсех само варианти все пак да се мине без упойката и да мога да си контролирам напъните, но без успех;
-Ядосвах се и на таткото, защото все ми притискаше кабелите, с които бях омотана та още повече ми пречеше;
-Ядосвах му се как може да е толкова спокоен, че да си влиза в интернет и да ми разправя как съм можела. Искаше ми се да го фрасна с нещо и да спре да барбори глупости!  #2gunfire
-Мислех си как искам да съм на някое усамотено място и никой да не ми казва как да се справям; никакви зяпащи стажанти; никакви прегледи колко разкритие имам и никакви мърдащи и неудобни легла.
- А по време на самите напъни не разбирах как акушерката искаше да напъвам още мъничко и още мъничко и още мъничко и още мъникчо и още, още, още, още ооооооще ................. Мъничко... Мъничко не би трябвало да трае толкова много  newsm78

Всъщност имаше най- много чакане и надеждата да ми остане достатъчно търпение за да се справя благополучно.
Успех на настоящите и бъдещите мами! Оставяйте се само на вдъхващи сигурност ръце!

# 38
Аз с първото дете стоях 3 дни в предродилно, понеже преносвах, слагаха ми инжекции бусколизин и някакъв витамин да предизвикат раждането, на 3-тия ден ми дадоха някакво хапче и тогава започнаха яките контракции, но след всички жени които минаха през очите ми в предродилна зала не изпитвах никакъв страх, само се чудех защо тези контракции са напълно безболезнени, имах разкритие 6-7 см, контракции на 3-4 минути и никаква, ама никаква болка. Впоследствие се наложи секцио заради увита пъпна връв. На операционната маса гледах как докторката държи скалпела и чака с нетърпение да започва да реже и само си мислех "моля те изчакай да ми сложат упойката и тогава режи" и "дано поне бебето да оцелее", аз се бях отписала да изляза жива от там. После се оказа че наистина за малко да ме изтърват, но явно не ми е било тогава времето.

Дали има друга мама която не е изпитвала никаква болка при контракциите  newsm78

# 39
Аз с първото дете стоях 3 дни в предродилно, понеже преносвах, слагаха ми инжекции бусколизин и някакъв витамин да предизвикат раждането, на 3-тия ден ми дадоха някакво хапче и тогава започнаха яките контракции, но след всички жени които минаха през очите ми в предродилна зала не изпитвах никакъв страх, само се чудех защо тези контракции са напълно безболезнени, имах разкритие 6-7 см, контракции на 3-4 минути и никаква, ама никаква болка. Впоследствие се наложи секцио заради увита пъпна връв. На операционната маса гледах как докторката държи скалпела и чака с нетърпение да започва да реже и само си мислех "моля те изчакай да ми сложат упойката и тогава режи" и "дано поне бебето да оцелее", аз се бях отписала да изляза жива от там. После се оказа че наистина за малко да ме изтърват, но явно не ми е било тогава времето.

Дали има друга мама която не е изпитвала никаква болка при контракциите  newsm78

За бусколизина пише, че Премахва спазмите на гладката мускулатура на родовите пътища Затова не те е боляло Simple Smile.

Много деца се раждат естествено с увита пъпна връв и без никаква интервенция от страна на лекарите. Днес лекарите много често използват скалпела, за да задоволят касапските си нужди. За определени лекари това е истината. Точно от тук идва некомпетенцията, усложненията след секцио и лошото отношение към родилката. Имала си късмет! На твое място не бих приближила тези " лекари" още веднъж!

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 11:48 от FollowTheRain

# 40

Дали има друга мама която не е изпитвала никаква болка при контракциите  newsm78

След като ме упоиха болките изтръпнаха и си поспах  Grinning Grinning. На теб дадоха ли ти обезболяващо въобще?

Освен инжекциите бусколизин сутрин и вечер в продължение на 3 дни подред, на четвъртия ден когато ми започнаха контракциите не ми дадоха нищо обезболяващо

# 41
Моят син също се роди с увита пъпна връв. Нито доктора, който ми следи бременността (гледа ме на ехограф 4 часа преди раждането), нито някой от екипа в болницата казаха, че това е проблем- родих си напълно естествено и без проблем за мен или детето.
Може би тоновете на детето са започнали да се губят, затова се е наложило секциото...Обаче и на мен ми прави впечатление колко често пъпната връв се изтъква като аргумент за секцио, особено в една конкретна частна болница...То, като ти каже доктора, че се налага, как да спориш  Tired

# 42
Първото ми също се роди с увита пъпна връв, само че дори не ми казаха. Нещо си смигваха, следяха тоновете много изкъсо. За щастие раждането приключи, преди да стане проблем за бебето. Е, не беше супер свеж, с леееко занижени резултати, но мина.

Някои не минават.

Но и аз напоследък чух, че много ги плашат с тая увита връв, а при мен как никой не я видя на никакъв ехограф...хем до последно ме гледаха.

# 43
  • София
Първия път се молех на ум той да е добре и да оживеем и двамата - направих прееклампсия. Втория път беше гот. Мислех си колко ми е кеф, а гласът на синът ми звучеше в главата как ме вика по име и след като малката се роди се размазах тотално от кеф.

# 44
За вода. Mr. Green Много бях жадна. Отидох позитивно настроена, ама и бързо родих де. И Мтел благославях- как пък в 6 сутринта ме бяха изключили.

Общи условия

Активация на акаунт