СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 157
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
ann79 значи и на теб ти остава малко. Успех.
Аз съм с първо и се опитвам да не се шашкам ама май много съм се шашнала вече.

# 661
Здрасти и тук, тумбаци Simple Smile
Бях на преглед във вторник, малко вяла работа - главичката на бебето е вече в таза ми, та затова лекарят не успя да я измери. Спомена, че е вече към 3 кг. Тази седмица ми е 36-та.
На 17-ти съм на преглед в Селена, а "ако още съм бременна " по думите на лекаря ми по ЖК на 27-ми ще ида при него.

И оттогава като ме е хванала една паника да не се появи малката по-рано... Гледам да се пазя повечко, ама днес трябва да оправя основно кухнята, да видим как ще стане.  ooooh!

Иначе чистосърдечно си признавам - не чета нищо за раждането, решила съм изцяло да се оставя в ръцете на лекаря, който ще ме изражда. На финала излишни притеснения не ми трябват, а само спокойствие. Много се кефя на майките, които искат да са информирани, аз психически не знам дали ще ми е ок да съм наясно какво ще се случва.  Blush

Only, за разхлабване ако искаш хапни сливи преди лягане. Аз си взех от онези, които са по-тумбести, че са ми по-сладки. Половин килограм изядох, на сутринта нямах никакъв проблем с ходенето до 00. Дано да съм помогнала. За шаването - моята е доста активна, днес е по-спокойна сякаш. При мен има яко движения ако не съм легнала както й е удобно. Пробвай и ти.  Hug

# 662
Ann79 успех и дано всичко да е наред.

# 663
  • Драгоман
Здравейте мами!!! И аз следя с интерес темите ви,но не ми остава много време да пиша. Термина ми е 27септември и вчера бяхме на преглед и насрочихме дата за секцио. Все още не съм избрала упойка,но това,коего ме тревожи повече е клизмата  newsm78  Всички мами ли,които са раждали секцио са минали през тази процедура,защото ми казаха,че имало прахче ,което се пиело предният ден за да си свършиш всичко в къщи?
Клизмата грам не ме е притеснявала, ама катетъра беше нещо ужасно! Много трудно ми го сложиха и много ме боля  Sad  а за кога ти насрочиха секциото, ако не е тайна?  Peace

# 664
Леле момичетааааа, скоро и в нашата група ще се радваме на сладки бебоци! Късмет и стиснати палчета на всички  Stop

# 665
Здравейте и от мен,мами!Вчера бях на преглед.Бебо е 2890 грама - 34 седмица.. Обърнал се е с главичката надолу,но все пак вероятно секциото няма да ми се размине..  Tired

Пожелавам успех и сладки бебенца на всички!  Hug

L0v3d,при кой лекар си? В Селена ли мислиш да раждаш?

# 666
Здравейте,
раздвижи се младежа. Peace
Бях на ЖК днес, в 34 г.с. съм, той е 2200 грама, главичката му върви с 2 седмици напред, но не било притеснително. От другата седмица започвам да ходя на тонове.
Относно инжекциите за разреждане на кръвта, докторката ми каза, че след секцио задължително се бият. Видя ми разширените вени и каза да ида на съдов хирург, та си записах час за другата седмица в 3-та градска. Някоя друга има ли този проблем?
Казах и че вчера доста дълго не съм го усещала, странно ме изгледа, но после каза че и бебетата имат фази на покой. И че ако се притесня мога да ида в спешния кабинет следващия път. Peace

Кажете в тази седмица колко грама трябва да е, че се притеснявам че е малък нещо? Tired

# 667
  • София
Жени, аз и катеръра не го усетих. Сложиха ми го като вече ме беше хванала упойката. Май нормално така се прави. Не знам при теб защо така е станало. Бях се притеснила за ваденето, но сестрата каза, че няма да усетя болка и така беше наистина. Не е приятно, но и не болеше.

# 668

Кажете в тази седмица колко грама трябва да е, че се притеснявам че е малък нещо? Tired
Изобщо не е малък. Средното за 34-та седмица е 2146.
Ето таблица: http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

# 669
Нa всички, които ги е стрaх от рaждaнето препортчвaм дa прочетaт трите теми в бг мaмa "Смешно ли е рaждaнето?". Ще се зaбaвлявaте много и ще се отпуснете преди сaмото рaждaне  Peace

Според стaтиятa, с която си следя бременносттa в 34тa сесмуцa бебето трябвa дa е около 2300грaмa. Тaкaче си съвсем в норми, не сме нaпрaвени от кaлъп. Кaкъо ние сме рaзлични нa ръст и тегло тaкa и бебетaтa се рaждaт рaзлични грaмчетa. Рaдвaм се, че юнaкът се е рaздвижил Simple Smile

# 670
Благодаря за успокоението!  bouquet

Имам си вече и помпа за кърма, електрическа, на Авент. Да видим дали ще се харесаме с нея. Laughing
И багажа дали да не започна да си стягам за болницата, въпреки че има още време? newsm78

# 671
miss_sunshine9199 , да в Селена, при Матев.  Peace

За разширените вени - имам ги, много са зле. Мисля си,че само това би било пречка за нормално раждане. И при мен са по наследство, пия Флебодия, повлияват се добре, но не стига. За ластични чорапи ми е много, много топло. Мисля да ги нося по време на раждането.
За инжекции никой нищо не ми е казвал, и двамата лекари ми казаха "освен Флебодия и Лиотон, друго не може да се направи на този етап". Аз слушам и изпълнявам  Blush
Only, предполагам знаеш, че това колко тежи бебчо е много относително, че рядко 2 ехографа да изкарат едни и същи размери. Има случаи на казване 3 кг, а се ражда 2,500, което не е малка разлика според мен. Но се случва, и то често.
Важното е лекарят ти да ти каже, че всичко е ок, според мен  Peace

# 672
Only God can..., и моят беб в тази седмица беше с това тегло 2200, глава 84 - док ми каза съвсем в норма.

От тук също гледам, че е в норми
http://www.ladypill.com/calendar.php

# 673
Включвам се в отбора на разширените вени Confused Имам чорапи вече повече от два месеца- седят в шкафа! В тази жега, предпочитам да си ходя подута и да ме боли  ooooh!
Скрит текст:
и клуб хемороиди ако има и там съм записана  Sick според лекарката ми-никога няма да изчезнат, само ще се свият, а оперативните намеси не били препоръчителни  #Crazy  Добре че остана малко ! х
Моето беше 2,5кг в 34та. Било приблизително, да не съм се връзвала на килограми Simple Smile

# 674
Казаха ми, че можело да се бие някаква инжекция преди раждането и задължително чорапи.
Не мога да си представя в тая жега и чорапи да нося, аз едва поспивам по 3-4 часа.
Я кажете стегнахте ли си багажа за родилното? Какви еднократни гащи и превръзки си взехте?

Общи условия

Активация на акаунт