СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 099
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Напоследък все повече хора ме убеждават, че не трябва да ходя на плаж и да се пека, аз съм от Варна, а аз и да ходя седя само на сянка и изобщо не мисля че може да става дума за истински плаж, 2 часа на сянка и това е... ама не било хубаво дори и това. Ходя след 5ч. на някое плажно заведение, май това ще ми е лятото Simple Smile
За кг. вече съм качила 13, днес влязох в 30-та седмица. Уж не ми личат толкова, но не са малко...
Ние купихме разтегателна кошара, количка, доста дрехи но не само за новородено, имам подарък пееща люлка, и козметики, но все пак има доста дребни неща,които са наложителни, но едно по едно ще си ги набавям.На 21-ви съм на преглед и ще видим бебчо как расте, корема ми е голям...расте си с всеки ден, но аз започнах да ям много малко,или нямам апетит, или ако имам от малко се наяждам, не знам откъде толкова ги трупам тези килограми... Но да сме живи и здрави, после ще му мислим. За сутиените - аз все още си ползвам старите, порастнали са ми гърдите но определено не много... да видим после как ще е.
Някоя мисли ли да ражда с епидурална упойка?

# 136
добро утро и от нас  Hug

викам на моите деца - искате ли пак да отидем на море тази седмица? (е, то няма никакъв шанс да стане, но реших да ги попитам). Моето голямото ми отговори - амии, айде да отидем пак след 8-9 седмици, например. Не знам откъде ги измисли точно толкова ... но аз му викам - аа, тогава не може, тогава ще чакаме бебенцето. И тогава малкото вика - аа, батко и татко да отиват, аз ще остана при теб да го чакаме

Wink)))

Браво за всички покупки! Аз съм се спряла кажи-речи на количка - в нашия град намерих само 2 модела, при които им се обръща ДРЪЖКАТА, а не се върти КОША. В допълнение - ще си купя кошчета за кола за различни възрасти.

BaJleTo - аз мисля, че ако се чувстваш добре, няма пречка да се ходи на плаж, но да не е в най-големите жеги. Положителното на плажа е, че се събира така ценния витамин D и то не от капки или хапчета, ами от слънцето. Ние като бяхме на море - се пекохме предиобяд до към 1 часа, и следобяд от 4, 4 и нещо нататък до към 6,30. Не се чувствах зле, дори мога да кажа че съвсем леко ми е потъмняла кожата. Аз си стоях на сянка под чадъра, но и във водата влизах отвреме-навреме.

# 137
Много се рaдвaм кaк сте се aктивирaли с писaнето Simple Smile
Зa покупките - нищо не сме купили още. Повечето нещa ги имaме от бaткото, но ще трябвa дa вземем още един мaтрaк, козметикa, биберони, шишетa. Дрехи зa момиченце ще ни дaдaт нaши приятели, естествено ще купим и ние. Също трябвa дa поръчaме още едно гaрдеробче зa детскaтa стaя, че нямa място от дрехите нa бaткото сегa. Другaтa седмицa ще ходим нa почивкa в Сaндaнски зa 4-5 денa и съм решилa кaто се върнем лекa полекa дa попълвaм всичко необходимо Wink Тогaвa ще съм в нaчaлото нa 8мия месец Simple Smile
Зa бaсейните и плaжa - мисля дa седя основно под чaдърa сутрин до 12 и следобед след 16ч. И без товa мaлкия спи следобед и ще го прибирaме в стaятa  нa хлaд. Инaше във видaтa мисля дa се топвaм зa рaзхлaждaне, но не и дa киснa с чaсове  Peace
Приятнa и здрaвa седмицa нa всички Simple Smile

# 138
добро утро и от нас  Hug

викам на моите деца - искате ли пак да отидем на море тази седмица? (е, то няма никакъв шанс да стане, но реших да ги попитам). Моето голямото ми отговори - амии, айде да отидем пак след 8-9 седмици, например. Не знам откъде ги измисли точно толкова ... но аз му викам - аа, тогава не може, тогава ще чакаме бебенцето. И тогава малкото вика - аа, батко и татко да отиват, аз ще остана при теб да го чакаме

Wink)))

Браво за всички покупки! Аз съм се спряла кажи-речи на количка - в нашия град намерих само 2 модела, при които им се обръща ДРЪЖКАТА, а не се върти КОША. В допълнение - ще си купя кошчета за кола за различни възрасти.

BaJleTo - аз мисля, че ако се чувстваш добре, няма пречка да се ходи на плаж, но да не е в най-големите жеги. Положителното на плажа е, че се събира така ценния витамин D и то не от капки или хапчета, ами от слънцето. Ние като бяхме на море - се пекохме предиобяд до към 1 часа, и следобяд от 4, 4 и нещо нататък до към 6,30. Не се чувствах зле, дори мога да кажа че съвсем леко ми е потъмняла кожата. Аз си стоях на сянка под чадъра, но и във водата влизах отвреме-навреме.

И аз така мислех, но ми казаха ,че заради UV лъчите не е хубаво да си излагам корема на слънце, защото лесно се поема от околоплодните води... Все пак някоя събота и неделя за някой друг час мисля да ходя Simple Smile Свикнах да спя по гръб и настрани...но на плажа така ми липсва да си легна по корем  Laughing

# 139
Добро утро,момичета!Да ви попитам вие имате ли някакво течение? На мен от няколко дни така ми се мокрят гащичките,че винаги има мокро петно на тях и винаги като ходя до тоалетна трябва да ги сменям. Много неприятно! Даже преди малко освен обичайното петно имаше и някакво бяло зацапване.. Моят доктор каза,че е нормално да имам течение и че щяло да се засилва и да го лекуваме след като родя,дори не го погледна..  newsm78 Чудя се дали да не отида и при някой друг доктор за второ мнение,защото според мен както може да е безобидно така може да е не дай си боже и някаква инфекция,която би била опасна за плода.. знам ли..

# 140
Аз за плажа ползвам тениска с UV защита още от преди да забременея и сега мисля пак с нея да си ходя. Не виждам особена разлика дали ще съм на плажа или далеч от плажа, слънцето все си пече.
Разбира се не говорим за интервала 11 - 17 часа, когато така и така не се показвам на слънце.

rumka833, изпуснала съм нишката, вие братче ли чакате или сестричка?

Аз дрешки не съм купила никакви. И по принцип нещо не ме влече, не ми харесват и не ми се разглеждат дори. Но трябва нещо да купя, за да напълня гардеробчето на бебето с цел да настройвам бъдещата кака за предстоящето събитие. Като види легълцето и дрешките колко са малки, а и като обособим едно кътче с неща за бебето, някак ще се изпълни къщата с усещане за предстоящата поява на новият член на семейството. Иначе тя изобщо не осъзнава какво ще се случи и въобще грам не може да се настрои.

# 141
У
Добро утро,момичета!Да ви попитам вие имате ли някакво течение? На мен от няколко дни така ми се мокрят гащичките,че винаги има мокро петно на тях и винаги като ходя до тоалетна трябва да ги сменям. Много неприятно! Даже преди малко освен обичайното петно имаше и някакво бяло зацапване.. Моят доктор каза,че е нормално да имам течение и че щяло да се засилва и да го лекуваме след като родя,дори не го погледна..  newsm78 Чудя се дали да не отида и при някой друг доктор за второ мнение,защото според мен както може да е безобидно така може да е не дай си боже и някаква инфекция,която би била опасна за плода.. знам ли..
Доколкото знам е не е страшно бременните да имат течение стига да няма някакви индикации че е инфекция.Аз имам течение от 2 мес. и досега.Изследваха го 2 пъти но нищо притеснително.На моменти ми е по-течно,на моменти по гъсто.Сменям често бельото и това е!

# 142
И аз съм писала за това течение. Нормално е, често срещано е, но все пак трябва да се направи микробиология, защото е важно да се знае причината. За всеки случай. Но пък без паника, защото е много вероятно да се окаже безобидно.

# 143
Имaх тaковa течение с преднaтa бременност, имaм и сегa. Микробиологиите сa ми чисти. Т.е. безобидно е. Aко се появи обaче сърбеж или неприятнa миризмa зaдължително нa микробиология  Peace

# 144
  • Драгоман
  Аз откакто се върнахме от морето имам също такова засилено воднисто-бяло течение, което ми мокри бельото и тази седмица като ходя на ЖК ще се оплача и дано ми направят микробиология!  Peace ПРеди 2 месеца имах пак такова течение, само че беше жълто-зеленикато и като се оплаках и веднага ми направиха - окозаха се гъби. След лечението нямах и грам течение и ми беше много добре!  Mr. Green Спред мен е добре да се изслдват тези неща, особено за тези, които раждат нормално, защото може да пренесе нещо на бебето  Peace

# 145
Имах такова течение, но без да имам неприятна миризма, сърбеж или какъвто и да е дискомфорт, но МБ показа кандида и слагах 6 таблетки по схема. Веднага след това МБ беше без растеж, но сега превантивно слагам Гинофилус.

Как сте с разходките, уморявате ли се вече? Аз си правя дълги разходки почти всеки ден и засега се чувствам добре. Скоро ще правя ПКК и урина и ще видя и хемоглобина и желязото как са. Последно хемоглобина ми беше 110 и доктора не изписа нищо. Вие как сте - приемате ли вече нещо?

# 146
Мамчета,да ви попитам някоя от вас мисли ли да ражда нормално с епидурална упойка,мен нещо ме е страх да не е опасна,но пък и болките кат знам какви са... newsm78

# 147
Аз не искам упойка, така беше и първият път, въпреки настойчивото желание на екипа.

# 148
Скоро ще правя ПКК и урина и ще видя и хемоглобина и желязото как са. Последно хемоглобина ми беше 110 и доктора не изписа нищо. Вие как сте - приемате ли вече нещо?

Аз приемах в началото тот'хема 15 дни и после минах на малтофер фол за дъвчене всеки ден. Хемоглобина ми е 113, което е нормално по време на бременност, но за да не спадне още повече ще приемам всеки ден докато родя. Разходките нещо съм ги занимарила, но в тези жеги не ми е много до разхождане, пък и сега бяхме малко на почивка. Трябва ми малко време да се аклиматизирам и пак да започна да си излизам на разходчици.

# 149
Мамчета,да ви попитам някоя от вас мисли ли да ражда нормално с епидурална упойка,мен нещо ме е страх да не е опасна,но пък и болките кат знам какви са... newsm78
Aз рaждaх първия път нормaлно с епидурaлнa упойкa. Рaждaх е силно кaзaно, зaщото упойкaтa ме пуснa половин-един чaс преди дa родя. Вече бях с голямо рaзкритие и не можехa дa ми сложaт новa дозa. Но зa около двa-три чaсa докaто действaше ме облекчи много. Болките от контрaкциите бяхa много силни, рaзбрaх го след кaто ме пуснa упойкaтa. Преди дa ми я сложaт се рaзпрaвях с докторa, че не искaм упойкa  Crazy Сегa ще си искaм и ще се нaдявaм дa не се проточи толковa дълго рaждaнето, зa дa не ме пусне отново точно преди дa родя  Wink

Общи условия

Активация на акаунт